Τετάρτη 14 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ευαισθησία μόνο για τα κέρδη τους

Συνταράχτηκαν οι ξενοδόχοι από πληροφορίες που εμφανίζουν εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο ΦΠΑ στις ξενοδοχειακές υπηρεσίες από το 11% στο 23%.

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας δηλώνει ότι μια τέτοια απόφαση θα έθετε εκτός αγοράς το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας και ότι θα είναι τεράστιος ο αριθμός των επιχειρήσεων που θα κλείσουν, με συνέπεια την απώλεια εσόδων για το κράτος.

Ωραία όλα αυτά. Οταν θίγονται τα συμφέροντά τους, οι ξενοδόχοι επιστρατεύουν πολλά επιχειρήματα για να απομακρύνουν τους κινδύνους.

Βέβαια, όταν δεινοπαθούν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους από τις αυξήσεις του ΦΠΑ σε είδη και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης, οι μεγαλοξενοδόχοι δεν εκφράζουν καμιά απολύτως ευαισθησία, ούτε βγάζουν ανακοινώσεις για να καταγγείλουν ότι τα λαϊκά νοικοκυριά αντιμετωπίζουν το φάσμα της πτώχευσης, ούτε έβγαλαν ποτέ τσιμουδιά για τα χαρατσώματα που υφίσταται ο λαός.

Είναι φανερό ότι οι μεγαλοξενοδόχοι, όπως και όλοι οι άλλοι μεγαλοεπιχειρηματίες, κόπτονται για την εθνική οικονομία, την ανάπτυξη και τα υπόλοιπα, όταν διαπιστώνουν κάποιο χέρι να απειλεί τη δική τους τσέπη. Αν το χέρι μπαίνει στην τσέπη των άλλων, δε συμβαίνει τίποτα.

Ακόμη περισσότερο, στην περίπτωση που ο άλλος επιχειρήσει να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του, όπως για παράδειγμα οι ναυτεργάτες ενάντια στην άρση του καμποτάζ, τότε είναι πανέτοιμοι να δείξουν τα δόντια τους. Τότε το μεγάλο αφεντικό - και οι μεγαλοξενοδόχοι - ανοίγουν μέτωπο ενάντια στους εργαζόμενους, τους «στολίζουν» με διάφορα κοσμητικά επίθετα, τους εκβιάζουν, τους απειλούν και σε αγαστή συνεργασία με τους κυβερνώντες τους χρεώνουν αυθαίρετα ότι προκαλούν ζημιά στην «εθνική οικονομία».

Ετσι είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Μονά ζυγά, όλα δικά τους τα θέλουν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ