Τετάρτη 14 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ψηφοδέλτια υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων

Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες και δήμαρχοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά
Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά
Η παρουσίαση των επικεφαλής των αγωνιστικών ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζει το ΚΚΕ στην Περιφέρεια και τους δήμους του Πειραιά, έγινε χτες από την Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στην αίθουσα συνελεύσεων της ΠΕΜΕΝ. Ολοι οι επικεφαλής είναι γνωστοί στην εργατική τάξη και στα λαϊκά στρώματα του Πειραιά από τους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την πρωτοπόρα δράση τους στο συνδικαλιστικό κίνημα και την αυτοδιοίκηση.

Η αίθουσα της ΠΕΜΕΝ φάνηκε πολύ μικρή για να χωρέσει όλους τους εκπροσώπους συνδικαλιστικών, μαζικών φορέων και εργαζομένων, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΟΠ. Αυτό το μαζικό «παρών» ήταν και η απόδειξη ότι η μάχη των τοπικών εκλογών, μάχη με καθαρά πολιτικό χαρακτήρα, είναι ένα ακόμα αγωνιστικό μετερίζι για τους εργαζόμενους και θα δοθεί με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα.

Ξεκινώντας την ομιλία της η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά, τόνισε: «Δεν είναι τυχαία η επιλογή του χώρου που είμαστε εδώ. Δεν είναι συμβολική η παρουσία μας εδώ που δίνουμε τη συνέντευξη Τύπου, είναι ουσιαστική, θέλουμε να είμαστε ανάμεσα στους ανθρώπους που παλέψαμε το προηγούμενο διάστημα σε μεγάλες κρίσιμες μάχες και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και χαρούμενοι που είναι μαζί μας μεταλλεργάτες, ναυτεργάτες, εκπαιδευτικοί, νεολαίοι, Κνίτες και Κνίτισσες, αυτοαπασχολούμενοι, όλος αυτός ο κόσμος που μοιραστήκαμε αγωνίες και δώσαμε με επιτυχίες το προηγούμενο διάστημα μάχες και το επόμενο βεβαίως θα κλιμακώσουμε ακόμα καλύτερα, ακόμα περισσότερο την οργάνωση της πάλης απέναντι στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική».

Η Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια δήμαρχος Πειραιά
Η Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια δήμαρχος Πειραιά
Η μάχη των τοπικών και περιφερειακών εκλογών, τόνισε, πραγματοποιείται σε συνθήκες γενικευμένης αντεργατικής επίθεσης.

Συγκρούονται οι δύο δρόμοι ανάπτυξης και σαν παράδειγμα έφερε τον Πειραιά, που από τη μια πλευρά θερίζει η ακρίβεια, σπάει κόκαλα η ανεργία, πληθαίνουν τα λουκέτα στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές Υγείας - Πρόνοιας, Εκπαίδευσης, παιδικών - βρεφικών σταθμών, ελεύθερους χώρους και από την άλλη το αναπτυξιακό σχέδιο του ΟΛΠ ΑΕ 2010-2020, που έχει κριτήριο το κέρδος των καπιταλιστών, που ρουφάνε το αίμα του λαού μας.

Αναφερόμενη στη νέα διοικητική δομή «Καλλικράτης», μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως «αναζητεί αιρετούς» κυματοθραύστες του λαϊκού - ταξικού κινήματος, αναζητεί πρωταγωνιστές - συμπαίκτες των μονοπωλιακών συμφερόντων, για να χειραγωγούν το λαό, να τσακίζουν δικαιώματα, να πλήττουν το φρόνημα και την περηφάνια των εργαζομένων.

«Απαντάμε, τόνισε η Ελπίδα Παντελάκη, με "Λαϊκή Συσπείρωση" για την αντεπίθεση.

Γιατί είναι η αξιόπιστη - φερέγγυα επιλογή για τα λαϊκά συμφέροντα, γιατί οργανώνει την κλιμάκωση της πάλης για την αντεπίθεση, φωτίζει την προοπτική της λαϊκής εξουσίας.

Γιατί οι επικεφαλής και οι υποψήφιοι των ψηφοδελτίων μας εκφράζουμε τη διαφορετική προσέγγιση για την πολιτική που εκπέμπει ανιδιοτέλεια και στράτευση. Εκφράζουμε τη συλλογικότητα της παράταξης.

Γιατί στηριζόμαστε από το ΚΚΕ και γι' αυτό είμαστε εγγύηση υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων.

Γιατί έχουμε δείξει δείγματα γραφής στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, στα Δημοτικά Συμβούλια, στο Δήμο Νίκαιας, μέσα στην πάλη, στους τόπους δουλειάς και κατοικίας. Συμπορευόμαστε με το ΠΑΜΕ για να γίνει το ταξικό εργατικό κίνημα πλημμυρίδα που θα τους ανατρέψει. Δε ζητούμε ανάθεση της εμπιστοσύνης, αλλά τη συμμετοχή των εργαζομένων στον αγώνα για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων».

Οι υποψήφιοι

Ο Κώστας Τζατζάνης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αργοσαρωνικού
Ο Κώστας Τζατζάνης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αργοσαρωνικού
Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά: Μανουσογιαννάκης Γιάννης, ναυτεργάτης, γεννημένος το 1959. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, στέλεχος του ΠΑΜΕ, πρόεδρος του ναυτεργατικού σωματείου «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», μέλος στη Διοίκηση της ΠΝΟ.

Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αργοσαρωνικού: Τζατζάνης Κώστας, συνταξιούχος αρχιτέκτονας - πολεοδόμος και δόκτορας Πολεοδομίας, γεννημένος το 1945. Μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΠ, σήμερα είναι νομαρχιακός σύμβουλος Πειραιά, έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Πειραιά από το 1979, μέλος στο ΔΣ του ΣΑΔΑΣ του Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων.

Υποψήφια δήμαρχος Πειραιά: Παντελάκη Ελπίδα, ιδιωτική υπάλληλος, γεννημένη το 1957. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, γραμματέας της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΠ. Διετέλεσε βουλευτής του ΚΚΕ από το 2004 έως το 2008. Εκλεγμένη νομαρχιακή σύμβουλος Πειραιά από το 1995, σήμερα είναι δημοτική σύμβουλος Πειραιά.

Υποψήφια δήμαρχος Κορυδαλλού: Παναγιωτακοπούλου Χριστίνα, ιδιωτική υπάλληλος, γεννημένη το 1973. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Ηταν υποψήφια βουλευτής και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη: Μπενετάτος Στέλιος, εκπαιδευτικός, γεννημένος το 1956. Μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΠ, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Νίκαιας από το 1995, σήμερα είναι δήμαρχος Νίκαιας, εκλέχθηκε το 2002 και επανεκλέχθηκε το 2006.

Υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας: Πατίδης Ηλίας, εκπαιδευτικός, γεννημένος το 1979. Μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΠ. Μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά.

Υποψήφιος δήμαρχος Περάματος: Πατσιλινάκος Γιάννης, γιατρός, γεννημένος το 1948. Δήμαρχος Περάματος από το 1987 έως το 1990 και από το 1995 έως το 2002. Σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος Περάματος.

Υποψήφια δήμαρχος Σαλαμίνας: Γκαβογιάννη Γεωργία, τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων, γεννημένη το 1969. Σήμερα είναι δημοτική σύμβουλος Αμπελακίων και μέλος στο ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά, συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ