Τρίτη 5 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΛΑΡΙΣΑ
Με ισχυρό ΚΚΕ παντού για βαθιές αλλαγές προς όφελος της λαϊκής πλειοψηφίας

Με μεγάλη επιτυχία η συγκέντρωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου στο δήμο

Ο Γ. Αρζουμανίδης
Ο Γ. Αρζουμανίδης
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1/2, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, η συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του δήμου Λαρισαίων. Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Γιώργος Παζιάνας, δημοτικός σύμβουλος Λάρισας, στέλεχος του ΚΚΕ, και μίλησαν οι Πέτρος Κρίκης, υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας, και Τάσος Τσιαπλές, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Στην ομιλία του ο Πέτρος Κρίκης επεσήμανε ότι «η δημοτική αρχή των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΛΑΕ κ.α. έχει αποδείξει ότι στέκεται "άξιος συνεχιστής" των προηγούμενων δημοτικών αρχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».

Σε ό,τι αφορά το σύνθημα «κάνουμε έργα», με το οποίο πολιτεύεται η δημοτική αρχή μπροστά τις εκλογές, έθεσε τα ερωτήματα: «Μήπως δεν είναι "έργο" της παρούσας δημοτικής αρχής ότι έχει εγκαταλειφθεί ο αντισεισμικός έλεγχος των δημόσιων κτιρίων στην τύχη του Εγκέλαδου; Οτι οι γονείς πληρώνουν από την τσέπη τους για να βάψουν τα σχολεία; Οτι το 50άρικο έχει γίνει "θεσμός" στα νηπιαγωγεία; Οτι συνεχίζουν οι γραμμές του ΟΣΕ να αποτελούν κίνδυνο θάνατο για τους δημότες;».

Και υπογράμμισε: «Οι λαϊκές οικογένειες της πόλης, που δεινοπαθούν και για τις οποίες ο δήμος Λάρισας όχι μόνο δεν είναι στήριγμα αλλά χρόνο με το χρόνο γίνεται ένας επιπλέον βραχνάς στην τσέπη τους, στην καθημερινότητά τους, στη ζωή τους, έχουν αποκούμπι. Μπορούν να συγκρίνουν και να κρίνουν. Μπορούν να στηριχτούν στη συνεπή στάση των κομμουνιστών δημοτικών συμβούλων της "Λαϊκής Συσπείρωσης"».

Ο Τ. Τσιαπλές
Ο Τ. Τσιαπλές
Ο Τάσος Τσιαπλές, αναφερόμενος στην περιφερειακή αρχή, που στηρίζεται από τη ΝΔ, σημείωσε ότι «υπηρέτησε πιστά, σε σύμπλευση με όλες τις αστικές κυβερνήσεις και την ΕΕ, την κυρίαρχη πολιτική στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου, και στην περίοδο της κρίσης του και τώρα που προσπαθεί να ανακάμψει, όπως και την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ». Για τις παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, που λένε πως θα συνεργαστούν, καθώς τις άλλες που στηρίζονται από τους ΑΝΕΛ, τους Οικολόγους, τη ΛΑΕ, το Ποτάμι και τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, επεσήμανε ότι «στα βασικά ζητήματα συμφωνούσαν με την περιφερειακή αρχή».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε πλήθος παρεμβάσεων που έγιναν από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλίας, σημειώνοντας ότι «ήμασταν πρωτοστάτες στην οργάνωση των αγώνων για τα δίκαια αιτήματα των εργατών, των μικρομεσαίων αγροτών και ΕΒΕ, των συνταξιούχων, των νέων και των γυναικών, θέτοντας αυτά τα αιτήματα και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, διεκδικώντας τη λύση τους».

Καταλήγοντας τόνισε: «Με ισχυρή "Λαϊκή Συσπείρωση" στην Περιφέρεια και στο δήμο Λάρισας, ισχυρό ΚΚΕ στη Βουλή και στην Ευρωβουλή, βάζουμε περισσότερα εμπόδια στις αντιλαϊκές πολιτικές, δυναμώνουμε τη διεκδίκηση μέτρων στήριξης των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, για να ανοίξουμε το δρόμο για βαθιές αλλαγές προς όφελος της λαϊκής πλειοψηφίας».

«Ζήτησα και πήρα χώρο στο δρόμο του αγώνα»


Μιλώντας στη συγκέντρωση, δήλωση στήριξης στο ΚΚΕ έκανε ο Γιάννης Αρζουμανίδης, πρώην μέλος της ΝΕ Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα συμμετέχει ως συνεργαζόμενος στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Είπε ανάμεσα στα άλλα: «Νιώθω μια απίστευτη ομορφιά που βρίσκομαι εδώ ανάμεσά σας, στα παλιά και γνώριμα για μένα λημέρια.

Ο χρόνος και το σημείο που ο καθένας συνειδητοποιεί με ποιον πρέπει να πάει και ποιον να αφήσει, έχω την αίσθηση ότι έφτασε και για μένα. Ως συνεργαζόμενος με τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" υπόσχομαι, εδώ μπροστά σας, ότι θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, εν είδει πολιτικής συγγνώμης, σε μια συμφωνία - αν θέλετε - με τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Ενα είδος που για κάποιους έξω από αυτόν το χώρο μπορεί να θεωρηθεί παρεξηγήσιμο.

Ζήτησα από τη "Λαϊκή Συσπείρωση" λίγο χώρο στο δρόμο του αγώνα και μου τον προσέφερε απλόχερα. Πιστεύω ότι τέτοιος χώρος υπάρχει πολύς σ' αυτόν το δρόμο που θα ακολουθήσουμε από δω και στο εξής μαζί, για πάρα πολλούς ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται σε άλλους πολιτικούς χώρους, είτε ανένταχτοι είτε μέσα σε οργανωμένους σχηματισμούς και συλλογικότητες.

Εύχομαι και η δικιά μου παρουσία από το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" να μπορέσει να στείλει αυτό το μήνυμα, να σηματοδοτήσει τη δυνατότητα αυτών των ανθρώπων να συμμετάσχουν σ' αυτόν τον κοινό αγώνα με όποιον τρόπο αυτοί θεωρούν σημαντικότερο.

Ο Π. Κρίκης
Ο Π. Κρίκης
Η "Λαϊκή Συσπείρωση" και το ΚΚΕ δεν έχουν να προσφέρουν σε κανέναν καρέκλες και δεν το κάνανε ποτέ. Αυτό που δίνουν είναι χώρο στο δρόμο του αγώνα, και όποιος θέλει να τοποθετηθεί σ' αυτόν το δρόμο, με τη γροθιά σφιγμένη, να έρθει μαζί μας».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org