Σάββατο 30 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Θέλουν να φτιάξουν άβουλες συνειδήσεις

Παπαγεωργίου Βασίλης

Κάθε κομμάτι του παζλ που προστίθεται κάνει την εικόνα πιο καθαρή, δείχνει το στόχο τους: Θέλουν να επιβάλουν τη δικτατορία του δασκάλου μέσα στην τάξη, ακριβώς γιατί στόχος τους είναι να δημιουργήσουν άβουλες συνειδήσεις.

Η γνωστή Μ. Ρεπούση (η συγγραφέας του βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού που η αποσπασματικότητά του και η ιδεολογία του κοσμοπολιτισμού του κεφαλαίου ήταν κυρίαρχα τόσο ώστε να τη διαστρεβλώνουν), με άρθρο της στα «Νέα», αναπαράγει την επίθεση στο ΚΚΕ, επειδή τόλμησε να καταγγείλει και να αντισταθεί στον αυταρχισμό της καθηγήτριας της Πετρούπολης. Τα γεγονότα είναι γνωστά: Μια καθηγήτρια (συνδικαλίστρια του ΣΥΝ) πετάει «λάσπη» για το ΚΚΕ μέσα στην τάξη, ένας ΚΝίτης μαθητής ζητάει επανειλημμένα το λόγο για να απαντήσει, η καθηγήτρια πεισματικά του το αρνείται και ο μαθητής καταλήγει με ...τριήμερη αποβολή! Γιατί; Επειδή τόλμησε να ζητήσει το λόγο για να απαντήσει στην καθηγήτριά του και επειδή είναι ΚΝίτης.

Η Μ. Ρεπούση, λοιπόν, παίρνει τη σκυτάλη της υπεράσπισης αυτής της αυταρχικής, αντιπαιδαγωγικής στάσης και αναφωνεί «τι δουλειά έχουν τα κόμματα στις μαθητικές τάξεις;». Και κραυγάζει έξω τα κόμματα από τα σχολεία! Λες και δεν είναι μέσα. Λες και η ίδια η Ρεπούση δεν έγραψε το βιβλίο της με βάση τη δική της αντίληψη. Λες και η καθηγήτρια στην Πετρούπολη είναι στεγνή από ιδεολογία και δε διδάσκει σύμφωνα μ' αυτήν. Τη δική της, που δεν αμφισβητεί την κυρίαρχη. Και τι ζητά η κυρία Ρεπούση; Τέρμα η ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Οπως και η όμοιά της της Πετρούπολης. Εδώ διαφεντεύει η αυθεντία της έδρας του καθηγητή!

Πόσο ποιο ξεκάθαρα αντιδημοκρατική στάση μπορεί να κρατήσει κανείς; Υπερασπίζεται τον αυταρχισμό του δασκάλου, ο οποίος είναι ο μόνος που δικαιούται να έχει πολιτική και κομματική ταυτότητα, ενώ οι μαθητές δε θα πρέπει να έχουν πολιτική ταυτότητα, δε θα πρέπει να έχουν καν γνώμη και τα κόμματα δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν καν κριτική για το περιεχόμενο της εκπαίδευσης των παιδιών του λαού... Συγχαρητήρια για τη δημοκρατία σας!

Αλλα αντί άλλων

Η δημοσιογραφία στο απόγειό της: Ρωτάει ο Ευαγγελάτος τον Αλ. Αλαβάνο γιατί ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ εμπόδισε τα καταστήματα να ανοίξουν την τελευταία Κυριακή του χρόνου, όπως είχε αποφασίσει τότε η νομαρχία της Αθήνας, με τη σύμφωνη γνώμη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δίνοντας ένα ακόμα χτύπημα στην κυριακάτικη αργία. Τόσο προετοιμασμένος ήταν ο Ευαγγελάτος για το ντιμπέιτ; Τόσο πολύ ξεσκόνισε τις γνώσεις του για τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και τη συμβολή του στο κίνημα; `Η μήπως τον έπιασε η πρεμούρα να φιλοτεχνήσει και αυτός αγωνιστικό προφίλ στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί την τελευταία Κυριακή του χρόνου μια ήταν η μαζικότατη κινητοποίηση που καταγράφτηκε στο κέντρο της Αθήνας, αυτή του Συλλόγου των Εμποροϋπαλλήλων και του ΠΑΜΕ. Οσο για το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, να θυμίσουμε στον Ευαγγελάτο το εξής: Στο Δήμο Ανω Λιοσίων, ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στο δημοτικό συμβούλιο είχε ψηφίσει υπέρ του να ανοίγουν τα καταστήματα και τις Κυριακές. Γεγονός που επιβεβαιώνει ότι στα λόγια όλοι μπορούν να λένε ό,τι θέλουν και για τα πάντα. Οι πράξεις είναι όμως αυτές που κρίνουν το κάθε κόμμα. Και η βερμπαλιστική «αγωνιστικότητα» του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έχει κριθεί ουκ ολίγες φορές...

Η μόνη υγεία που τους νοιάζει...

«Η έννοιά μας και ο στόχος μας είναι η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων» δήλωσε χτες η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά από τη Λαμία, όπου εγκαινίασε τα νέα γραφεία του ΟΑΕΕ. Μάλιστα το κυβερνητικό στέλεχος ισχυρίστηκε ότι «με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, αλλά και για την αντιμετώπιση της κρίσης δίνουμε πολύ μεγάλη έμφαση στους ελέγχους για την Επιθεώρηση Εργασίας».

Τι ακριβώς θεωρεί η υπουργός προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων; Μήπως το ότι οι εργαζόμενοι, για να πάρουν σύνταξη, θα αναγκάζονται να δουλεύουν μέχρι τα 67 και τα 70 τους (ως αποτέλεσμα του νόμου 3655/08 αλλά και ευρωενωσιακών κατευθύνσεων τύπου «Εκθεσης Σέρκας»); Μήπως το ότι οι εργαζόμενες μητέρες που δέχονται μεγάλη σωματική και ψυχική καταπόνηση λόγω των πολλαπλών υποχρεώσεων έχασαν το δικαίωμα να βγαίνουν νωρίτερα σε σύνταξη; Μήπως το πετσόκομμα των ΒΑΕ που ετοιμάζει η κυβέρνηση και θα οδηγήσει σε ακόμα πιο μακρόχρονη έκθεση χιλιάδων εργατών σε ιδιαίτερα επικίνδυνες ουσίες και συνθήκες εργασίας;

... είναι για τα κέρδη του κεφαλαίου

Ακόμα και η προσπάθεια της υπουργού να μιλήσει για το «σύγχρονο ΣΕΠΕ» με τις «σύγχρονες σχέσεις εργασίας» γίνεται μπούμερανγκ για την κυβέρνηση. Ο νέος νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα για το ΣΕΠΕ δεν κάνει τίποτα άλλο από μια εσωτερική ανακύκλωση του υπάρχοντος, ανεπαρκούς προσωπικού της υπηρεσίας. Οχι μόνο δεν καλύπτονται τα τεράστια κενά, που φτάνουν το 30% των οργανικών θέσεων (χωρίς να υπολογίζονται οι πραγματικές ανάγκες), αλλά και η κυβέρνηση βουλώνει τρύπες ...ανοίγοντας καινούριες! Ισως, βέβαια, η υπουργός, όταν αναφέρεται σε «σύγχρονες σχέσεις εργασίας», να εννοεί τα προγράμματα stage με τα οποία το ΣΕΠΕ προσλαμβάνει κόσμο. Αυτό, δηλαδή την ανασφάλιστη δουλειά, επιτάσσουν ως «σύγχρονο» οι καιροί, δηλαδή η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.

Οι τυχοδιώκτες και ο Λαναράς

Δεν έχουν το θεό τους εκεί στο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά τους να μαζέψουν προεκλογικά καμιά ψήφο. Φτάνουν στο σημείο προκλητικά να υποτιμούν τη νοημοσύνη των εργαζόμενων, και μάλιστα εκείνων που βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, αντιμετωπίζοντας ακόμα και το ενδεχόμενο να χάσουν τη δουλεία τους. Ο λόγος για τους εργαζόμενους στην «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία». Με τη συμβολή του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, των συνδικαλιστών του στον κλάδο της Κλωστοϋφαντουργίας και των εργατοπατέρων από τη διοίκηση της ΓΣΕΕ, η εταιρεία πέτυχε να επαναχρηματοδοτηθεί από τις τράπεζες με 35 εκατ. ευρώ και την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, έχοντας ξεκαθαρίσει ευθύς εξ αρχής ότι όταν τσεπώσει το ρευστό θα κάνει 250 τουλάχιστον απολύσεις και θα κλείσει κάποια από τα εργοστάσια, σύμφωνα με το επιχειρησιακό της σχέδιο.

Ολα αυτά ήταν σε γνώση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και των συνδικαλιστών του. Στάθηκαν όμως με συνέπεια στο πλευρό της εργοδοσίας, τραβολογώντας τον κόσμο τη μια να διαδηλώσει έξω από τις τράπεζες, την άλλη να κατέβουν στην Αθήνα με έξοδα του εργοδότη (!), την άλλη να καταγγείλουν την ταξική Ομοσπονδία που τους είπε από την πρώτη στιγμή την αλήθεια και προειδοποίησε τους εργαζόμενους να μην ταυτίζουν τα αιτήματά τους με αυτά του εργοδότη, γιατί, αργά ή γρήγορα, θα δουν τον γκρεμό της ανεργίας να χάσκει μπροστά τους.

Τώρα που οι προειδοποιήσεις της ΟΕΚΙΔΕ και του ΚΚΕ επαληθεύονται, αφού η διοίκηση της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας» ανακοίνωσε 250 απολύσεις, εμφανίζεται ξανά ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και με ανακοίνωση του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Π. Λαφαζάνη πάει να μας βγάλει όλους χαζούς! Λέει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ: «Η πρωτοφανής αυτή αντεργατική συμπεριφορά της διοίκησης (σ.σ. οι απολύσεις), γίνεται ακόμα πιο βάναυση και προκλητική αν σκεφθεί κανείς ότι την ίδια ώρα η εταιρεία έχει δανειοδοτηθεί, με την εγγύηση του Δημοσίου, με 24 εκατ. ευρώ, ενώ πρόκειται να λάβει και άλλο δάνειο με εγγυοδότη το Δημόσιο, ύψους 16 εκατ. ευρώ. Καταγγέλλουμε τη διοίκηση της εταιρείας και την κυβέρνηση, η οποία καλύπτει με τις εγγυήσεις της αυτές τις πρωτοφανείς αντεργατικές μεθοδεύσεις και τις μαζικές απολύσεις».

Τι ακριβώς λένε; Καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι καλύπτει τις απολύσεις με τη χρηματοδότηση της εταιρείας, όταν οι ίδιοι έχουν κάνει τα αδύνατα δυνατά για να δανειοδοτηθεί η «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία»! Δεν πρόκειται για πολιτική παράνοια. Είναι χαρακτηριστική περίπτωση κοροϊδίας σε βάρος χιλιάδων εργαζόμενων. Και ταυτόχρονα επιβεβαίωση ότι ο οπορτουνιστής είναι επικίνδυνος για το κίνημα. Την ίδια ώρα που πηγαίνει στο χωροφύλακα χαμπέρι, πρωτοστατώντας για τη χρηματοδότησή της επιχείρησης, πάει και στο ληστή ψωμί, παριστάνοντας το φίλο, αφού πρώτα του έχει σκάψει το λάκκο. Να γιατί στις επερχόμενες εκλογές πρέπει να τιμωρηθούν και αυτοί που πατάνε σε δυο βάρκες. Από τέτοια κόμματα και τέτοιους συνδικαλιστές, οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα καλό να περιμένουν για τα πραγματικά τους συμφέροντα και τις ανάγκες.


Περικλής ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ

Ψευτοδιλήμματα του δικομματισμού...

Παπαγεωργίου Βασίλης

«ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ή ανευθυνότητα» ο ένας, «Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» ο άλλος. Μας ...πήξανε στο δίλημμα.

Εξυπακούεται ότι δεν έχει καμία σημασία το «ποιος» λέει «τι». Θα μπορούσαν ωραιότατα να ανταλλάξουν συνθήματα.

Εμείς τώρα - αν τους πάρουμε στα σοβαρά - πρέπει υποτίθεται να διαλέξουμε τον πιο «υπεύθυνο» και τον πιο «ικανό».

Στην πραγματικότητα όμως είναι και οι δύο «υπεύθυνοι» για όσα δεινά περνάει ο εργαζόμενος με τις πολιτικές της ΕΕ και εξίσου «ικανοί» όταν πρόκειται να περικόψουν δικαιώματα.

Ετσι, λοιπόν, λέμε να μην μπλέξουμε στα αντιλαϊκά «καλλιστεία» τους, αντιθέτως το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να ...χαλάσουμε το λαμπερό τους - όσο και υποκριτικό - «σόου».

ΕΞΗΝΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ πρόκειται να δαπανήσει - σύμφωνα με τον διοικητή της - η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προκειμένου, λέει, να στηρίξει τον τραπεζικό δανεισμό...

Δεν είναι και μικρό το ποσό φυσικά, αντιθέτως είναι αστρονομικό. Ομως, σκεφτείτε ότι η ...ποσότητα της τροφής είναι πάντα ανάλογη του ...θηρίου που έχεις να ταΐσεις.

Κι εδώ μιλάμε για τους μεγάλους ευρωπαϊκούς - και όχι μόνο - τραπεζικούς ομίλους. Που είναι μονίμως «πεινασμένοι».

Είναι ίσως μια ενδιαφέρουσα πληροφορία αυτή για όσους μας βομβαρδίζουν με απόψεις του είδους η ...καλή Ευρωπαϊκή Ενωση που δίνει λεφτά στη χώρα μας, κάνει έργα και επιδοτεί τους αγρότες.

Στην πραγματικότητα βλέπουμε ποιους επιδοτεί και γνωρίζουμε φυσικά από πού προέρχονται όλα αυτά τα χρήματα. Από τη φορολόγηση των Ευρωπαίων εργαζομένων.

ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ τα επικριτικά σχόλια που ακούστηκαν για την περίφημη τηλεμαχία. Τα περισσότερα τα έχουμε ξανακούσει...

Οσον αφορά πάντως στην πλευρά των δημοσιογράφων, μάλλον ανούσια είναι η κριτική για την επιλογή ή το βάθος ή τη διορατικότητα των ερωτήσεων...


Γρηγοριάδης Κώστας

Σε τελική ανάλυση, επισήμως ως ...εκπρόσωποι των καναλιών των μεγαλοεπιχειρηματιών ήταν εκεί οι άνθρωποι και όχι ως εκπρόσωποι της κοινής γνώμης.

Εκτός αν αυταπατάται κανείς ότι η κοινή γνώμη και οι ιδιοκτήτες των καναλιών (με τα συμφέροντά τους) είναι το ίδιο πράγμα...

Ομολογίες για το Ασφαλιστικό

Γρηγοριάδης Κώστας

Ξεκάθαρος στο ντιμπέιτ ο πρωθυπουργός για την Κοινωνική Ασφάλιση. Δεν έκρυψε λόγια και ομολόγησε ότι στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης είναι η παραπέρα συρρίκνωση των αναπηρικών συντάξεων. Δηλαδή, ο εξαναγκασμός στην εργασία ανθρώπων που σακατεύονται στα γκέτο της εργοδοσίας από εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες, αλλά και η ανατροπή στο καθεστώς των ΒΑΕ που θα σηματοδοτήσει νέες αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Οσο για τον ισχυρισμό του ότι στη διάρκεια της διακυβέρνησής του αυξήθηκε το κατώτερο μεροκάματο κατά 70%, αν δεν τον ενημέρωσαν λάθος οι συνεργάτες του, μάλλον ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε άλλο πλανήτη. Το κατώτερο μεροκάματο από 23,29 ευρώ, είναι σήμερα στο εξευτελιστικό σημείο των 33,04 ευρώ. Και γι' αυτό έχει φροντίσει και ο έτερος σχηματισμός του δικομματισμού, το ΠΑΣΟΚ, με την αμέριστη βέβαια συμβολή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Αυτά πρέπει να σκεφθούν οι εργαζόμενοι μπροστά στην κάλπη.

Πονηριά και λάσπη

«Αμηχανία» - και μάλιστα «έκδηλη» - της Αλέκας Παπαρήγα ανακάλυψαν τα χτεσινά «ΝΕΑ», όταν η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο προχτεσινό ντιμπέιτ, «ρωτήθηκε για τα χαμηλά μεροκάματα των εργαζόμενων στο "Ριζοσπάστη" και στο ΚΚΕ» (sic). Είναι προφανές ότι η εφημερίδα είδε αυτό που ήθελε και μύχια προσδοκούσε να δει. Κατανοητή, άλλωστε, η ανάγκη να φέρει στα μέτρα της μια πραγματικότητα που δεν τη βολεύει, αφού άλλος τρόπος για να κάνει την προπαγάνδα και να βγάλει το παντεσπάνι της δεν υπάρχει. Αλλά αφού πάει να κάνει την πονηριά, γιατί δεν κάνει τον κόπο να ακούσει τουλάχιστον την ερώτηση και την απάντηση όπως αυτές διατυπώθηκαν; Γιατί ο δημοσιογράφος που ρώτησε (παρά την προσπάθειά του να προβοκάρει) παραδέχτηκε τουλάχιστον ότι οι μισθοί στον «Ριζοσπάστη» και στο ΚΚΕ είναι αυτοί των αντίστοιχων κλαδικών συλλογικών συμβάσεων. Ο τρόπος, ωστόσο, που το παρουσιάζουν τα ΝΕΑ παραπέμπει γενικά και αόριστα σε «χαμηλά μεροκάματα», προσπαθώντας να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Κατανοούμε, βέβαια, ότι η λογική της ανιδιοτελούς προσφοράς χιλιάδων κομμουνιστών στο Κόμμα, είναι κάτι πολύ μακριά από τις δικές τους καπιταλιστικές αξίες, τη δική τους εμπειρία, ακόμα και από τη φαντασία τους. Αλλά πάει πολύ να προσπαθούν να στήσουν θέμα, ανακατεύοντας το νερό της σκοπιμότητας με το χώμα του ψέματος, για να φτιάξουν την αντι-ΚΚΕ λάσπη τους.

Διαπιστευτήρια

«Οικονομία και ανάπτυξη», ήταν το θέμα του «δεύτερου κύκλου» των ερωτήσεων στο προχτεσινό ντιμπέιτ. Και θα περίμενε κανείς ότι υπάρχουν πολλά πράγματα να ρωτήσει κανείς το ΚΚΕ σχετικά με αυτήν τη θεματική, με δεδομένο ότι και δική του πρόταση έχει για μια άλλη οικονομία και ανάπτυξη, και προτάσεις για το σήμερα έχει, αλλά και εμπεριστατωμένη - επιστημονική κριτική ασκεί στο σημερινό βάρβαρο οικονομικό μοντέλο της εκμετάλλευσης. Δεν είχε, όμως, την ίδια γνώμη και κάποιος Σρόιτερ, δημοσιογράφος του «Αλφα» στο ντιμπέιτ, ο οποίος συνέδεσε την οικονομία με τα οικονομικά του ΚΚΕ και την ανάπτυξη με την εξέλιξη των μισθών στις κομματικές επιχειρήσεις. Προφανής ο στόχος να ακυρώσει τη δυνατότητα του ΚΚΕ να πει την άποψή του σε μια τόσο σοβαρή ενότητα θεμάτων και να πάει τη συζήτηση στο γήπεδο της σκανδαλολογίας και της δήθεν διαφάνειας. Δεν ξέρουμε αν ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος βάζει υποψηφιότητα για να γίνει ένα από τα μελλοντικά «πουλέν» των μεγαλοεργοδοτών που ελέγχουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και του σιναφιού τους, εκτός και αν ήδη είναι. Τους μισθούς των μεγαλοδημοσιογράφων, του σιναφιού τους, των χιλιάδων ευρώ, παίρνουν και προσπαθούν να κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια; Μάλλον. Είναι, ωστόσο, βέβαιο ότι με τον τρόπο του ξέρει καλά να δίνει τα διαπιστευτήρια εκεί που πρέπει...

Ανακάλυψαν τον «τραγουδιστή»

Τόσο καιρό που ο Θ. Πάγκαλος εκτόξευε χολή και λάσπη προς το ΚΚΕ, στην κυβέρνηση παρακολουθούσαν κρυφοχαμογελώντας. Ποτέ δε βγήκε κάποιο κυβερνητικό στέλεχος να αποδοκιμάσει τη βρώμικη και ανέντιμη επίθεση, προφανώς γιατί κατά βάθος τους «κάλυπτε». Τώρα όμως που ο Θ. Πάγκαλος επιτέθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του Κ. Καραμανλή, η Ρηγίλλης αντέδρασε οργισμένα. Από τη ραδιοφωνική εκπομπή που κάνει κάθε Παρασκευή με τον Στ. Μάνο (στο «Σίτι»), ο Θ. Πάγκαλος χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «αδίστακτο και αναίσχυντο ψεύτη» με αφορμή την τοποθέτησή του στο ντιμπέιτ για το «σχέδιο Ανάν». Επίσης τον αποκάλεσε «αυταρχικό κυβερνήτη» επειδή «κρύβει» την πολιτική του και τι θα κάνει στις 8 Ιούνη...

Στην απάντησή της η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Φ. Πατριανάκου θυμήθηκε την παλαιότερη «κωδική ονομασία» του Θ. Πάγκαλου ως «Μεγάλου Τραγουδιστή», ο οποίος τώρα «καθ' έξιν υβρίζει πολιτικά κόμματα, υβρίζει κατά τρόπο χυδαίο τον πρωθυπουργό». Η ειρωνεία είναι ότι θέτει το ερώτημα αν «ο κ. Πάγκαλος ενεργεί από μόνος του ή κατ' εντολή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ;». Καλά ξεμπερδέματα!

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ψήφος με ειδικό βάρος

Η κάλπη της 7ης Ιούνη θα βγάλει, βέβαια, ως εκλογικό αποτέλεσμα, διάφορους αριθμούς και ποσοστά, όμως ένας αριθμός και ένα ποσοστό είναι αυτά που θα δώσουν τη διαφορά. Οσο πιο ενισχυμένο βγει το ΚΚΕ, τόσο περισσότερο ανοίγει ο δρόμος για θετικές εξελίξεις υπέρ των δικαιωμάτων και των αναγκών της εργατικής τάξης και το μέτωπο της αντίστασης και της ανυπακοής θα κερδίζει θέσεις. Η ψήφος στο ΚΚΕ έχει ειδικό βάρος γιατί δίνει άλλον αέρα και δυναμική στο μαζικό λαϊκό κίνημα.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ αποτελεί μια αναγκαία πράξη λαϊκής επιβράβευσης της πολιτικής και της δράσης του μόνου κόμματος που είπε την αλήθεια στο λαό. Που κάνει τα πάντα για να ενεργοποιηθούν τα λαϊκά στρώματα και η εργατική τάξη, ώστε να αγωνιστούν για να κερδίσουν τη θέση που τους ανήκει. Το ΚΚΕ βρέθηκε και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων, όχι ευκαιριακά, αλλά γιατί οι αγώνες της εργατικής τάξης κόντρα στην πλουτοκρατία είναι μέρος της ίδιας της υπόστασης του ΚΚΕ. Γιατί η ταξική πάλη αποτελεί την κινητήρια δύναμη της κοινωνίας και πάνω σε αυτή το ΚΚΕ οικοδομεί την πολιτική και τη στρατηγική του.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ φαντάζει, και έτσι είναι, ως απειλή για όλους αυτούς που κοροϊδεύουν το λαό με την πολιτική τους, πολιτική ενίσχυσης της αστικής τάξης για να διαιωνίζεται το εκμεταλλευτικό σύστημα, αποπροσανατολίζοντας και χειραγωγώντας τις λαϊκές δυνάμεις. Ο ταξικός αντίπαλος φοβάται την ενίσχυση του ΚΚΕ, γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι το Κόμμα δεν παίζει στα παιχνίδια του και δεν μπορεί να το βάλει στο τσεπάκι του. Το ΚΚΕ ζει μέσα στο λαϊκό κίνημα και την εργατική τάξη, είναι «σάρκα από τη σάρκα τους». Δεν είναι όπως τα αστικά και τα οπορτουνιστικά κόμματα που χρησιμοποιούν τα λαϊκά προβλήματα, τα οποία άλλωστε με την πολιτική τους δημιουργούν και τα αναπαράγουν, για να εξαπατήσουν το λαό, να τον φέρουν στα μέτρα τους και να τον υποτάξουν στη μοιρολατρία του συστήματος, ότι δήθεν τίποτα δε θα αλλάξει και ότι το καπιταλιστικό σύστημα είναι δεδομένο και μη ανατρέψιμο.

Με την ενίσχυση του ΚΚΕ, τώρα στην κάλπη και καθημερινά στους ταξικούς αγώνες, δίνεται μια ευκαιρία στο μέλλον. Μια ευκαιρία για ακόμα πιο δυναμική παρουσία και παρέμβαση στις επερχόμενες εξελίξεις. Θα είναι νίκη του λαϊκού - εργατικού κινήματος. Δε θα είναι απλά μια «τονωτική ένεση», αλλά ένας «πολλαπλασιαστής» ισχύος των δυνάμεων της λαϊκής αντεπίθεσης, για να μπουν εμπόδια στα χειρότερα που έρχονται, για να υπάρξουν και ορισμένες κατακτήσεις, αλλά και της ανατροπής. Ταυτόχρονα, η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι και μια ιστορική αναγκαιότητα. Το απαιτούν οι σημερινές συνθήκες, όπου ο καπιταλισμός έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στους λαούς και τα συμφέροντά τους - στο όνομα της κρίσης - στην εργατική τάξη.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ αποκτά επείγοντα χαρακτήρα και είναι ευκαιρία που τώρα πρέπει να αξιοποιηθεί γιατί αύριο τα πράγματα θα είναι χειρότερα. Η ψήφος των εργατών και των άλλων λαϊκών στρωμάτων στο ΚΚΕ είναι η δική τους «αλήθεια» που πρέπει να την πουν στην κάλπη κόντρα στα ψέματα και την προπαγάνδα των κομμάτων και των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ