Τρίτη 5 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΘΗΝΑΣ
«Οχι» στον εκβιασμό της κυβέρνησης να δεσμεύσει τα ταμειακά διαθέσιμα

Παρεμβάσεις του Νίκου Σοφιανού στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας

Ο Ν. Σοφιανός

Eurokinissi

Ο Ν. Σοφιανός
Παρέμβαση με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να δεσμεύσει τα ταμειακά διαθέσιμα δήμων και Περιφερειών έκανε την περασμένη Πέμπτη, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

«Συμφωνούμε στο ψήφισμα για την αντίθεση που πρέπει να εκφράσει το Δημοτικό Συμβούλιο απέναντι στον νέο εκβιασμό της κυβέρνησης για τη δέσμευση των διαθεσίμων του δήμου. Πρέπει όμως να υπάρχει συνέπεια λόγων και έργων, καθώς ο δήμος έχει ήδη παραδώσει τα αποθεματικά του», τόνισε και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση εντάσσει και τα αποθεματικά των δήμων στους σχεδιασμούς και τις δεσμεύσεις που έχει πάρει στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου. Σε αυτόν το σχεδιασμό, οι ΚΑΠ είναι καθηλωμένοι στα επίπεδα του προηγούμενου χρόνου και γι' αυτό ο δήμαρχος δεν λέει τίποτα, αφού δεν κατεβαίνει εκ νέου στο δήμο της Αθήνας. Δεν λέει τίποτα για τον προϋπολογισμό του 2019, που επιβάλλει να αυξηθούν κατά 200 εκατομμύρια τα ίδια έσοδα των δήμων, με άγρια δημοτική φορολογία...

Εκφράσαμε την αντίθεσή μας στα όργανα της ΚΕΔΕ. Εξέφρασαν την αντίθεσή τους και οι κομμουνιστές δήμαρχοι. Εκφραζόμαστε κι εμείς απέναντι στον νέο εκβιασμό της κυβέρνησης».

Να κατασκευαστεί το 9ο ΕΠΑΛ στο χώρο του ΒΟΤΡΥΣ

Στην ίδια συνεδρίαση, η «Λαϊκή Συσπείρωση» έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης ζητήματα όπως για το 9ο ΕΠΑΛ Σεπολίων, το οποίο επισκέφθηκε ο Ν. Σοφιανός στις 31/1 (βλ. σελ. 18). Κατά την επίσκεψή του εκεί, οι εκπαιδευτικοί είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους για την αποδυνάμωση του σχολείου, βλέποντας ότι αποτελεί κίνηση διαδικασίας συγχώνευσης, όπως και την αγανάκτησή τους για την κατάργηση - μεταφορά τομέων, όπως εκείνου της Υγείας - Πρόνοιας. Επίσης είχαν επισημάνει στον υποψήφιο δήμαρχο ότι τον χώρο - «φιλέτο» του ΒΟΤΡΥΣ εποφθαλμιούν μεγάλα συμφέροντα, που θέλουν να ξεμπερδεύουν με την ύπαρξη του σχολείου εκεί.

Οπως είπε ο Ν. Σοφιανός, η μετακίνηση του 9ου ΕΠΑΛ από τα Σεπόλια στην Ακαδημία Πλάτωνος και η συστέγασή του με το 3ο ΕΠΑΛ ουσιαστικά είναι μια μετακίνηση που οδηγεί σε κλείσιμο του 9ου ΕΠΑΛ. Σημείωσε ότι παρά τις δεσμεύσεις του δήμου ότι θα έβαζε πούλμαν για να μεταφέρει τους μαθητές, κάτι τέτοιο δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Συνέχισε λέγοντας ότι «δεσμευτήκαμε στο σύλλογο των διδασκόντων ότι θα επανέλθουμε με πρόταση ολοκληρωμένη για την ανάγκη να λειτουργεί το 9ο ΕΠΑΛ στα Σεπόλια, προσωρινά σε άλλο κτίριο του δήμου, μέχρι να κατασκευαστεί στο χώρο του ΒΟΤΡΥΣ. Αν το σχολείο δεν χτιστεί, υπάρχει κίνδυνος να αποχαρακτηριστεί αυτός ο χώρος - "φιλέτο". Αν γυρίσει το σχολείο στα Σεπόλια, ο χώρος, σε μια περιοχή που υποβαθμίζεται και οδηγείται σε εγκατάλειψη, θα ξαναζωντανέψει».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org