Τρίτη 5 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΕΡΑΜΑ
Η θέση κάθε εργάτη, άνεργου, αυτοαπασχολούμενου είναι δίπλα στο ΚΚΕ

Σε εκδήλωση για τις εκλογές μίλησαν η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Βασίλης Βατίστας

Κατάμεστη η αίθουσα του δημαρχείου Περάματος
Κατάμεστη η αίθουσα του δημαρχείου Περάματος
Ξεπέρασε τις προσδοκίες η συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση του ΚΚΕ στο Πέραμα, όπου δόθηκε και επίσημα το σύνθημα της έναρξης της προεκλογικής δράσης των κομματικών δυνάμεων, με την παρουσίαση του υποψήφιου δημάρχου Περάματος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Περάματος, η οποία γέμισε από εργαζόμενους της πόλης, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, νέους και νέες.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, της "Λαϊκής Συσπείρωσης" είναι η λαϊκή απάντηση στην ενιαία επίθεση που εξαπολύουν οι κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Ενωση, οι δήμοι και οι Περιφέρειες. Γιατί όλοι τους, ανεξάρτητα αν μιλάμε για μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ με διάφορους πρόθυμους συνεταίρους, ανεξάρτητα αν οι εκλεκτοί τους στον δήμο και την Περιφέρεια κατεβαίνουν με την ταμπέλα ενός ή δύο κομμάτων ή με την προβιά του "ανεξάρτητου", όλοι τους, κυβέρνηση, κόμματα, δήμος και Περιφέρεια βρίσκονται σταθερά στην ίδια μεριά, απέναντι από τον λαό, υλοποιούν κατά γράμμα την πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ παντού σε όλα τα επίπεδα».

Αλλωστε, όπως τόνισε, «δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για να το αποδείξουμε. Μόνο τις μεταγραφές, τα αλισβερίσια που γίνονται αυτόν τον καιρό ανάμεσα σε βουλευτές των αστικών κομμάτων όπου "χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα", να δει κανείς. Η ευκολία με την οποία μεταπηδούν από το ένα κόμμα στο άλλο είναι απόδειξη ότι οι διαφορές τους είναι μικρές, γιατί οι στρατηγικές συγκλίσεις τους είναι πολύ μεγάλες».

Ο Β. Βατίστας
Ο Β. Βατίστας
Σχετικά με τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ, ξεκαθάρισε τις σταθερές και κρυστάλλινες θέσεις του ΚΚΕ από το 1992, σημειώνοντας ότι η συμφωνία είναι κρίκος των επικίνδυνων για τους λαούς αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών στην περιοχή και τους ανταγωνισμούς τους με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα για τους αγωγούς, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο. «Οποιος έχει για σημαία του - επισήμανε - τη στρατηγική του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ είναι απέναντι από τον λαό και σ' αυτό δεν υπάρχει δεύτερη κουβέντα».

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού, ανέδειξε την πρόκληση και κοροϊδία της κυβέρνησης, η οποία, όχι μόνο έθεσε σε εφαρμογή τον νόμο της ΝΔ για το τέλος των συλλογικών διαπραγματεύσεων και τον καθορισμό του κατώτατου μισθού από τον εκάστοτε υπουργό καθ' υπόδειξη των επιχειρηματικών ομίλων, αλλά από πάνω το εμφανίζει και ως φιλεργατικό μέτρο.

«Το μόνο σταθερό είναι το ΚΚΕ. Σταθερά απέναντι από το κεφάλαιο και την εξουσία του, σταθερά απέναντι από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, σταθερά προσηλωμένο στα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα, για την εργατική εξουσία. Κι εδώ, πλάι στο ΚΚΕ, είναι η θέση του κάθε εργάτη, άνεργου, μικροεπαγγελματία, που δίνει τη μάχη της καθημερινής επιβίωσης και δω σ' αυτήν την εργατούπολη, στο Πέραμα», υπογράμμισε.

Η «ανάπτυξή» τους σημαίνει εργασιακή ζούγκλα και υποβάθμιση της ζωής μας

Η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου
Η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου
Από την πλευρά του, ο Βασίλης Βατίστας, υποψήφιος δήμαρχος Περάματος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η ενίσχυση του ΚΚΕ σε δήμους και Περιφέρεια, ενώ κατήγγειλε την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ με τη βοήθεια των συνδυασμών των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είτε επίσημοι είτε ως «ανεξάρτητοι».

Ανέδειξε ότι η Περιφέρεια Αττικής (ΣΥΡΙΖΑ) δεν απέδωσε ποτέ τα 320 χιλιάδες ευρώ για τη σίτιση των παιδιών στα σχολεία της πόλης για να μην ξεφύγει από τους προϋπολογισμούς και τα «αυστηρά» δημοσιονομικά προγράμματα. Σε αυτό, πρόσθεσε, συμφώνησαν με τη στάση τους και οι υπόλοιποι συνδυασμοί, εκτός της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Κατήγγειλε πως τα αστικά κόμματα όταν μιλούν για ανάπτυξη στο Πέραμα εννοούν την ανάπτυξη προς όφελος των καπιταλιστών και του μεγάλου κεφαλαίου, ενώ για τους εργαζόμενους επιφυλάσσουν εργασιακή ζούγκλα, με χτύπημα των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, όπως στην COSCO, υποβάθμιση, αλλά και απειλή της ίδιας τους της ζωής, όπως συμβαίνει με τα καζάνια του θανάτου των εταιρειών πετρελαιοειδών, ρύπανση της θάλασσας με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ», κανένα έργο για τις λαϊκές ανάγκες όπως αντιπλημμυρικά, αντιπυρική προστασία, σχολεία, ελεύθεροι χώροι, παιδικές χαρές κ.ά. Τέλος, παρουσίασε τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Δήλωση στήριξης του ΚΚΕ από τον Γιώργο Δρακάκη

Στην εκδήλωση τη στήριξή του στο ΚΚΕ ανακοίνωσε ο Γιώργος Δρακάκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και πρώην υποψήφιος με συνδυασμό που στηρίχθηκε από τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, όπως είπε ο ίδιος.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org