Σάββατο 30 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ψήφος με ειδικό βάρος

Η κάλπη της 7ης Ιούνη θα βγάλει, βέβαια, ως εκλογικό αποτέλεσμα, διάφορους αριθμούς και ποσοστά, όμως ένας αριθμός και ένα ποσοστό είναι αυτά που θα δώσουν τη διαφορά. Οσο πιο ενισχυμένο βγει το ΚΚΕ, τόσο περισσότερο ανοίγει ο δρόμος για θετικές εξελίξεις υπέρ των δικαιωμάτων και των αναγκών της εργατικής τάξης και το μέτωπο της αντίστασης και της ανυπακοής θα κερδίζει θέσεις. Η ψήφος στο ΚΚΕ έχει ειδικό βάρος γιατί δίνει άλλον αέρα και δυναμική στο μαζικό λαϊκό κίνημα.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ αποτελεί μια αναγκαία πράξη λαϊκής επιβράβευσης της πολιτικής και της δράσης του μόνου κόμματος που είπε την αλήθεια στο λαό. Που κάνει τα πάντα για να ενεργοποιηθούν τα λαϊκά στρώματα και η εργατική τάξη, ώστε να αγωνιστούν για να κερδίσουν τη θέση που τους ανήκει. Το ΚΚΕ βρέθηκε και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων, όχι ευκαιριακά, αλλά γιατί οι αγώνες της εργατικής τάξης κόντρα στην πλουτοκρατία είναι μέρος της ίδιας της υπόστασης του ΚΚΕ. Γιατί η ταξική πάλη αποτελεί την κινητήρια δύναμη της κοινωνίας και πάνω σε αυτή το ΚΚΕ οικοδομεί την πολιτική και τη στρατηγική του.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ φαντάζει, και έτσι είναι, ως απειλή για όλους αυτούς που κοροϊδεύουν το λαό με την πολιτική τους, πολιτική ενίσχυσης της αστικής τάξης για να διαιωνίζεται το εκμεταλλευτικό σύστημα, αποπροσανατολίζοντας και χειραγωγώντας τις λαϊκές δυνάμεις. Ο ταξικός αντίπαλος φοβάται την ενίσχυση του ΚΚΕ, γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι το Κόμμα δεν παίζει στα παιχνίδια του και δεν μπορεί να το βάλει στο τσεπάκι του. Το ΚΚΕ ζει μέσα στο λαϊκό κίνημα και την εργατική τάξη, είναι «σάρκα από τη σάρκα τους». Δεν είναι όπως τα αστικά και τα οπορτουνιστικά κόμματα που χρησιμοποιούν τα λαϊκά προβλήματα, τα οποία άλλωστε με την πολιτική τους δημιουργούν και τα αναπαράγουν, για να εξαπατήσουν το λαό, να τον φέρουν στα μέτρα τους και να τον υποτάξουν στη μοιρολατρία του συστήματος, ότι δήθεν τίποτα δε θα αλλάξει και ότι το καπιταλιστικό σύστημα είναι δεδομένο και μη ανατρέψιμο.

Με την ενίσχυση του ΚΚΕ, τώρα στην κάλπη και καθημερινά στους ταξικούς αγώνες, δίνεται μια ευκαιρία στο μέλλον. Μια ευκαιρία για ακόμα πιο δυναμική παρουσία και παρέμβαση στις επερχόμενες εξελίξεις. Θα είναι νίκη του λαϊκού - εργατικού κινήματος. Δε θα είναι απλά μια «τονωτική ένεση», αλλά ένας «πολλαπλασιαστής» ισχύος των δυνάμεων της λαϊκής αντεπίθεσης, για να μπουν εμπόδια στα χειρότερα που έρχονται, για να υπάρξουν και ορισμένες κατακτήσεις, αλλά και της ανατροπής. Ταυτόχρονα, η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι και μια ιστορική αναγκαιότητα. Το απαιτούν οι σημερινές συνθήκες, όπου ο καπιταλισμός έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στους λαούς και τα συμφέροντά τους - στο όνομα της κρίσης - στην εργατική τάξη.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ αποκτά επείγοντα χαρακτήρα και είναι ευκαιρία που τώρα πρέπει να αξιοποιηθεί γιατί αύριο τα πράγματα θα είναι χειρότερα. Η ψήφος των εργατών και των άλλων λαϊκών στρωμάτων στο ΚΚΕ είναι η δική τους «αλήθεια» που πρέπει να την πουν στην κάλπη κόντρα στα ψέματα και την προπαγάνδα των κομμάτων και των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ