Τετάρτη 14 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αποκαλυπτικά στοιχεία

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που δόθηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και που αποδεικνύουν αφενός μεν την αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιούν οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑ.Ο.Σ. αφετέρου τη διαφορά τους με την πολιτική της αγωνιστικής δημοτικής αρχής της Νίκαιας προς όφελος των εργαζομένων και των κατοίκων της πόλης.

Συγκεκριμένα:

  • Εργαζόμενοι: Οι συμβασιούχοι στους ΟΤΑ της περιφέρειας του Πειραιά ανέρχονται στο 27% του συνόλου των εργαζομένων στους δήμους. Στον Πειραιά είναι το 30% των εργαζομένων, στον Κορυδαλλό το 43%, στο Ρέντη το 20%, στο Κερατσίνι το 30%, στα Αμπελάκια το 17%, στο Πέραμα το 37% και στη Νίκαια το 3%.

Με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και την απόλυση των εργαζομένων με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου από τους δήμους του Πειραιά θα απολυθούν 1.800 εργαζόμενοι.

  • Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί: Σε όλη την Α' και Β' Περιφέρεια του Πειραιά 11 σταθμοί στεγάζονται σε ιδιόκτητα κτίρια και 43 σε ενοικιαζόμενα. Δηλαδή το 80% των κτιρίων είναι σε ενοικιαζόμενα κτίρια. Αυτή τη στιγμή λόγω των οικονομικών προβλημάτων των εργαζομένων παρατηρείται τριπλασιασμός των αιτήσεων σε όλους τους δήμους για εγγραφή των παιδιών τους. Την ίδια στιγμή έχουμε υποτριπλασιασμό των θέσεων εργασίας καθώς με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» θα απολυθούν εργαζόμενοι και από τους Παιδικούς Σταθμούς.

Τα τροφεία που πληρώνουν οι λαϊκές οικογένειες στον Πειραιά φτάνουν μέχρι και 150 ευρώ. Στον Κορυδαλλό μέχρι 115 ευρώ. Στο Πέραμα μέχρι 100 ευρώ. Στο Ρέντη μέχρι 150 ευρώ. Στη Νίκαια μέχρι 80 ευρώ.

  • Δημοτικές επιχειρήσεις. Ο Πειραιάς έχει 4 Δημοτικές Επιχειρήσεις, ο Κορυδαλλός 2, το Κερατσίνι 3, το Πέραμα 1, τα Αμπελάκια 1 και η Νίκαια καμία. Με τον «Καλλικράτη» κάθε δήμος θα μπορεί να έχει μέχρι δύο δημοτικές επιχειρήσεις και με μαθηματική ακρίβεια αυτό σημαίνει μαζικές απολύσεις εργαζομένων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ