Σάββατο 30 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Να δικαιώσουμε τον κόσμο του μόχθου

Σε προεκλογική συγκέντρωση στην Κοζάνη μίλησαν χτες βράδυ ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Πασχάλης Μολυβδάς, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Σάλπισμα αγώνα, ενάντια στην ΕΕ, καταδίκης των κομμάτων που την υπηρετούν και υπερψήφισης του ΚΚΕ απηύθυνε ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, μιλώντας χτες βράδυ, υπό καταρρακτώδη βροχή, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στην Κοζάνη. Σε πανστρατιά με το ΚΚΕ κάλεσε από το βήμα και ο Πασχάλης - Αδάμ Μολυβδάς, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Ηταν μια μεγάλη συγκέντρωση - παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες - που πλαισιώθηκε από εκατοντάδες φίλους και οπαδούς του Κόμματος, αλλά και ανθρώπους του μόχθου που για πρώτη φορά δηλώνουν την απόφασή τους να στηρίξουν το ΚΚΕ.

«Στις 7 Ιούνη, ψηφίζουμε για όλα, ψηφίζουμε ενάντια στην ΕΕ και στις πολιτικές της», είπε μεταξύ άλλων ο Σπ. Χαλβατζής και εξήγησε: «Οι νέοι άνθρωποι δουλεύουν σήμερα τρίωρα, τετράωρα, stage. Και αυτό είναι πολιτική της ΕΕ, είναι το Μάαστριχτ. Οι απασχολήσιμοι, κατά τον κύριο Σημίτη, οι ενοικιαζόμενοι εργάτες, είναι Μάαστριχτ. Οι νέοι που φτάνουν στα 30 χρόνια τους, με πτυχία, χωρίς να έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο, είναι Μάαστριχτ. Τα χιλιάδες μικρομάγαζα που κλείνουν, όταν έρχονται οι πολυεθνικές, είναι Μάαστριχτ. Οι χιλιάδες αγρότες που ξεκληρίζονται κάθε χρόνο, εξαιτίας της ΚΑΠ, είναι Μάαστριχτ. Η απόφαση της ΕΕ στο όνομα δήθεν της ισότητας, να αυξήσει στα 65 χρόνια τη σύνταξη των γυναικών, είναι Μάαστριχτ».

Και κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, να δυναμώσουν, να πολλαπλασιάσουν τη δράση τους. «Είναι ανάγκη να δράσουμε πιο ανοιχτά, πιο αποτελεσματικά. Να πείσουμε όσο γίνεται περισσότερους εργαζόμενους και κυρίως νέους ανθρώπους ότι έχουν κάθε συμφέρον να στηρίξουν και να ψηφίσουν το ΚΚΕ. Εμπρός, λοιπόν, ακόμα πιο θαρραλέα, ακόμα πιο πλατιά, από τούτη την ώρα, μέχρι το κλείσιμο της κάλπης, με τα ρούχα της δουλειάς, να δικαιώσουμε τον κόσμο του μόχθου. Ολους όσοι εμπιστεύονται, όσους προσδοκούν από το ΚΚΕ».

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Πασχάλης - Αδάμ Μολυβδάς μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «η επιστήμη είχε πάντα στενή σχέση με την κυρίαρχη ιδεολογία, με τους κυρίαρχους θεσμούς και υπηρετούσε τους στόχους του εκάστοτε οικονομικο-κοινωνικού συστήματος, είχε πάντα ταξικό χαρακτήρα». Ξεκαθάρισε όμως ότι αυτό μπορεί να αλλάξει. «Οι επιστήμονες και οι διανοούμενοι μπορούμε να συμβάλλουμε και με την ψήφο μας ώστε να δημιουργηθούν καλύτερες προϋποθέσεις να ανταμώσει και να δυναμώσει το κίνημα Για μια Παιδεία στην υπηρεσία του λαού, αγκαλιά με το ταξικό εργατικό κίνημα και τους άλλους εργαζόμενους, ενάντια στην πολιτική που κάνει τη ζωή μας μίζερη, για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση», είπε.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ