Σάββατο 30 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΔΗΜΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ

Καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

«Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στις 7 Ιούνη πρέπει να δώσουν την απάντηση στο αίτιο της ολόπλευρης κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος. Πρέπει να καταδικαστεί ο χαρακτήρας της ΕΕ και ο στόχος που υπηρετεί. Με την ψήφο του ο λαός πρέπει να καταδικάσει τις αντιλήψεις που προβάλλουν οι δυνάμεις του δικομματισμού και του ευρωμονόδρομου για τον δήθεν μοναδικό δρόμο ανάπτυξης στα πλαίσια της ΕΕ, που δεν είναι τίποτε άλλο από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος του εργαζόμενου λαού.

Οι αντιδραστικές αυτές δυνάμεις επιστρατεύουν όλο το οπλοστάσιο που έχουν στα χέρια τους για να παραπλανήσουν και να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό, χρησιμοποιώντας συκοφαντία, υποκρισία και τρομοκρατία, τα οποία χρησιμοποιούν και στην αντιπαράθεση με το ΚΚΕ.

Ο φόβος τους είναι ότι τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στις 7 Ιούνη θα αυξήσουν τις δυνάμεις της ρήξης, ανυπακοής και αντεπίθεσης, που στην κάλπη αυτό θα εκφραστεί με την αύξηση της δύναμης του ΚΚΕ. Γι' αυτό επιστρατεύουν τον τελευταίο καιρό το χυδαίο αντικομμουνισμό, εφαρμόζοντας την γκαιμπελίστικη τακτική.

Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ και όχι η αποχή είναι η πραγματική απάντηση στο δικομματικό σύστημα, όπως επίσης στο Μάαστριχτ, στην ανεργία και στη φτώχεια. Η αντεπίθεση θα είναι τόσο πιο αποτελεσματική όσο πιο ισχυρό είναι το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ