Τετάρτη 14 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
«Με αγώνα για να τους χαλάσουμε τα σχέδια»

Περιοδεία του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στη Διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου

Ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»
Ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»
«Εχουμε τη δύναμη, έχουμε το δίκιο, μπορούμε με τον αγώνα μας να τους αλλάξουμε τα σχέδια. Μπορούν τα πράγματα να αλλάξουν. Πάμε για να τους νικήσουμε. Και αυτό θα γίνει όταν ο λαός συνειδητοποιήσει τη δύναμή του, αλλάξουν οι συσχετισμοί στα σωματεία, στους δήμους, αναπτυχθεί ο αγώνας που πρέπει να κάνει ο λαός για να γίνει κύριος του πλούτου που παράγει, στον άλλο δρόμο ανάπτυξης που προτείνει το ΚΚΕ».

Τα παραπάνω τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», κατά τη διάρκεια περιοδείας χτες βράδυ στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθήνας. Στο κλιμάκιο της παράταξης ήταν και οι Στέλιος Λάμπρου και Τέλης Γόντικας.

Ο Νίκος Σοφιανός συνομιλώντας με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, σε αυτό τον πολύ σκληρό χώρο δουλειάς, ενημερώθηκε από πρώτο χέρι για τις δύσκολες συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν, την εντατικοποίηση, τα 240 δρομολόγια που πρέπει να κάνουν καθημερινά τα απορριμματοφόρα, τις ελλείψεις σε υποδομές και εξοπλισμό, κ.ά.

Σε συγκέντρωση εργαζομένων στο γκαράζ της Διεύθυνσης Καθαριότητας επισήμανε ότι η επίθεση της κυβέρνησης στο λαϊκό εισόδημα και στα λαϊκά δικαιώματα δεν έχει ημερομηνία λήξης. Οτι ο κόσμος αντιλαμβάνεται την κατάσταση καθώς είδε τις αντιλαϊκές ανατροπές στο Ασφαλιστικό, στο Εργασιακό, στο Φορολογικό, τις μειώσεις στο εισόδημα, όμως ακόμα δεν έχει κάνει το αναγκαίο βήμα. Και πρόσθεσε ότι η κρίση του συστήματος είναι βαθιά και ότι τα μέτρα που παίρνουν είναι για να κάνουν ακόμα πιο φτηνή την εργατική δύναμη προκειμένου το μεγάλο κεφάλαιο να βγει αλώβητο.

Σημείωσε, ακόμα, ότι η λαϊκή απάντηση πρέπει να δοθεί από χτες, από σήμερα, από αύριο στους δρόμους του αγώνα και όχι μόνο στις εκλογές σε τέσσερις μήνες. Μακριά από εκβιασμούς τύπου «ή μισός μισθός ή καθόλου μισθός», να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση, στα κόμματα του κεφαλαίου και στους αιρετούς της Τοπικής Διοίκησης, που αποφεύγουν να μιλήσουν για τα προβλήματα του λαού και το πώς ζει. «Εμείς παλεύουμε για μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, γι' αυτά τα θέματα συζητάμε και αγωνιζόμαστε, όχι για τα παγκάκια και το "θεαθήναι", αλλά για το πώς τα βγάζει πέρα η λαϊκή οικογένεια της Αθήνας», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, κατήγγειλε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που απονευρώνουν τους εργατικούς αγώνες, ευνοούν τη διάσπαση και πολυδιάσπαση του εργατικού κινήματος (είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τη στιγμή στο Δήμο Αθήνας λειτουργούν ούτε δύο, ούτε τρία αλλά 17 σωματεία) εξυπηρετώντας έτσι τα σχέδια της εκάστοτε διοίκησης.

Υπενθύμισε ότι, προεκλογικά ακόμα, το ΚΚΕ προειδοποιούσε για την αντεργατική θύελλα που ερχόταν. Ωστόσο, είναι φανερό, είπε, ότι σήμερα η φτώχεια περπατά δίπλα δίπλα με τα δισεκατομμύρια που κλέβονται από το λαό, ότι κόβονται χρήματα από τις συντάξεις και τους μισθούς ενώ χαρίζονται δισ. στις τράπεζες. Μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική, αυτή την κατάσταση με τον αγώνα μας, κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ