Τρίτη 5 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Πάει πολύ ο πρέσβης των ΗΠΑ να μιλάει για εγκλήματα

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, επιβεβαιώνοντας τη «γεωπολιτική δυναμική» της περιοχής για τα σχέδια των αμερικανικού ιμπεριαλισμού στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, που υπηρετούν με συνέπεια η κυβέρνηση, τα υπόλοιπα αστικά κόμματα και τα τοπικά τους στελέχη, για λογαριασμό της «αναβάθμισης» της αστικής τάξης.

Στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη, τον ευχαρίστησε «για τη μεγάλη συνεργασία» που έχουν όλα αυτά τα χρόνια και σημείωσε ότι «η συμβολή στην ανανέωση της Θεσσαλονίκης ως πύλης προς την ευρύτερη περιοχή θα είναι μια διαχρονική κληρονομιά».

Με τον περιφερειάρχη Α. Τζιτζικώστα συμφώνησαν ότι «τώρα είναι η ώρα να αξιοποιήσουμε την εξαιρετικά ευνοϊκή στιγμή στις σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ και της γεωπολιτικής δυναμικής στην περιοχή», όπως βαφτίζονται τα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ που ανοίγουν την πόρτα σε μεγάλους κινδύνους για το λαό.

Ο Αμερικανός πρέσβης συναντήθηκε ακόμη με τον μητροπολίτη Ανθιμο, «αναδεικνύοντας τον σημαντικό ρόλο της Εκκλησίας στην υποστήριξη των ΗΠΑ στην περιοχή». Τέλος, συναντήθηκε και με τη διοίκηση της ΔΕΘ - HELEXPO.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του (Κυριακή και Δευτέρα) επισκέφθηκε και το εβραϊκό ταφικό μνημείο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το οποίο πριν από λίγες μέρες βεβηλώθηκε από τους φασίστες.

Μάλιστα, σε ανάρτησή του στο «Twitter» ο Τζ. Πάιατ αναφέρει: «Μετέφερα στον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης τη λύπη και την οργή μας για την καταστροφή που έγινε στο μνημείο του Εβραϊκού νεκροταφείου. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί για να τερματίσουμε τα εγκλήματα μίσους και να κάνουμε τον κόσμο πιο ανεκτικό».

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί»

Με αφορμή την παρουσία του Αμερικανού πρέσβη στη Θεσσαλονίκη, το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΕΙ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ καλεί τους φοιτητές να απαντήσουν έμπρακτα στους σχεδιασμούς ΝΑΤΟ - ΗΠΑ, στις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή και διεθνώς, με τη συμμετοχή τους στη σημερινή κινητοποίηση της ΚΝΕ ενάντια στην επέμβαση στη Βενεζουέλα, που θα ξεκινήσει τις 7 μ.μ. από το Αγαλμα Βενιζέλου, με προορισμό το αμερικάνικο προξενείο.

Επίσης, με αφορμή την επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στο μνημείο του εβραϊκού ολοκαυτώματος στο ΑΠΘ, σχολιάζει: «Τον ενημερώνουμε ότι: Το μνημείο στο ΑΠΘ είναι για τα θύματα του ολοκαυτώματος των Εβραίων από τους ναζί. Ο κ. Πάιατ εκπροσωπεί μια κυβέρνηση που στηρίζεται από μια σειρά φασιστικές ομάδες, όπως η "Κου Κλουξ Κλαν", προβαίνει τακτικά σε ρατσιστικές δηλώσεις, θέλει να υψώσει νέο τείχος μίσους στα σύνορα με το Μεξικό και με μια σειρά ενέργειες καλλιεργεί το μίσος και το ρατσισμό ανάμεσα στους λαούς. Ταυτόχρονα στηρίζει ανοιχτά φασιστικές κυβερνήσεις, όπως αυτή της Ουκρανίας.

Το μνημείο καταστράφηκε από φασιστικές ομάδες και χρυσαυγίτες, για τους οποίους δεν βρήκε λέξη να πει. Λογικό το βρίσκουμε, αφού του είναι χρήσιμη εφεδρεία για τη συνέχεια. Αλλωστε και οι ίδιοι οι Χρυσαυγίτες πλέον "βαράνε προσοχή" στους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ. Τα έχει αναθέσει στα "καλά παιδιά" των Αμερικανών, στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, να τους ξεπλύνουν, σουλατσάροντας με τα ναζιστοειδή σε στρατιωτικές ασκήσεις και βάσεις.

Τέλος, όσον αφορά τις δηλώσεις του για "να σταματήσουν τα εγκλήματα", στην Ελλάδα λέμε ότι "στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί". Πάει πολύ ο πρέσβης των ΗΠΑ να μιλά για κάτι τέτοιο όταν η χώρα του έχει βάλει τη σφραγίδα της στο ματοκύλισμα λαών σε κάθε γωνιά του πλανήτη και ετοιμάζεται να κάνει μια ακόμη ανοιχτή επέμβαση, στη Βενεζουέλα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ