Σάββατο 30 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΝΕΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ
Τους στέλνουν να ψηφίσουν 15 χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας

Ολοι οι νέοι του Δήμου Αιτωλικού , που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά στις ευρωεκλογές της 7ης Ιούνη, θα ψηφίσουν σε ένα χωριό που είναι μέχρι και ...15 χιλιόμετρα μακριά απ' τον τόπο κατοικίας τους! Αυτό το γεγονός καταγγέλλει η Νομαρχιακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, όσοι ψηφίζουν για πρώτη φορά στο Δήμο Αιτωλικού, δηλαδή, όσοι έχουν γεννηθεί το 1991, έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους του Δημοτικού Διαμερίσματος Αϊ Λιά! Πρόκειται για ένα χωριό που βρίσκεται 10-15 χιλιόμετρα από το Αιτωλικό και η πρόσβαση σε αυτό είναι αρκετά δύσκολη, αφού δεν υπάρχει συχνή συγκοινωνία. Μάλιστα, ο δήμος ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για ...λάθος.

Φαίνεται πως τα «λάθη» στους εκλογικούς καταλόγους είναι πολλά. Γι' αυτό είναι επιτακτική ανάγκη όλοι άμεσα να ελέγξουμε έγκαιρα τον τόπο που ψηφίζουμε, είτε μέσω των δήμων είτε μέσω των ΚΕΠ είτε μέσω του διαδικτύου, είτε καλώντας το τετραψήφιο 1500.

Επιπλέον, για μια ακόμη φορά, εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά για τον τρόπο της κατάρτισης των εκλογικών καταλόγων και τα λάθη που προκύπτουν. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Φαίνεται πως δεν υπάρχει ο επαρκής έλεγχος, ώστε τέτοια λάθη να αποφεύγονται ή και να διορθώνονται. Ιδιαίτερα, δε, στις περιπτώσεις που την ευθύνη φέρει ο εκλογικός μηχανισμός κατάρτισης και έκδοσης των εκλογικών καταλόγων, θα έπρεπε να μπορούν να διορθώνονται άμεσα λάθη που γίνονται με υπαιτιότητά του, ώστε να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα ο ψηφοφόρος. Εκτός αν δεν είναι απλά κάποια «λάθη», αλλά κάτι διαφορετικό...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ