Τρίτη 5 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Κάλεσμα συμπόρευσης με το ψηφοδέλτιο μάχης της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Στη Βέροια
Στη Βέροια
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση - σύσκεψη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δήμου Θέρμης, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ραιδεστού. Στην εκδήλωση μίλησαν ο Φάνης Καρκατζούνης, υποψήφιος δήμαρχος Θέρμης, και ο Θόδωρος Ιγνατιάδης, περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας.

Μέσα από την εκδήλωση αναδείχτηκε το κάλεσμα που απευθύνει το ΚΚΕ και αποτελεί επιλογή μάχης για τους ανθρώπους του λαού που προβληματίζονται για τις συνεχιζόμενες θυσίες στο βωμό της ανάπτυξης, που είναι όμως κομμένη και ραμμένη στις επιδιώξεις και τα συμφέροντα των καπιταλιστών.

Ο Φάνης Καρκατζούνης σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μπορεί να εκφράσει ένα ρεύμα συμπόρευσης και αγώνα με το ΚΚΕ: «Ηδη είναι δεκάδες οι άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους νέοι, που θα ανανεώσουν τα ψηφοδέλτιά μας. Ο επόμενος μήνας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει περίοδο που θα διευρυνθεί αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο μάχης.

Και είναι γνωστό ότι στα ψηφοδέλτιά μας συμμετέχουν άνθρωποι με συμβολή στους κοινωνικούς αγώνες, με δράση και προσφορά στο εργατικό κίνημα, στους αγώνες της αγροτιάς, στο κίνημα της Παιδείας, εκλεγμένοι στους Συλλόγους και την Ενωση Γονέων, επιστήμονες, νέοι, φοιτητές, επαγγελματίες. Είναι υποψήφιοι με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" για παράδειγμα 5 μέλη του ΔΣ της Ενωσης Γονέων, ενώ είναι δεκάδες οι εκπαιδευτικοί που εκφράζουν τη στήριξή τους».

Από την εκδήλωση στη Θέρμη
Από την εκδήλωση στη Θέρμη
Αναφέρθηκε στη στάση των άλλων παρατάξεων (ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ) και κυρίως στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής, η οποία «εδώ και χρόνια κινείται στο πλαίσιο που υπαγορεύει η δημοσιονομική πολιτική, τα διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα που "τρέχουν", χωρίς όμως να παρεκκλίνει ούτε στο ελάχιστο από τον κεντρικό στόχο. Δηλαδή το βάθεμα της ανταποδοτικότητας των δημοτικών υπηρεσιών, την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων (άμεσων ή έμμεσων όπως οι εργολαβίες), την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, τη χρησιμοποίηση των όποιων εργαλείων υπάρχουν κάθε φορά στα χέρια των δημάρχων για να προωθηθεί η ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία των επιχειρηματιών».

Τέλος, αναφέρθηκε στη συνεπή στάση των εκλεγμένων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» την προηγούμενη πενταετία, τονίζοντας ότι φροντίδα των κομμουνιστών δημοτικών συμβούλων, μέσα και έξω απ' το Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν η ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εργατική - λαϊκή οικογένεια του δήμου.

Μετατρέπουν την Περιφέρεια σε «κόμβο» μεγάλων κινδύνων για το λαό

Ο Θόδωρος Ιγνατιάδης αναφέρθηκε στον κοινό στόχο που έχει η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μαζί με τις παρατάξεις που στηρίζονται από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και τα άλλα αστικά κόμματα, και αφορά στην ταχύτερη μετατροπή της Περιφέρειας σε «πύλη εισόδου» προς τα Βαλκάνια αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών, επιχειρηματικών πλάνων μεγάλων ομίλων στην Ενέργεια, στις Μεταφορές, σε άλλους κλάδους. Των σχεδιασμών δηλαδή που καθιστούν τη Β. Ελλάδα και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κόμβο αντιθέσεων - αντιπαραθέσεων μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που φέρνουν πιο κοντά μεγάλους κινδύνους για όλους τους λαούς της Βαλκανικής.

Ανέδειξε την αρνητική πείρα που έχουν οι εργαζόμενοι από την καπιταλιστική ανάπτυξη στην περιοχή, θυμίζοντας ότι στο πλαίσιο της λεγόμενης «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» τα προηγούμενα χρόνια, επιχειρηματίες μετέφεραν τις δραστηριότητές τους στις γειτονικές χώρες, απολαμβάνοντας μάλιστα τις πολύμορφες επιδοτήσεις και πετώντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους. «Για τον ίδιο λόγο, τα προηγούμενα χρόνια έκλεισε η παραγωγή της "Coca Cola" στην περιοχή μας, όπως έγινε και παλιότερα με τη ΒΥΑΜΥΛ ή τη "Siemens"».

Κάλεσε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν συνολικά και να καταψηφίσουν αυτήν την πολιτική και τους εκπροσώπους τους, που συχνά, ιδιαίτερα στους δήμους, εμφανίζονται με τον μανδύα του «ανεξάρτητου» και «υπερκομματικού».

Στη Βέροια

Σε κλίμα αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τις εκλογές στη Βέροια, όπου μίλησαν η Ιωάννα Σοφρόνωφ, μέλος της ΤΕ Ημαθίας του ΚΚΕ, ο Γιώργος Μελιόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και ο Γιάννης Τσεχελίδης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ημαθίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η Ιωάννα Σοφρόνωφ εξήγησε πώς και γιατί οι εκλογικές αναμετρήσεις το επόμενο χρονικό διάστημα αποτελούν μία ενιαία πολιτική μάχη συνέχεια της καθημερινής πάλης στους χώρους δουλειάς, στις σχολές, στις γειτονιές για τα εργατικά - λαϊκά προβλήματα. Και αναδείχθηκε ότι και ο στόχος δεν μπορεί παρά να είναι ένας και ίδιος σε όλες τις εκλογές. Ενα πιο δυνατό ΚΚΕ στο δήμο Βέροιας, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην Ευρωβουλή και τη Βουλή. Γιατί με ισχυρότερα τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογές, μόνο κερδισμένος θα βγει ο λαός.

Ο Γιώργος Μελιόπουλος και ο Γιάννης Τσεχελίδης αναφέρθηκαν σε πλευρές της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής στον δήμο Βέροιας και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πώς στηρίζουν και υλοποιούν αυτήν την πολιτική η δημοτική και περιφερειακή αρχή, στο κομμάτι που αναλογεί στον κάθε «θεσμό». Στη στήριξη που προσφέρουν σε αυτήν την πολιτική οι άλλες παρατάξεις παρά τις όποιες κοκορομαχίες. Και κυρίως στη δράση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε δήμο και Περιφέρεια και πως οι εκλεγμένοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι υλοποίησαν τη δέσμευσή τους με την οποία εκλέχτηκαν: Να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους κινδύνους που κρύβουν για τον λαό οι σχεδιασμοί ΝΑΤΟ - ΕΕ - κυβέρνησης, μέρος της οποίας αποτελεί η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ, και την κομβική θέση που έχει σε αυτούς τους σχεδιασμούς η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org