Σάββατο 30 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο ΣΥΝ και το αγροτικό κίνημα

Ο ΣΥΝ όλα αυτά τα χρόνια των αγροτικών κινητοποιήσεων ήταν αγκαλιά με τους αγροτοπατέρες και τις ξεπουλημένες ηγεσίες των ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ. Με το μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ Παπαδόπουλο Νίκο να συμμετέχει σε όλα τα στημένα και σικέ παιχνίδια των «αγωνιστών» αγροτοσυνδικαλιστών της ΝΔ και τελευταία του ΠΑΣΟΚ και πάντα σε κόντρα με τις Ενωτικές Ομοσπονδίες των Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας, που ανήκουν στη δύναμη της ΠΑΣΥ. Επιδεικτικά ο κύριος Αλαβάνος πρόπερσι επισκέφτηκε το στημένο μπλόκο των αγροτοσυνδικαλιστών της ΝΔ στον κόμβο Πλατυκάμπου ενώ αγνόησε παντελώς τα μπλόκα των ΕΟΑΣ Θεσσαλίας. Φέτος ο κ. Τσίπρας ακολουθώντας την πεπατημένη επισκέφτηκε τους «νέους αγρότες» της Καρδίτσας και βεβαίως αγνόησε το μπλόκο της ΕΟΑΣΚ και της Επιτροπής Αγώνα Καρδίτσας.

Στις κινητοποιήσεις φέτος το Γενάρη - Φλεβάρη ο ΣΥΝ με το στέλεχός του κ. Παπαδόπουλο συμμετείχε επίσης στο στημένο μπλόκο των Τεμπών και μάλιστα στη Συντονιστική Επιτροπή και μόλις «έσκασε ο λαγός των Τεμπών», με το γνωστό ξεπούλημα του αγώνα, με την ουρά στα σκέλια ήρθε στο μπλόκο της Νίκαιας που στήριζε η ΠΑΣΥ για να δείξει την «αγωνιστικότητά» του.

Βέβαια, ο ΣΥΝ δεν έχει διαφορές με τους άλλους αγροτοπατέρες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ως προς τη στρατηγική τους για τα ζητήματα της ΕΕ και της ΚΑΠ. Ενθερμοι υποστηρικτές είναι όλοι τους της καπιταλιστικής ευρωπαϊκής ενοποίησης με διαφορές μόνο όσον αφορά τον τρόπο προσαρμογής και πραγματοποίησης αυτής της ΚΑΠ και γενικότερα της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Ο κ. Παπαδόπουλος γράφει λοιπόν στην «Αυγή» στις 27/05/09: «Η αγροτική πολιτική της ΕΕ έχει καταρρεύσει λόγω ΚΑΠ»... επειδή «είναι στραμμένη προς τη νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση»! Γι' αυτό, λοιπόν, όπως λέει το στέλεχος του ΣΥΝ, «ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ευρωπαϊκή Αριστερά μιλά για μια ριζική αλλαγή της ΚΑΠ, προς όφελος των μικρών και μεσαίων αγροτών».

Ωστε αυτό έλειπε στο ευρωπαϊκό κεφάλαιο για να ανασυγκροτηθεί ριζικά προς όφελος των μικρών και μεσαίων αγροτών, ώστε να γίνει φιλοαγροτική η Κοινή Αγροτική Πολιτική;

Ομως, τα ίδια δε λένε και οι κυβερνητικοί αγροτοσυνδικαλιστές, όπως και οι πράσινοι αγροτοπατέρες των ΓΕΣΑΣΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ; Ολοι τους λένε ακριβώς τα ίδια, πως η ΚΑΠ μπορεί να γίνει καλύτερη, πιο φιλοαγροτική, έτσι που να στηρίξει τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες για να μπορέσουν να σταθούν στα πλαίσια του ευρωπαϊκού αλλά και του παγκόσμιου ανταγωνισμού.

Λένε συνειδητά ψέματα! Ξεγελάνε τους μικρομεσαίους αγρότες! Σπέρνουν αυταπάτες για το χαρακτήρα της ΚΑΠ!

Αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι να μιλήσουν για διεκδικήσεις και αιτήματα που νοθεύουν «τον υγιή ανταγωνισμό» και την «ελεύθερη αγορά» της ΕΕ. Αποφεύγουν να πούνε για θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών και επιδοτήσεων που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα στους μικρομεσαίους αγρότες.

Για κατάργηση όλων των ευρωπαϊκών και άλλων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής. Για προστασία με μέτρα της ντόπιας παραγωγής από τις εισαγωγές προϊόντων που παράγουμε στη χώρα μας τόσο από την ΕΕ όσο και απ' αλλού. Την κατάργηση των κανονισμών και οδηγιών της ΕΕ που ξεκληρίζουν τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, του ΦΠΑ.

Γενικότερα αποφεύγουν να βάλουν αιτήματα τα οποία έρχονται σε ρήξη και δεν είναι συμβατά με το κοινοτικό δίκαιο. Ομως, οι φτωχομεσαίοι αγρότες και γενικότερα ο λαός έχουν πάρει χαμπάρι το ψέμα και την υποκρισία τους. Γι' αυτό θα εισπράξουν «μαύρο» στις ευρωεκλογές του Ιούνη απ' τους φτωχομεσαίους αγρότες και τα λαϊκά στρώματα της υπαίθρου που έχουν κάθε λόγο να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που θα σταθεί δίπλα τους και μετά τις 7 Ιούνη.


Του
Ρίζου ΜΑΡΟΥΔΑ*
Ο Ρίζος Μαρούδας είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ