Σάββατο 30 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Βροντερό ΟΧΙ στην ΕΕ της κρίσης, της εκμετάλλευσης, των μονοπωλίων, των επεμβάσεων

Σε συγκέντρωση στο Βόλο μίλησε χτες ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Κάλεσμα στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της Μαγνησίας να πουν στις ευρωεκλογές μαζικά ΟΧΙ στην ΕΕ της κρίσης, της εκμετάλλευσης, των μονοπωλίων, των επεμβάσεων και στα κόμματα που τη στηρίζουν και τη λιβανίζουν, απηύθυνε ο Δ. Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες βράδυ στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος, στο Βόλο. Η συγκέντρωση έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου - επρόκειτο να γίνει στην παραλία, αλλά λόγω ισχυρής βροχόπτωσης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο - σε κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας για την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές. Πριν την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα, χαιρετισμό απηύθυνε ο Ρ. Μαρούδας, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, επισημαίνοντας «ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ένα ουσιαστικό βήμα στο συντονισμό και την κοινή δράση της εργατικής τάξης, των μικρομεσαίων της πόλης και του χωριού, της νεολαίας στην προοπτική συγκρότησης του Λαϊκού Μετώπου».

Στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας ανάμεσα στ' άλλα τόνισε:

«Στις ευρωεκλογές του Ιούνη με την ψήφο μας πρέπει να πούμε ΟΧΙ στην ΕΕ της κρίσης, της εκμετάλλευσης, των μονοπωλίων, των επεμβάσεων! Να πούμε ΟΧΙ στα κόμματα που τη στηρίζουν και τη λιβανίζουν. Να πούμε ΟΧΙ στη ΝΔ, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ που ακολουθεί ίδια στρατηγική. Να πούμε ΟΧΙ σε όλα τα κόμματα που ανέχονται, εξωραΐζουν αυτή τη λυκοφωλιά και σπέρνουν αυταπάτες στον κόσμο, αδυνατίζοντας τον αγώνα του λαϊκού κινήματος.

Να τους τρίψουμε στη μούρη το χονδροειδές ψέμα που ξεφουρνίζουν όλοι τους δεξιά κι αριστερά, ότι τάχατες το ΚΚΕ είναι ενάντια στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. Ο προσανατολισμός του ΚΚΕ είναι διεθνιστικός, είναι και πατριωτικός και ευρωπαϊκός, αφορά όλο τον κόσμο, βασίζεται στην κοινότητα συμφερόντων της διεθνούς εργατικής τάξης, των καταπιεζόμενων λαών από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις! Το ΚΚΕ είναι σταθερά ενάντια στους ευρωμονόδρομους! Ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχουν ευρωενωσιακοί μονόδρομοι. Η ΕΕ είναι μονόδρομος μόνο για το μεγάλο κεφάλαιο κι όχι για την εργατική τάξη. Οι λαοί έχουν κι άλλο δρόμο.

Ενωμένοι στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, μπορούν να μεγαλουργήσουν, να κάνουν θαύματα, αναπτύσσοντας τη λαϊκή οικονομία, την ευημερία και την ισότητα όλων, μακριά από το σύστημα της εκμετάλλευσης και της βαρβαρότητας. Αυτός είναι ο δικός τους μονόδρομος! Κι αυτή η Ευρώπη θα έρθει μια ώρα αρχύτερα, μέσα από την εναντίωση, από το βροντερό ΟΧΙ των λαών - και του ελληνικού - απέναντι στην ιμπεριαλιστική ένωση, απέναντι στις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές που ασκούνται συνολικά από την ΕΕ και από τις κυβερνήσεις που εναλλάσσονται στην κυβερνητική εξουσία και που είναι δογματικά προσηλωμένες στις επιλογές των πολυεθνικών.

Ενα ακόμα βήμα μπορεί να γίνει σε αυτές τις ευρωεκλογές, αν πούμε μαζικά ΝΑΙ στο ΚΚΕ της ελπίδας, της αισιοδοξίας, του συνεπούς και ανυποχώρητου αγώνα κατά των αντιλαϊκών πολιτικών, για τη λαϊκή συμμαχία, για τη λαϊκή εξουσία! Κοροϊδεύουν το λαό όσοι ισχυρίζονται ότι υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση μέσα στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος! Το ΚΚΕ, στη βάση της πολιτικής του πρότασης για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, προτείνει και συγκεκριμένους στόχους πάλης σήμερα στο λαϊκό κίνημα. Εδωσε και δίνει σκληρές μάχες για τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα. Μόνο με το κεφάλι ψηλά, με ταξική ενότητα της εργατικής τάξης, με κοινωνική συμμαχία, γερή οργάνωση και ψήφο ισχυρή υπέρ του ΚΚΕ μπορεί να αποκρουστούν οι επιθέσεις και να ανοίξει ο δρόμος για τα λαϊκά συμφέροντα».

Ριζική καταδίκη των κομμάτων εξουσίας

«Μόνο με ριζική καταδίκη των δύο κομμάτων εξουσίας μπορεί να ανοίξει ο δρόμος υπέρ των λαϊκών συμφερόντων. Γι' αυτό και φυγομαχούν κοκορομαχώντας. Τους έχετε ακούσει τις τελευταίες μέρες να μιλάνε για όλα αυτά που ετοιμάζουν ενάντια στο λαό; Η μόνη συζήτηση που γίνεται είναι αν έκλεισε η Βουλή 2 βδομάδες νωρίτερα, για τα "παπαγαλάκια" του ενός και τη "βαρβαρότητα" του άλλου...

Φυσικά υπάρχουν ζητήματα εδώ, δεν τα υποτιμάμε. Π.χ. η ΝΔ επιδίωξε παραγραφή των σκανδάλων και δεν ξέρω τι άλλες σκοπιμότητες έχει ακόμα που θα φανούν. Και γι' αυτό βέβαια πρέπει να πληρώσει. Δεν είναι όμως η "αθώα περιστερά" το ΠΑΣΟΚ. Παιγνίδια παίζονται πίσω από τις πλάτες του λαού. Βατοπέδι, Παυλίδης, "Ζήμενς", "Γερμανός", ΜΑΝ κλπ., εμπλέκονται υπουργοί και στελέχη της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ.

Γι' αυτό και λυσσάνε κατά του ΚΚΕ. Γιατί αυτοί είναι που έχουν λερωμένοι τη φωλιά τους. Ο,τι κι αν λένε οι διάφοροι προβοκάτορες - τρόφιμοι της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, τα τσιράκια του συστήματος και οι ευθυγραμμιζόμενοι με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δεν πρόκειται ούτε στο ελάχιστο να πλήξουν τη μεγάλη ηθική υπεροχή του ΚΚΕ, τις αξίες και τη συνέπεια ενός Κόμματος ηρώων και λαϊκών αγωνιστών για την υπεράσπιση του δίκιου του εργαζομένου, του κάθε ανθρώπου που υποφέρει. Θα τους αφήσουμε να κραυγάζουν κι εμείς θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας, στο πλάι των εργατών, των ΕΒΕ, των αγροτών, των φοιτητών και μαθητών, των γυναικών. Καθημερινά, χωρίς αναπαμό, και τώρα μέχρι τις κάλπες και κυρίως από τη Δευτέρα, μετά τις εκλογές, με τη μεγαλύτερη δύναμη που θα μας δώσει ο ίδιος ο λαός.

Θέλουμε να προειδοποιήσουμε τον ελληνικό λαό και τη νεολαία ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν σκοπό να επιβάλουν στο λαό, στο όνομα της κρίσης, τα νέα μέτρα που ήδη έχει συζητήσει και αποφασίσει η ΕΕ. Με ψεύτικα και αποπροσανατολιστικά επιχειρήματα, άλλοτε για την "ανταγωνιστικότητα" και την "παγκοσμιοποίηση" και άλλοτε για τη "διέξοδο από την κρίση", προωθούν την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, των απλήρωτων ωρών εργασίας, την καθιέρωση τριήμερης εργασίας με μειωμένους μισθούς, κατάργηση βαρέων και ανθυγιεινών, διαμόρφωση μισθών κάτω από τις συλλογικές συμβάσεις, με επιδοτούμενη εργασία υπέρ των επιχειρήσεων με ελαστικές και προσωρινές εργασιακές σχέσεις, με διοχέτευση σε ευέλικτες μορφές απασχόλησης των εφήβων που σταματάνε λόγω οικονομικών προβλημάτων την εκπαίδευση κ.ά.

Παράλληλα, ρίχνουν τα βάρη στο λαϊκό εισόδημα, για την "εξυγίανση" τραπεζών από τα χρέη τους και ταυτόχρονα προωθούν νέο κύκλο ιδιωτικοποιήσεων σε ενέργεια και μεταφορές, μείωση φορολογίας μεγάλων επιχειρήσεων με αντιστάθμισμα νέες περικοπές σε κοινωνικές δαπάνες και φορολογικό κυνηγητό για τους αδύναμους.

Ολα τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια των κατευθύνσεων της ΕΕ, είναι μέτρα που επιβαρύνουν τα λαϊκά στρώματα.

Κοινή στάση και στρατηγική έχουν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αλλά κάνουν όλοι τους αναγκαίους ελιγμούς για να μπερδεύουν τον κόσμο και να παίζουν καλά το δικομματικό παιγνίδι, πότε ο ένας πότε ο άλλος, μια ζωή χρόνια.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όπως και οι μεγαλοβιομήχανοι, λένε ψέματα ότι τα αντεργατικά μέτρα που παίρνουν, θα έχουν μόνο προσωρινό χαρακτήρα μέχρι να ξεπεράσουν τις δύσκολες μέρες τους! Αλλο στόχο έχουν και τα λένε αυτά! Εχουν σκοπό, με το "πιστόλι στον κρόταφο" των εργατών σήμερα να εξασφαλίσουν τη συναίνεσή τους, έστω την ανοχή τους, να περάσουν τα μέτρα και να τα κρατήσουν για πάντα! Αυτόν το ρόλο παίζουν οι ξεπουλημένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ που υπέγραψαν την κατάπτυστη συμφωνία με τους βιομήχανους. Ο λαός μας ξέρει ότι "ουδέν μονιμότερον του προσωρινού"! Και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για να μαυρίσουν στις ευρωεκλογές τα κόμματα που αυτοί εκπροσωπούν! ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ»!

Για τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου

«Στις ευρωεκλογές επίσης πρέπει να καταδικαστεί η διπλοπροσωπία και ο καιροσκοπισμός του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, που, από τη μια μεριά, στηρίζει ολόψυχα την ΕΕ και, από την άλλη, διαμαρτύρεται για τις συνέπειες από την εφαρμογή της στρατηγικής της, ενοχοποιώντας τους ελληνικούς "χειρισμούς" μόνο και τις "πρακτικές" υλοποίησης αυτών των πολιτικών. Οι προεκλογικές προσπάθειές του να φανεί περισσότερο "επικριτικός" προς την ΕΕ αποδεικνύουν τον καιροσκοπισμό και τυχοδιωκτισμό αυτού του κόμματος. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ξεχάσει τις παλινωδίες του, το ότι τη μια μέρα λέει το ένα και την άλλη το άλλο, το γεγονός ότι άλλα λέει και κάνει "έξω", στην ΕΕ και άλλα λέει και κάνει "μέσα" στην Ελλάδα, κατά τη συγκυρία και τη στιγμή.

Καλλιεργεί στο λαό μοιρολατρία, αίσθημα φόβου απέναντι στην ΕΕ. Διαδίδει ψέματα ότι αντίθεση με την ΕΕ σημαίνει εθνική απομόνωση. Ο προοδευτικός σκεπτόμενος κόσμος, ο κόσμος που αισθάνεται αριστερός πρέπει να τους γυρίσει την πλάτη.

Το ίδιο πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι για το ΛΑ.Ο.Σ. Να πουν ΟΧΙ στον εθνικισμό και τη λαϊκίστικη δημαγωγία του, με την οποία προσπαθεί να κρύψει από τον ελληνικό λαό τις αντιδραστικές, οπισθοδρομικές θέσεις του, το ρατσισμό, τον επικίνδυνο αντικομμουνιστικό και ύποπτο, προβοκατόρικο ρόλο του που θα τον ζήλευαν ακόμα και οι ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Στη ρότα του ευρωμονόδρομου κινούνται και τα διάφορα σχήματα των Οικολόγων. Ξεγελάνε το λαό και τη νεολαία με την δήθεν πράσινη ανάπτυξη. Ο τόπος δε χρειάζεται άλλο ένα κόμμα οικολογικό, κυνηγών, ψαροντουφεκάδων, ορειβατών ή κολυμβητών! Το περιβάλλον δεν αφορά μόνο ορισμένους που μονοπωλούν την ευαισθησία. Το εμπόριο ρύπων, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η γη, το νερό, ο αέρας που αναπνέουμε έχουν παραδοθεί ελέω ευρωπαϊκής καπιταλιστικής ενοποίησης στο μεγάλο κεφάλαιο, είναι συστατικό στοιχείο των δύο δρόμων ανάπτυξης. Οποιος ισχυρίζεται ότι μπορεί να λύσει το πρόβλημα του περιβάλλοντος, έχοντας πολιτική και με τα μονοπώλια και με το λαό, όπως οι οικολόγοι- πράσινοι, απλά κοροϊδεύει τους ψηφοφόρους, για να τους ξαναπάνε πάλι στα ίδια κόμματα της δικομματικής εναλλαγής. Μια ματιά στην κατάντια των Οικολόγων - Πράσινων στην Ευρώπη αρκεί. Περιφέρονται από τις Λέσχες Μπίλντεμπεργκ, στους διαδρόμους της Κομισιόν και του ΝΑΤΟ και από τα σαλόνια της σοσιαλδημοκρατίας και των νεοφιλελεύθερων, στα πολυεθνικά γραφεία των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

Τέλος, προειδοποιούμε: Η αποχή δεν είναι διαμαρτυρία, δεν είναι υπεύθυνη στάση, ακριβώς γιατί ενισχύει αυτούς ενάντια στους οποίους υποτίθεται ότι κατευθύνεται, ενισχύει δηλαδή το δικομματισμό».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ