Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΚΝΕ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ
Κόκκινο στη νύχτα της συντήρησης

"Ρίξε κόκκινο στη νύχτα της συντήρησης. Ρίξε κόκκινο στη νύχτα της απάθειας και του συμβιβασμού. Ρίξε στην κάλπη τη μόνη ψήφο αντίστασης και αντεπίθεσης, την ψήφο στο ΚΚΕ",ήταν τα λόγια του μέλους του γραφείου της ΚΝΕ Πειραιά και υποψήφιου βουλευτή στην Α Περιφέρεια Πειραιά Γ. Κωνσταντινίδη,στη μαζική προεκλογική συγκέντρωση της ΚΝΕ που έγινε το Σάββατο το βράδυ στο Πασαλιμάνι.

"Αντεπίθεση λαέ τώρα με το ΚΚΕ", "ΚΚΕ ισχυρό, δύναμη για το λαό", ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναξαν και ξαναφώναξαν νέοι και μεγαλύτεροι στη συγκέντρωση, ενώ δυναμική ήταν η παρουσία των νέων κομμουνιστών και οπαδών, οι οποίοι δούλευαν ασταμάτητα από την αρχή μέχρι το τέλος της συγκέντρωσης, μοιράζοντας υλικό, κουβεντιάζοντας με νεολαίους και καλώντας τους να ψηφίσουν τη μοναδική δύναμη αντίστασης, το ΚΚΕ.

Η συγκέντρωση άνοιξε με το μουσικό συγκρότημα "Δημήτρης Γληνός" και στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο υποψήφιος στην Α Περιφέρεια του Πειραιά Γ. Κωνσταντινίδης."Τι έχουν αυτά τα κόμματα να πουν - τόνισε - στους νέους ανθρώπους, όταν πουθενά στα ουσιώδη ζητήματα δε διαφωνούν μεταξύ τους; Οταν όλοι τους αποδέχονται τη "νέα τάξη πραγμάτων" που έφερε τον πόλεμο στη γειτονιά μας, με τους χιλιάδες νεκρούς, τους βομβαρδισμούς των αμάχων και που σήμερα απειλεί να περάσει τα σύνορά μας, να διχοτομήσει το Αιγαίο και την Κύπρο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα σχέδια των οικονομικά ισχυρών".

"Τι έχουν να πουν - συνέχισε ο Γ. Κωνσταντινίδης - όταν διαλύεται η δημόσια παιδεία, όταν υποβαθμίζουν το απολυτήριο του Λυκείου, όταν στέλνουν τη νεολαία στα ιδιωτικά ΙΕΚ, που καμία εξασφάλιση δεν παρέχουν. Οταν η ανεργία στους νέους αυξάνεται διαρκώς, οδηγώντας τους σε αδιέξοδο. Αλήθεια, τι έχουν να πουν στους νέους εργαζόμενους, όταν όλοι μαζί ψήφισαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ; Το ΚΚΕ ζητάει την ψήφο σας με καθαρή συνείδηση, γιατί όλα αυτά τα χρόνια αγωνίστηκε δίπλα σας, γιατί στήριξε και οργάνωσε το νεολαιίστικο κίνημα".

"Το ΚΚΕ απευθύνεται σε σας που δοκιμαστήκατε από την πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας, της υποτέλειας και του ραγιαδισμού, την πολιτική που στηρίζει και στηρίζεται στην ξένη εξάρτηση για την εκμετάλλευση, την καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των εργαζομένων της χώρας μας", τόνισε στην ομιλία του ο Σ. Τσιμπόγλου,υποψήφιος βουλευτής στην Α Περιφέρεια του Πειραιά. "Μην αυταπατάστε - συνέχισε ο Σ. Τσιμπόγλου - ότι θα έχουμε καλύτερες μέρες, μετά τις 22 Σεπτέμβρη ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ. Ευρύτερα τμήματα του πληθυσμού γυρίζουν την πλάτη στο δικομματισμό, στους δυο μονομάχους, όσο και αν προσπαθούν για το αντίθετο μέσα από ακριβές διαφημίσεις και πληρωμένους κοντυλοφόρους. Η αστική τάξη και ο ξένος παράγοντας προωθούν το σενάριο ως εναλλακτική λύση των μικρών αλλά ακίνδυνων συνεταίρων στη διαχείριση της κυβερνητικής εξουσίας - ΠΟΛ. ΑΝ., ΣΥΝ, ΔΗΚΚΙ".

Τέλος, ο Σ. Τσιμπόγλου υπογράμμισε ότι η νέα γενιά στις 22 Σεπτέμβρη πρέπει και μπορεί να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ στην υποταγή και τη μοιρολατρία. Να πει ένα μεγάλο ΝΑΙ στον αγώνα, στη ζωή και στο μέλλον της. Και μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να την κάνει να ονειρεύεται βάσιμα μια καλύτερη ζωή, όπως της αξίζει.Η συγκέντρωση έκλεισε με το συγκρότημα "Δ. Γληνός".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ