Τετάρτη 14 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σκέτη κοροϊδία

Παπαγεωργίου Βασίλης

Κάτι πήγε να... ψελλίσει ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδης για περιορισμό της ξενοδοχειακής πρακτικής του «all inclusive», μιας μορφής τουριστικών διακοπών στη χώρα με τα πάντα πληρωμένα πριν ξεκινήσουν οι διακοπές, και ακόμη τρέχει...

Με αρκετή πολιτική πονηριά, το υπουργείο σε ανακοίνωσή του πριν από λίγες μέρες, έκανε λόγο για την πρότασή του να υιοθετηθούν κίνητρα περιορισμού της πρακτικής αυτής μέσω του νέου «αναπτυξιακού» νόμου. Και σημείωνε ότι ο κάθε υποψήφιος επενδυτής θα έπρεπε να δεσμευτεί ότι δεν θα εφαρμόσει το «all inclusive» για πέντε χρόνια επί ποινής επιστροφής του 30% της χρηματοδότησης, σε περίπτωση αθέτησης της δέσμευσής του.

Χτες και μετά τις έντονες αντιδράσεις των ξενοδόχων, που τον κατηγόρησαν μεταξύ άλλων ότι «ενεργεί επιπόλαια», βγήκε και υποστήριξε ότι υπήρξε «παρανόηση» της πρότασης του υπουργείου του, η οποία είναι: «Αν κάποιος επενδυτής συμφωνήσει να μην συμπεριλάβει στις προσφερόμενες υπηρεσίες του το σύστημα all inclusive για 5 χρόνια, τότε θα πριμοδοτείται με 3% επιπλέον μόρια».

Αλλά αυτό δεν το είπε στην πρώτη ανακοίνωση, που υπονοούσε ότι η χρηματοδότηση ήταν άμεσα συνδεδεμένη με την αποδοχή του όρου για μη εφαρμογή της πρακτικής αυτής. Επισημαίνουμε ότι ακόμη κι έτσι, η κυβέρνηση καθόλου δεν χτυπούσε την πρακτική επί της ουσίας, απλά ήταν μια δήθεν παρέμβαση υπέρ των μικρότερων τουριστικών επιχειρήσεων, υπέρ των μικρομάγαζων που προσδοκούν κάτι ψίχουλα απο τον τουριστικό τζίρο αλλά με το «all inclusive», «δε θα σταυρώνουν» πελάτη, δηλαδή καταδικάζονται, ορισμένοι μέχρι και να κλείσουν.

Η επισήμανσή μας για το ...δήθεν της υπόθεσης, όχι μόνο επιβεβαιώνεται από τη διόρθωση του υφυπουργού, αλλά η εξέλιξη δείχνει ότι η κοροϊδία πάει σύννεφο...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανάπτυξη για ποιον;(2013-07-13 00:00:00.0)
Τουρισμός για λίγους(2013-05-18 00:00:00.0)
Υπερεκμετάλλευση πίσω από τη «βιτρίνα»(2009-08-07 00:00:00.0)
Παρέμβαση για το δικαίωμα των εργαζομένων στις διακοπές(2009-06-25 00:00:00.0)
Θηλιά στο λαιμό των μικρομεσαίων(2005-08-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ