Σάββατο 30 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Το κόκκινο ψηφοδέλτιο παρακαταθήκη λαϊκών αγώνων

Σε προεκλογική συγκέντρωση στο Κιλκίς, μίλησαν χτες βράδυ ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Γιώργος Μαργαρίτης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Από τη συγκέντρωση στο Κιλκίς
Από τη συγκέντρωση στο Κιλκίς
«Το κόκκινο ψηφοδέλτιο είναι το μόνο ψηφοδέλτιο που μπορεί κα πρέπει να γίνει παρακαταθήκη και υπογραφή των λαϊκών στρωμάτων, στον αγώνα για καλύτερη ζωή, για καλύτερο μέλλον. Να δώσει ελπίδα και προοπτική».

Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χθες βράδυ στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στο Κιλκίς.

Η μαζική ανταπόκριση του εργαζόμενου λαού της περιοχής στο κάλεσμα του ΚΚΕ εκφράστηκε και μέσα από την προεκλογική συγκέντρωση, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν. Ετσι, ακόμα πιο αισιόδοξα, τις επόμενες μέρες, οι κομμουνιστές θα δώσουν τη μάχη της ψήφου, μέχρι τις κάλπες.

Μεταξύ άλλων, ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στην «τηλεμαχία» των πολιτικών αρχηγών, το βράδυ της Πέμπτης. Οπως είπε, στο κυρίαρχο δίλημμα «Με τα μονοπώλια και τα καπιταλιστικά κέρδη ή με το λαό και τις σύγχρονες ανάγκες του;», φάνηκε καθαρά ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τάσσονται με τις επιλογές της ΕΕ, με την επιλογή του κεφαλαίου.

«Η ΝΔ και ο κ. Καραμανλής μας υποσχέθηκε νέο κύκλο αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς, δηλαδή ξεπούλημα όλης της δημόσιας περιουσίας, περιορισμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων, νέα προνόμια στα μονοπώλια, περισσότερα κέρδη για τους λίγους, λιτότητα για τους πολλούς.

Δεν έκρυψε ότι στα σχέδια της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει η νέα αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση, που αυτή τη φορά θα συμπεριλαμβάνει τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, τη μείωση των αναπηρικών συντάξεων.

Υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει παραπέρα τις ιδιωτικοποιήσεις των πρώην ΔΕΚΟ, με το επιχείρημα ότι η κρίση έφερε στην επιφάνεια την ανάγκη να πάμε με ταχύτερο βηματισμό, δηλαδή να τα ξεπουλήσουμε όλα.

Επιβεβαίωσε στην ουσία ότι θα τηρήσει με συνέπεια τις υποδείξεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για νέα φοροεπιδρομή σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών, λέγοντας ότι βεβαίως δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης, αλλά κάθε μήνα οι προβλέψεις των οργανισμών αλλάζουν.

Αλήθεια, γιατί δεν προχωρά, όπως πρότεινε το ΚΚΕ, στη φορολογία των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου (45%);».

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, ο Θ. Κωνσταντινίδης, σημείωσε: «Το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του, παριστάνοντας ότι βρίσκεται στον αντίποδα αυτής της πολιτικής, προτείνει την "πράσινη ανάπτυξη". Ενα νέο πεδίο κερδοσκοπίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Για να μην αφήσει τίποτε να αιωρείται, ο Γ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι θα "στηρίξει την πράσινη επιχειρηματικότητα" με νέες επενδύσεις και ζεστό κρατικό χρήμα που θα δοθεί στους κεφαλαιοκράτες. Ακόμα τόνισε ότι το κράτος θα δανειστεί για να τους ενισχύσει.

Αναφέρθηκε στις εργασιακές σχέσεις, τονίζοντας ότι θα βάλει κανόνες και αρχές και μίλησε "για δίκαιη αναδιανομή του πλούτου", καμία δέσμευση δεν πήρε για αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα και αποσιώπησε το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ καθήλωσε τις αμοιβές και ψήφισε νόμους που ελαστικοποιούν τις εργασιακές σχέσεις.

Μετά το "Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα", ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έριξε το σύνθημα "αλλάζουμε ή βουλιάζουμε".

Θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι η πολιτική δεν είναι ούτε κλεμμένα συνθήματα, ούτε εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα.

Επιθυμούν ένα επιτελικό κράτος - στρατηγείο στην υπηρεσία της πλουτοκρατίας.

Ποιον πείθουν οι εξαγγελίες για κράτος διαφάνειας και δημοσιοποίησης μέσω Διαδικτύου των νομοσχεδίων, αλλά και τις πωλήσεις της δημόσιας γης;

Το πρόβλημα δεν είναι αν μπορούν τα λαϊκά στρώματα να παρακολουθούν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μέσω Ιντερνετ, αλλά να σταματήσει μια για πάντα το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

Σε τελική ανάλυση, αυτό που αφορά τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα είναι η εξασφάλιση ενός επιπέδου διαβίωσης, που να ανταποκρίνεται στην κάλυψη των σύγχρονων αναγκών.

Και τέτοιες δεσμεύσεις, συγκεκριμένες, που αφορούν το εισόδημα, τη δημόσια δωρεάν Παιδεία, τη δημόσια δωρεάν Υγεία και Κοινωνική Πρόνοια, που αφορούν τις συνθήκες διαβίωσης της λαϊκής οικογένειας από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν έχουμε και δεν περιμένουμε».

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, απευθυνόμενος στον εργαζόμενο λαό, στα λαϊκά στρώματα, ξεκαθάρισε ότι έχουν τη δύναμη, μπορούν να αντισταθούν, να βάλουν εμπόδια στην εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων. Και προέτρεψε τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες: «Με κάθε θυσία να βοηθήσουμε, το ρεύμα αμφισβήτησης του δικομματισμού να γίνει απόφαση και ρεύμα αγώνα ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στην ΕΕ, ενάντια στα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Η ψήφος της νεολαίας, η ψήφος των γυναικών, η ψήφος των εργατών και των αγροτών, η ψήφος των επαγγελματιών της πόλης, μπορεί και πρέπει να είναι κόκκινη».

Κατέληξε, καλώντας τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος, στις λίγες μέρες που έμειναν μέχρι τις ευρωεκλογές, να δώσουν τη μάχη του ψηφοδελτίου. «Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ να φτάσει παντού. Σε κάθε σπίτι, σε κάθε νέο και νέα. Ολοι στη δράση, τώρα κρίνεται η προσφορά του κάθε κομμουνιστή ξεχωριστά, και αυτή η ατομική δράση είναι που συμβάλλει στη συλλογικότητα.

Οπλο μας είναι οι θέσεις μας, είναι οι προτάσεις μας, είναι οι αγώνες μας για τα συμφέροντα των πολλών, είναι οι αγώνες μας για τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, τους νέους και τις νέες, τη λαϊκή οικογένεια».

Ψήφος στο ΚΚΕ - μια μεγάλη διακήρυξη

«Μπορούμε να τους δώσουμε πίσω λίγη από την πίκρα που μας ποτίζουν καθημερινά, λίγο από το φόβο που προσπαθούν να ενσταλάξουν στις καρδιές μας. Ψηφίστε Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Τρομάξτε τους...». Με αυτά τα λόγια έκλεισε την ομιλία του ο Γιώργος Μαργαρίτης.

Προηγούμενα, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η με νέους τρόπους λεηλασία του ανθρώπινου μόχθου βαπτίζεται συνήθως εκσυγχρονισμός. Και πάνω σε αυτή αρθρώνονται πολιτικές, δημιουργούνται θεσμοί, οργανώσεις εθνικές και, ειδικά στις μέρες μας όπου το κεφάλαιο δεν περιορίζεται από σύνορα και δεν ταυτίζεται με πατρίδες, δημιουργούνται οργανώσεις και θεσμοί πολυεθνικοί, ενίοτε διεθνείς: Η Ευρωπαϊκή Ενωση στο όνομα της διακυβέρνησης της οποίας καλούμαστε στις κάλπες στις 7 Ιουνίου είναι ένας από τους οργανισμούς αυτούς».

«Οι οπαδοί της, πρόσθεσε, οι υποστηρικτές της, μας έχουν ήδη πει πολλά ψέματα για το τι είναι αυτός ο οργανισμός. Προσεκτικές και εξωραϊσμένες κουβέντες έκρυψαν και κρύβουν το χαρακτήρα και τις αντιλαϊκές πολιτικές της Ενωσης. Υποσχέσεις για "καλύτερες μέρες", για επίγειο παράδεισο συσκοτίζουν ακόμα περισσότερο την πραγματικότητα.

Τα χρόνια περάσανε, όμως μας μάθανε τι σημαίνουν τα "όμορφα τα λόγια τα μεγάλα". Το μόνο που είδαμε να συγκλίνει είναι οι πολιτικές που στοχεύουν στην υπερεκμετάλλευση της εργασίας. Αυτές που έχουν ακυρώσει πλήθος παλαιότερες κατακτήσεις των εργαζομένων και που ευθέως βάλλουν ενάντια σε όσες απέμειναν. Ενας συνδυασμός οικονομικής και ταυτόχρονα πολιτικής επίθεσης σαρώνει την ευρωπαϊκή ήπειρο κανοναρχούμενος από τα κέντρα αποφάσεων των Βρυξελλών».

Αναφερόμενος στη συνεπή στάση του ΚΚΕ, σημείωσε: «Στα 1992, τον καιρό του Μάαστριχτ, όταν ακόμα όλα ήταν θολά, όταν η εμπειρία των ανθρώπων δεν είχε ακόμα κάνει το δρόμο της και οι προσδοκίες συσκότιζαν την οικοδόμηση της Ενωσης, το ΚΚΕ πήρε από όλους τις αποστάσεις του και μίλησε για τα επερχόμενα. Σταθερά αντέκρουσε τις πολιτικές της Λισαβόνας και όλα όσα μας φέρνει ο αντεργατικός, ο αντιλαϊκός άνεμος των Βρυξελλών. Εκανε δρόμο πολύ από τότε. Δεν είμαστε πλέον στα 1992. Οι κομμουνιστές είναι εδώ, η Ιστορία δεν τελείωσε, οι εργαζόμενοι έχουν τον πολιτικό τους φορέα, σύμμαχο πολύτιμο και εργαλείο στους ταξικούς τους αγώνες.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και άλλοι σύντροφοι στην Ευρώπη και στον κόσμο κράτησαν μέσα στη θύελλα αυτήν τη θεωρία τους, την ιδεολογία ους, την πίστη τους, τις δυνάμεις τους. Υπάρχουν, δυναμώνουν, αντεπιτίθενται. Και οδηγούν τους εργαζόμενους της Ευρώπης, όπως παλιά, στην κοινωνική αντεπίθεση. Η Ιστορία, το ξαναλέμε, δεν τελείωσε.

Η ψήφος στο ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές κρύβει μέσα της: Μία απλή πολιτική πράξη - μία μεγάλη διακήρυξη. Μία καινούργια βάση, ένα νέο πρόχωμα για να στηθούν οι σημαίες της Αντίστασης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πανίσχυρο ΚΚΕ η μόνη ρεαλιστική λύση(2012-04-20 00:00:00.0)
«Τα λαϊκά στρώματα να ψηφίσουν με κριτήριο την εμπειρία τους»(2010-10-22 00:00:00.0)
Τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων έχουν ταξικό χαραχτήρα(2005-11-29 00:00:00.0)
Από τα χαράματα στη μάχη της ενημέρωσης(1997-02-21 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(1996-09-19 00:00:00.0)
Κόκκινο στη νύχτα της συντήρησης(1996-09-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ