Τετάρτη 14 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Οξύνονται τα ιδιαίτερα προβλήματα

Τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, προβλήματα που οξύνονται παραπέρα εξαιτίας της γενικευμένης επίθεσης της κυβέρνησης στα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα ολόκληρου του λαού, βρίσκονται στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων του Συνδέσμου Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ).

Οπως σημειώνει ο Σύνδεσμος, οι στρατιωτικοί μετατίθενται, αποσπώνται και διατίθενται κάθε 2 με 3 χρόνια, απρογραμμάτιστα και απροειδοποίητα, ενώ αποκτούν σταθερή οικογενειακή στέγη μόνο όταν αποστρατευθούν. Σε πολλές των περιπτώσεων, καλούνται να συντηρήσουν με ένα μόνο μισθό έως και 3 ενοίκια της οικογένειας τους, ενώ εργάζονται, στο μεγαλύτερο μέρος της θητείας τους, κατά μέσο όρο 60 με 80 ώρες τη βδομάδα, χωρίς εξασφαλισμένο το 5ήμερο και δεν αποζημιώνονται για την υπερωρία και την υπερεργασία, όπως επίσης δεν εφαρμόζεται η νομοθεσία για την υγεία των εργαζομένων.

Ανάμεσα σε άλλα, ο ΣΥΣΜΕΔ ζητάει να ενσωματωθούν τα επιδόματα στους βασικούς μισθούς των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος, όπως συνέβη με άλλους δημόσιους υπάλληλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ