Σάββατο 30 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΚΟΡΙΝΘΙΑ
Νέα απαγόρευση σε βάρος του ΚΚΕ

Ενα ακόμα κρούσμα απαγόρευσης πολιτικής δράσης και συγκεκριμένα της διανομής προεκλογικού υλικού και της επικοινωνίας του ΚΚΕ με εργαζόμενους, εκδηλώθηκε τη φορά αυτή στην Κορινθία. Οπως καταγγέλλει η Νομαρχιακή Επιτροπή Κορινθίας του ΚΚΕ «η εργοδοσία στις επιχειρήσεις "Φουλγκόρ - Αρβανίτης - Μουρίκης", αρνήθηκε σε βουλευτή του ΚΚΕ να μπει στους χώρους δουλειάς» και τονίζεται ότι η ψήφος στο ΚΚΕ αποτελεί την απάντηση στην εργοδοτική τρομοκρατία.

Δεν είναι τυχαίο γεγονός, ούτε πρωτόγνωρο φυσικά, τονίζεται στην καταγγελία και επισημαίνεται: «Φοβούνται το ΚΚΕ, γιατί μπροστά στην κρίση τους είναι το μοναδικό κόμμα που μπορεί να συμβάλλει στη λαϊκή αντεπίθεση. Παλεύει για να μην πληρώσει η εργατική τάξη την καπιταλιστική κρίση. Αυτός είναι ο λόγος που το κεφάλαιο κάνει ό,τι μπορεί για να δυσκολέψει τη δράση των κομμουνιστών και φυσικά έχει στην υπηρεσία του το κράτος και τους θεσμούς του».

Καταγγέλλονται οι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες «με υπερβάλλοντα ζήλο την Πέμπτη 28 Μάη κλήθηκαν από την επιχείρηση "Αρβανίτη" και βρέθηκαν άμεσα στο χώρο για να ζητήσουν εξήγηση από τους κομμουνιστές γιατί μοίραζαν στην πύλη του εργοστασίου ψηφοδέλτια και υλικό του ΚΚΕ. Η Αστυνομία είναι στην υπηρεσία του κεφαλαίου, όπως και η Δικαιοσύνη, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον εισαγγελέα κ. Σανιδά, που κατ' εντολή του σήμερα διώκονται κομμουνιστές που βρέθηκαν στις κινητοποιήσεις στα ΤΖΑΜΠΟ.

Είναι οι ίδιοι μηχανισμοί του αστικού κράτους που ούτε βλέπουν ούτε ακούν όταν οι εργάτες του "Αρβανίτη" είναι ακόμα απλήρωτοι για αρκετούς μήνες και κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους και τα λεφτά τους. Κάνουν τα στραβά μάτια όταν σήμερα στη "Φουλγκόρ" έχουν απολυθεί 70 εργάτες και έχουν βγει σε διαθεσιμότητα 300».

Η ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ καλεί «την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα της Κορίνθου, να απαντήσουν με ισχυρό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές. Να συμβάλλουν στη λαϊκή αντεπίθεση, γιατί οι δύσκολες μέρες είναι μπροστά. Να τιμωρήσουν και να καταψηφίσουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και του κεφαλαίου. Εργαζόμενε, άνεργε, νέα και νέε, δεν είσαι μόνος σου. Εχεις το δικό σου όπλο και στήριγμα, το ΚΚΕ, έμπειρο, σταθερό, δοκιμασμένο, που η πλουτοκρατία δεν το βάζει στο χέρι».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ