Τρίτη 5 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Με ισχυρό ΚΚΕ παντού, να μπουν στο προσκήνιο οι λαϊκές ανάγκες

Ο εργαζόμενος λαός, τα λαϊκά στρώματα, μπορούν να κάνουν την πραγματική διαφορά, να δώσουν αέρα και δυναμική στη μάχη για μια καλύτερη ζωή, ενισχύοντας τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Αυτό το κάλεσμα αναδείχτηκε μέσα από την εκδήλωση της ΤΕ Πιερίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30/1, στην αίθουσα ΕΚΑΒΗ, στην Κατερίνη, για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές.

Στη συγκέντρωση, μίλησαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Σωτήρης Αβραμόπουλος, και ο υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης, Νίκος Τσουπέης. Χαιρέτισε ο δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης, Μπ. Παπαδόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε επιγραμματικά στις παρεμβάσεις που έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα η «Λαϊκή Συσπείρωση», με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες και τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού. Την εκδήλωση άνοιξε ο Γραμματέας της ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ, Α. Παπαδόπουλος, ο οποίος έκανε και την παρουσίαση των υποψηφίων.

Τις ομορφιές της Πιερίας πρέπει να τις χαίρεται ο εργαζόμενος λαός

Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, κάνοντας κριτική στη διοίκηση της Περιφέρειας, σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Στην Περιφέρεια, σε πρώτη γραμμή φιγουράρουν έργα για την επιχειρηματικότητα, όπως η άμεση και έμμεση επιδότηση μεγάλων επιχειρήσεων με κονδύλια, προγράμματα επιδότησης επιχειρήσεων για ληξιπρόθεσμη κατάρτιση και εργασία ανέργων.


Η διάθεση κονδυλίων για την τουριστική προβολή, η διαφήμιση από την περιφερειακή αρχή της πρωτιάς της Περιφέρειάς μας σε αφίξεις τουριστών, δεν αφορούν τους εργαζόμενους στον Τουρισμό και την πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο. Αφορούν κατά κύριο λόγο τις μεγαλύτερες μονάδες όπου και σταδιακά κατευθύνεται ο περισσότερος κόσμος, ενώ την ίδια στιγμή η διοίκηση στηρίζει μια πολιτική που έχει δημιουργήσει εργασιακές συνθήκες γαλέρας, έχει τσακίσει φορολογικά τους μικρούς επαγγελματίες, ενώ η άνοδος στο τουριστικό ρεύμα δεν συνδυάζεται με στήριξη των υποδομών Υγείας, οδικών υποδομών, άλλων απαραίτητων έργων.

Τις ομορφιές της Πιερίας πρέπει πρώτα και κύρια να τις χαίρονται οι εργαζόμενοι, η νεολαία της Κεντρικής Μακεδονίας, η πλειοψηφία των οποίων δυσκολεύεται να κάνει έστω και λίγες μέρες διακοπές. Ακόμα, να τις χαίρονται και άλλοι λαοί, ιδιαίτερα οι γείτονες, και ο τουρισμός να είναι πραγματικά μια γέφυρα φιλίας, γνωριμίας με τους ανθρώπους, την πραγματική Ιστορία, τη φύση, τον πολιτισμό, την τοπική κουζίνα».

Και τόνισε ότι «με ισχυρό ΚΚΕ και "Λαϊκή Συσπείρωση" θα μπουν πιο δυναμικά στο προσκήνιο η δυνατότητα και η προοπτική μιας ανάπτυξης που θα είναι προσανατολισμένη στην κάλυψη των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών και όχι στην κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Που θα μπορέσει μέσα από ένα επιστημονικά επεξεργασμένο σχέδιο να απογειώσει την παραγωγή στους κλάδους όπου συγκεντρώνεται και τώρα σημαντική υποδομή στην Περιφέρεια. Που θα εξαλείψει την ανεργία και την ανασφάλεια και θα εξασφαλίσει ένα πολύ ανώτερο επίπεδο ζωής στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους, στους μικρομεσαίους αγρότες».

Δεν θέλουμε δήμο - μάνατζερ επιχειρηματιών

Το πώς η πολιτική εξυπηρέτησης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου αντανακλάται στη ζωή των δημοτών της πόλης παρουσίασε συνοπτικά ο Νίκος Τσουπέης, αναφερόμενος στα προβλήματα που υπάρχουν σε πολλές κτιριακές σχολικές εγκαταστάσεις, με αποκορύφωμα το Μουσικό Γυμνάσιο που στεγάζεται σε κοντέινερ, στις ελλείψεις σε εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, στην υποστελέχωση των υπηρεσιών Πρόνοιας, όπως το «Βοήθεια στο σπίτι», στη μη μεταφορά των παιδιών ΑμεΑ με δημοτική φροντίδα.

Ειδική αναφορά έκανε στην πλημμύρα του Πέλεκα, τον περασμένο χρόνο. Οπως είπε «η αθρόα χρήση αμμοχάλικου από την ανάδοχο εταιρεία, για την κατασκευή της περιφερειακής οδού, χωρίς την απαραίτητη περιβαλλοντική μελέτη και τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά μέτρα προστασίας οδήγησαν στο να κινδυνεύσουν περιουσίες λαϊκών οικογενειών, να υποστούν ζημιές αγροτικές εκτάσεις και επαγγελματικά κτίρια. Και μέχρι και σήμερα, δεν έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα αποκατάστασης και προστασίας, με ευθύνη της Περιφέρειας και του δήμου.

Η ουσία δεν κρύβεται στα ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά στο ότι έργα αντιπλημμυρικά, πυρασφάλειας, αντισεισμικής θωράκισης δεν είναι επιλέξιμα, γιατί δεν έχουν ανταποδοτικά οφέλη, δηλαδή κέρδος για λίγους».

Επίσης, αναφέρθηκε στις ιδιωτικές επενδύσεις που προωθούνται στο όνομα της «ανάπτυξης» και στο παράδειγμα των ανεμογεννητριών που στήθηκαν στα Πιέρια. «Η συγκεκριμένη επενδυτική πρόταση για τη Μηλιά δεν εξασφαλίζει σε καμία περίπτωση την ικανοποίηση των αναγκών των κατοίκων του Δ. Δ. Πέτρας και του δήμου μας, ούτε ασφαλώς στοχεύει στην ισόρροπη παρέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον. Αν κάτι διασφαλίζει με σιγουριά είναι το κέρδος του μεγαλοεπενδυτή», είπε.

Κάλεσε σε αποφασιστική ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» «για να γίνει ο δήμος Κατερίνης άλλη μια εστία αντίστασης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και στήριγμα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής τους, να σταθούμε δίπλα στα προβλήματα των μικρομεσαίων αυτοαπασχολούμενων και αγροτών.

Επειδή δεν θέλουμε δήμο μάνατζερ επιχειρηματιών αλλά δήμο που να βάζει μπροστά τις ανάγκες του λαού».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org