Σάββατο 30 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Ο λαός να καταθέσει στην κάλπη την πείρα του

Σε μαχητική συγκέντρωση στην Καλαμάτα μίλησε χτες ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και χαιρέτισε ο Αντώνης Κατσάς, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

«Καλούμε το λαό στις 7 Ιούνη με την ψήφο του να καταθέσει την πείρα του, να εκφράσει την αντίθεσή του σε μία πολιτική που έχει τη σφραγίδα της ΕΕ, να καταδικάσει την προπαγάνδα του ευρωμονόδρομου και να δηλώσει με αποφασιστικότητα ότι δε θα πληρώσουμε εμείς την κρίση του συστήματος, αλλά η πλουτοκρατία».

Αυτό τόνισε χτες το βράδυ από την πλατεία της Καλαμάτας, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής συγκέντρωσης του Κόμματος στη Μεσσηνία. Πλήθος κόσμου, εργατοϋπάλληλοι, μικρομεσαίοι αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες, βετεράνοι αγωνιστές του κινήματος και κυρίως νεολαία, που, με τις κόκκινες σημαίες να ανεμίζουν, έδωσε ξεχωριστό χρώμα, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΝΕ της Μεσσηνίας του ΚΚΕ και έστειλαν ισχυρό μήνυμα ενόψει των ευρωεκλογών στις 7 Ιούνη. «ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, ψηφίσανε το Μάαστριχτ πληρώνει ο λαός», «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη», «Οχι στην υποταγή, κόκκινο την Κυριακή», ήταν τα συνθήματα που δέσποζαν στη συγκέντρωση.

«Το τελευταίο διάστημα, τα κόμματα του δικομματισμού, με αφορμή και το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, επιδιώκουν να την αξιοποιήσουν για να πάρουν ακόμα πιο σκληρά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Επιδιώκουν δηλαδή να αξιοποιήσουν την καπιταλιστική κρίση προκειμένου να επιταχύνουν τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που διακαώς επιθυμεί και πιέζει το μεγάλο κεφάλαιο, προκειμένου να αυξήσει ακόμα περισσότερο την κερδοφορία του», τόνισε ο Ν. Σοφιανός.

Και συνέχισε: «Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ στις επερχόμενες ευρωεκλογές, να είναι ψηλά τα ποσοστά της ανυπακοής και της απειθαρχίας απέναντι σε αυτή την πολιτική. Αυτό σημαίνει ότι το κίνημα θα έχει μεγαλύτερη δύναμη και θα μπορεί πιο αποτελεσματικά να εμποδίζει απολύσεις στους χώρους δουλειάς, να πιέζει για την καταβολή των δεδουλευμένων όπου αυτά δε δίνονται, να απαιτεί αυξήσεις στα μεροκάματα και αξιοπρεπή επιδόματα στους ανέργους για όσο καιρό θα είναι εκτός δουλειάς. Θα διεκδικεί τον κόπο του αγρότη που καταληστεύεται από τους εμποροβιομήχανους και τις πολυεθνικές των αγροεφοδίων, θα δίνει ανάσες στους αυτοαπασχολούμενους και θα δυναμώνει τον αγώνα για δωρεάν Παιδεία και Υγεία υψηλού επιπέδου».

Επίσης, τόνισε πως «ανυπακοή σημαίνει ο λαός να μη νομιμοποιεί εχθρικές αποφάσεις σε βάρος του, αλλά αντίθετα να προτάσσει τις σύγχρονες ανάγκες του και ταυτόχρονα να δίνει ώθηση ώστε να ανοίγει ο δρόμος για να προχωρήσει η λαϊκή συμμαχία και η προοπτική της λαϊκής εξουσίας στην πατρίδα μας».

Ο Ν. Σοφιανός επισήμανε ότι «θέλουμε και μπορούμε στις ευρωεκλογές να εκλεγούν τουλάχιστον τρεις κομμουνιστές ευρωβουλευτές, οι οποίοι μαζί με τα 21 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα στο Ευρωκοινοβούλιο να είναι σε θέση να αποκαλύπτουν τη βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και να επιδρούν στις συνειδήσεις των εργαζομένων, με στόχο την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος».

Και ολοκλήρωσε, λέγοντας πως «στις μέρες που απομένουν μέχρι την κάλπη απαιτείται η ένταση της μάχης με το ψηφοδέλτιο του Κόμματος για την ισχυροποίησή του, ώστε να υψωθεί ακόμα πιο ψηλά το μπόι του λαού απέναντι στην ΕΕ, στην ολιγαρχία του πλούτου και τα κόμματά τους. Η ενίσχυση του ΚΚΕ αφορά όλους αυτούς που βλέπουν πλέον την ΕΕ με αρνητική διάθεση και με μισό μάτι. Αφορά επίσης τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που ανήκουν στα λαϊκά στρώματα και έχουν καταλάβει την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθούν τα κόμματα του δικομματισμού. Αφορά τους χιλιάδες που πέρασαν από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ και μπορεί να έχουν διαφωνίες με πλευρές της πολιτικής μας ή των εκτιμήσεών μας, αλλά ωστόσο βλέπουν ότι το ΚΚΕ αποτελεί τη δύναμη εκείνη που στέκεται σήμερα απέναντι από το μεγάλο κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκφραστές. Αφορά ιδιαίτερα τους νέους που τα παπαγαλάκια της αστικής τάξης θέλουν να τους στείλουν την ημέρα των εκλογών στις παραλίες για μπάνιο».

Συναντήστε στα πρώτα σας βήματα το κόκκινο της νιότης

Απευθυνόμενος στη νεολαία, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Αντώνης Κατσάς, στο χαιρετισμό του στη συγκέντρωση, σημείωσε:

«Σε αυτή την πάλη καλούμε ιδιαίτερα τα νιάτα αυτού του νομού, από τα οποία το κατεστημένο της πατρίδας μας, με όργανό του τα κόμματα του δικομματισμού, επιδιώκει να σβήσει τη φλόγα της ψυχής τους με κάλεσμα για προσαρμογή στο εφικτό. Προσπαθεί να εκμαυλίσει τη συνείδησή τους, πλιατσικολογώντας με το ρουσφέτι, τα ταξίματα, με το εμπόριο των καημών τους, τη σκύλευση των δολοφονημένων ονείρων τους, τσαλαπατώντας κάθε έννοια αυτοσεβασμού και αξιοπρέπειας στα μαγαζάκια που τα βαφτίζουν πολιτικά γραφεία, εκεί που αγοράζουν καημούς και πωλούν ελπίδα.

Ιδιαίτερη έκκληση απευθύνουμε στους νέους εκείνους που για πρώτη φορά θα βρεθούν μπροστά στην κάλπη για να ασκήσουν ένα από τα ελάχιστα δικαιώματα που τους αναγνωρίζει το σύστημα. Τους νέους αυτούς που τα κόμματα του δικομματισμού τους θεωρούν εύκολη λεία και σημαδεύουν κατευθείαν στο θυμικό τους με φθηνούς εντυπωσιασμούς και ποικιλόμορφα πυροτεχνήματα.

Εμείς εμπιστευόμαστε την κρίση τους και απευθυνόμαστε στο μυαλό τους. Τους καλούμε να συναισθανθούν την τεράστια δύναμή τους και να μην επιτρέψουν σε κανένα να φαλκιδεύσει το μέλλον τους και με την ψήφο τους και με την υπογραφή τους. Τους καλούμε να συναντήσουν από τα πρώτα βήματά τους το κόκκινο της νιότης, της ελπίδας, του μέλλοντος, το ίδιο χρώμα που έβαψε τα ξαναμμένα πρόσωπά τους στους μέχρι τώρα αγώνες τους, στις μέχρι τώρα διεκδικήσεις τους για δουλειά, μόρφωση και πολιτισμό, αποδεικνύοντας ότι ούτε εύκολη λεία είναι ούτε θήραμα κανενός μπορούν να γίνουν.

Τους καλούμε να γυρίσουν την πλάτη τους σε όλους αυτούς που σκυλεύουν τα όνειρά τους. Τους καλούμε να κλείσουν τα αυτιά τους στις Σειρήνες του συμβιβασμού και της ηττοπάθειας. Να διεκδικήσουν το μέλλον που τους ανήκει. Να ανατρέψουν το άγριο, απάνθρωπο, εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε. Να γίνουν ο φόβος και ο τρόμος των εκμεταλλευτών, των κηφήνων και των δολοφόνων των λαών. Να στοιχειώσουν με τη δράση τους τα όνειρά τους και να τα κάνουν εφιάλτες. Ψήφο λοιπόν στο ΚΚΕ. Το Κόμμα του μέλλοντος. Το Κόμμα της νιότης αυτού το κόσμου. Ρίξτε στην κάλπη το ψηφοδέλτιο με τα τρία γράμματα που υπογράφει ο λαός μας, το συμβόλαιο του αύριο, ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ