Σάββατο 30 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ «SIEMENS»
Νέα φυγή στη Γερμανία

Τα βήματα του Μιχ. Χριστοφοράκου φέρεται να ακολούθησε ο Χ. Καραβέλας, εναντίον του οποίου ο 4ος ειδικός ανακριτής, Ν. Ζαγοριανός, εξέδωσε χτες διεθνές ένταλμα σύλληψης. Το πρώην στέλεχος της «SIEMENS» στη χώρα μας δεν εμφανίστηκε χτες, ως όφειλε, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί. Αντίθετα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνήγορός του ενημέρωσε τον ανακριτή ότι ο πελάτης του είναι ασθενής στη Γερμανία. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως ο Χ. Καραβέλας έχει ήδη ζητήσει τη νομική βοήθεια δικηγορικού γραφείου της Γερμανίας, που έχει ασχοληθεί με την υπόθεση.

Από την άλλη, αργά χτες το βράδυ συνελήφθησαν τόσο ο Η. Γεωργίου όσο και ο Γ. Σκαρπέλης, καθώς, μετά τη «φυγή» του Χ. Καραβέλα, ανακριτής και εισαγγελέας προσπάθησαν να προλάβουν τυχόν διαφυγή τους στο εξωτερικό. Νωρίτερα το πρώην στέλεχος της γερμανικής εταιρείας και ο πρώην αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ είχαν εμφανιστεί στον Ν. Ζαγοριανό και είχαν πάρει προθεσμία για να απολογηθούν στις 12 και 15 Ιούνη αντίστοιχα. Μάλιστα, την υπεράσπιση του τελευταίου ανέλαβε χτες ο Δ. Τσοβόλας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι πρόσφατα είχαν παραιτηθεί από την υπεράσπιση του Γ. Σκαρπέλη οι Γ. Μαντζουράνης και Ν. Ανδρουλάκης λόγω δικονομικών παραβάσεων του ανακριτή, αφού, όπως υποστήριζαν, δεν τους είχε δώσει όλα τα έγγραφα της υπόθεσης.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι στις 4 Ιούνη θα απολογηθεί και ο Φόλκερ Γιουνκ, πρώην πρόεδρος της γερμανικής εταιρείας στη χώρα μας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ