Τετάρτη 14 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Σε πλήρη σύμπλευση με την κυβέρνηση

«Πίεση» στην κυβέρνηση να προχωρήσει πιο γρήγορα τα μέτρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου ασκεί η ηγεσία της ΝΔ, στηρίζοντας ταυτόχρονα τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα του μνημονίου. Η ΝΔ ασκεί «κριτική» στην κυβέρνηση από την πλευρά της ταχείας υλοποίησης των φιλομονοπωλιακών μέτρων, που περιλαμβάνονται στη «στρατηγική εξόδου από την κρίση», την οποία παρουσίασε την προηγούμενη βδομάδα ο Αντ. Σαμαράς στο Ζάππειο.

Στην πραγματικότητα, επιχειρεί εκβιαστικά να εμφανίσει στο λαό την αντιλαϊκή στρατηγική ως «μονόδρομο», αφού ο Γ. Παπανδρέου ήδη έχει απαντήσει ότι τα μέτρα αυτά βρίσκουν σύμφωνη την κυβέρνηση και τα περισσότερα από αυτά ήδη υλοποιούνται.

Στο πνεύμα αυτό κινήθηκε η χτεσινή δήλωση του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας, Χρ. Σταϊκούρα, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για την εκτέλεση του προϋπολογισμού το α' εξάμηνο. «Για να μειωθεί το συνολικό έλλειμμα, πρέπει να συνδυαστούν περιοριστικά μέτρα, όπως αυτά που, ήδη, υλοποιούνται και περιλαμβάνονται στο μνημόνιο, αλλά όχι τέτοιας έντασης και σύνθεσης, με μέτρα καταπολέμησης της ύφεσης που τα ίδια αυτά μέτρα προκαλούν», αποφάνθηκε και παρέπεμψε στο σχέδιο που παρουσίασε ο Αντ. Σαμαράς.

Την ίδια στιγμή, η ηγεσία της ΝΔ συνεχίζει να στοχοποιεί τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, αμφισβητώντας το ίδιο το δικαίωμα της απεργίας και της περιφρούρησής της. Ο εκπρόσωπος του κόμματος έβαλε στο στόχαστρο το χτεσινό συμβολικό αποκλεισμό της Ακρόπολης από τους απλήρωτους εργαζόμενους. «Η Ακρόπολη είναι το διαρκές σύμβολο του πολιτισμού για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Οποιο πρόβλημα, λοιπόν, και να υπάρχει, όσο σοβαρό και να είναι αυτό το πρόβλημα, δεν είναι δυνατόν να αποκλείουν κάποιοι, ακόμη και αν έχουν δίκαια αιτήματα να προβάλουν, τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης», ισχυρίστηκε προκλητικά ο Π. Παναγιωτόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ