Σάββατο 30 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θέλουν να φτιάξουν άβουλες συνειδήσεις

Παπαγεωργίου Βασίλης

Κάθε κομμάτι του παζλ που προστίθεται κάνει την εικόνα πιο καθαρή, δείχνει το στόχο τους: Θέλουν να επιβάλουν τη δικτατορία του δασκάλου μέσα στην τάξη, ακριβώς γιατί στόχος τους είναι να δημιουργήσουν άβουλες συνειδήσεις.

Η γνωστή Μ. Ρεπούση (η συγγραφέας του βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού που η αποσπασματικότητά του και η ιδεολογία του κοσμοπολιτισμού του κεφαλαίου ήταν κυρίαρχα τόσο ώστε να τη διαστρεβλώνουν), με άρθρο της στα «Νέα», αναπαράγει την επίθεση στο ΚΚΕ, επειδή τόλμησε να καταγγείλει και να αντισταθεί στον αυταρχισμό της καθηγήτριας της Πετρούπολης. Τα γεγονότα είναι γνωστά: Μια καθηγήτρια (συνδικαλίστρια του ΣΥΝ) πετάει «λάσπη» για το ΚΚΕ μέσα στην τάξη, ένας ΚΝίτης μαθητής ζητάει επανειλημμένα το λόγο για να απαντήσει, η καθηγήτρια πεισματικά του το αρνείται και ο μαθητής καταλήγει με ...τριήμερη αποβολή! Γιατί; Επειδή τόλμησε να ζητήσει το λόγο για να απαντήσει στην καθηγήτριά του και επειδή είναι ΚΝίτης.

Η Μ. Ρεπούση, λοιπόν, παίρνει τη σκυτάλη της υπεράσπισης αυτής της αυταρχικής, αντιπαιδαγωγικής στάσης και αναφωνεί «τι δουλειά έχουν τα κόμματα στις μαθητικές τάξεις;». Και κραυγάζει έξω τα κόμματα από τα σχολεία! Λες και δεν είναι μέσα. Λες και η ίδια η Ρεπούση δεν έγραψε το βιβλίο της με βάση τη δική της αντίληψη. Λες και η καθηγήτρια στην Πετρούπολη είναι στεγνή από ιδεολογία και δε διδάσκει σύμφωνα μ' αυτήν. Τη δική της, που δεν αμφισβητεί την κυρίαρχη. Και τι ζητά η κυρία Ρεπούση; Τέρμα η ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Οπως και η όμοιά της της Πετρούπολης. Εδώ διαφεντεύει η αυθεντία της έδρας του καθηγητή!

Πόσο ποιο ξεκάθαρα αντιδημοκρατική στάση μπορεί να κρατήσει κανείς; Υπερασπίζεται τον αυταρχισμό του δασκάλου, ο οποίος είναι ο μόνος που δικαιούται να έχει πολιτική και κομματική ταυτότητα, ενώ οι μαθητές δε θα πρέπει να έχουν πολιτική ταυτότητα, δε θα πρέπει να έχουν καν γνώμη και τα κόμματα δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν καν κριτική για το περιεχόμενο της εκπαίδευσης των παιδιών του λαού... Συγχαρητήρια για τη δημοκρατία σας!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ