Σάββατο 30 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ψευτοδιλήμματα του δικομματισμού...

Παπαγεωργίου Βασίλης

«ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ή ανευθυνότητα» ο ένας, «Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» ο άλλος. Μας ...πήξανε στο δίλημμα.

Εξυπακούεται ότι δεν έχει καμία σημασία το «ποιος» λέει «τι». Θα μπορούσαν ωραιότατα να ανταλλάξουν συνθήματα.

Εμείς τώρα - αν τους πάρουμε στα σοβαρά - πρέπει υποτίθεται να διαλέξουμε τον πιο «υπεύθυνο» και τον πιο «ικανό».

Στην πραγματικότητα όμως είναι και οι δύο «υπεύθυνοι» για όσα δεινά περνάει ο εργαζόμενος με τις πολιτικές της ΕΕ και εξίσου «ικανοί» όταν πρόκειται να περικόψουν δικαιώματα.

Ετσι, λοιπόν, λέμε να μην μπλέξουμε στα αντιλαϊκά «καλλιστεία» τους, αντιθέτως το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να ...χαλάσουμε το λαμπερό τους - όσο και υποκριτικό - «σόου».

ΕΞΗΝΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ πρόκειται να δαπανήσει - σύμφωνα με τον διοικητή της - η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προκειμένου, λέει, να στηρίξει τον τραπεζικό δανεισμό...

Δεν είναι και μικρό το ποσό φυσικά, αντιθέτως είναι αστρονομικό. Ομως, σκεφτείτε ότι η ...ποσότητα της τροφής είναι πάντα ανάλογη του ...θηρίου που έχεις να ταΐσεις.

Κι εδώ μιλάμε για τους μεγάλους ευρωπαϊκούς - και όχι μόνο - τραπεζικούς ομίλους. Που είναι μονίμως «πεινασμένοι».

Είναι ίσως μια ενδιαφέρουσα πληροφορία αυτή για όσους μας βομβαρδίζουν με απόψεις του είδους η ...καλή Ευρωπαϊκή Ενωση που δίνει λεφτά στη χώρα μας, κάνει έργα και επιδοτεί τους αγρότες.

Στην πραγματικότητα βλέπουμε ποιους επιδοτεί και γνωρίζουμε φυσικά από πού προέρχονται όλα αυτά τα χρήματα. Από τη φορολόγηση των Ευρωπαίων εργαζομένων.

ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ τα επικριτικά σχόλια που ακούστηκαν για την περίφημη τηλεμαχία. Τα περισσότερα τα έχουμε ξανακούσει...

Οσον αφορά πάντως στην πλευρά των δημοσιογράφων, μάλλον ανούσια είναι η κριτική για την επιλογή ή το βάθος ή τη διορατικότητα των ερωτήσεων...


Γρηγοριάδης Κώστας

Σε τελική ανάλυση, επισήμως ως ...εκπρόσωποι των καναλιών των μεγαλοεπιχειρηματιών ήταν εκεί οι άνθρωποι και όχι ως εκπρόσωποι της κοινής γνώμης.

Εκτός αν αυταπατάται κανείς ότι η κοινή γνώμη και οι ιδιοκτήτες των καναλιών (με τα συμφέροντά τους) είναι το ίδιο πράγμα...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η ανάγνωση της ζωής(2016-09-11 00:00:00.0)
Για τα κέρδη των πολυεθνικών...(2011-03-12 00:00:00.0)
Ενημέρωση και «ενημέρωση»(2008-01-24 00:00:00.0)
Πνεύμα «διαλόγου»...(2005-01-22 00:00:00.0)
Αποθράσυνση με τις πλάτες της κυβέρνησης(1997-10-24 00:00:00.0)
"Τηλεκατευθυνόμενοι"(1995-02-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ