Τρίτη 29 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων έχουν ταξικό χαραχτήρα

Σε συγκέντρωση για την Αυτοδιοίκηση στην Καβάλα μίλησε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Καταθέτουμε τις προτάσεις μας έχοντας σαφή αντίληψη ότι τα προβλήματα έχουν ταξικό χαρακτήρα και από αυτό υποφέρουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ανεξάρτητα από την πολιτική τους συμπεριφορά. Δεν είναι καθόλου αδιάφορο με πιο κριτήριο θα πάνε στην κάλπη οι εργαζόμενοι. Αυτή τη φορά δεν πρέπει να ψηφίσουν σε αντίθεση με τα συμφέροντά τους, ήρθε η ώρα στο πρόσωπο των υποψηφίων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να τιμωρηθούν και να καταδικαστούν οι πολιτικές επιλογές των κομμάτων τους».

Τα παραπάνω σημείωσε μεταξύ άλλων ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας την Κυριακή, σε εκδήλωση για την Αυτοδιοίκηση που έγινε στην Καβάλα. Και ξεκαθάρισε πως με βάση και τα παραπάνω, η απάντηση του εργαζόμενου λαού στην κοινή πολιτική της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η ενίσχυση των ψηφοδελτίων αγωνιστικής συνεργασίας που θα στηρίξει το ΚΚΕ.

Ο Θ. Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε αναλυτικά στις αντιδραστικές αλλαγές που έχουν γίνει στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, ιδιαίτερα μετά το 1994, και τελικά τη μετέτρεψαν σε θεσμό ενταγμένο οργανικά στο μηχανισμό του αστικού κράτους. Ειδική αναφορά έκανε στη διείσδυση του μεγάλου κεφαλαίου στο χώρο της ΤΑ. Οπως είπε, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, «ο χώρος της ΤΑ αποτελεί ένα νέο πεδίο άντλησης κερδών και πεδίο σκληρού επιχειρηματικού ανταγωνισμού».

Τομείς όπως η παιδεία, η υγεία, η πρόνοια, η κοινωνική ασφάλιση, οι βιολογικοί καθαρισμοί μεγάλων αστικών κέντρων, οι χώροι υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, αποτελούν τομείς που το μεγάλο κεφάλαιο δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, και κατά συνέπεια ενδιαφέρεται να θέσει στον πλήρη έλεγχό του και την ΤΑ.

Ετσι στη μάχη για την εκλογή των τοπικών αρχών, απέναντί τους οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα εκτός από την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ θα έχουν και τους επιχειρηματικούς ομίλους καθώς και όλους όσοι συμφώνησαν και συμφωνούν με τα εφαρμοζόμενη πολιτική της ανταποδοτικότητας στο χώρο της ΤΑ».

Απέναντι σ' αυτές τις επιλογές, πρόσθεσε, «αντιστάθηκαν οι κομμουνιστές δήμαρχοι, οι δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι, αρνήθηκαν την αύξηση της τοπικής φορολογίας, την ανάθεση έργων στους επιχειρηματίες, αντιστάθηκαν στην ιδιωτικοποίηση και στην τσιμεντοποίηση των ελεύθερων χώρων.

Αντιτάχθηκαν στις σχέσεις των δήμων και των νομαρχιών με τοπικά επιχειρηματικά συμφέροντα και στη διασπάθιση του χρήματος που βγαίνει με τον ιδρώτα του λαού».

Ο Θ. Κωνσταντινίδης ξεκαθάρισε πως το ΚΚΕ απορρίπτει τη συνεργασία με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ, που έβαλαν πλάτη για να περάσουν οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Και κλείνοντας την ομιλία του, σημείωσε: «Εμείς και οι σύμμαχοί μας διεκδικούμε την ψήφο του ελληνικού λαού και υποσχόμαστε ότι οι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια της συνεργασίας θα συγκρούονται με την αντιλαϊκή πολιτική από όπου και αν εφαρμόζεται και θα βρίσκονται αποκλειστικά και μόνο στην υπηρεσία του λαού και του λαϊκού κινήματος.

Ζητάμε την ψήφο του ελληνικού λαού και υποσχόμαστε ότι οι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια της συνεργασίας θα στηρίξουν την προσπάθεια της αντίστασης, με τη στάση τους θα συμβάλλουν να μπει φρένο στις επιδιώξεις των αστικών πολιτικών δυνάμεων ενάντια στους εργαζόμενους. Θα συμβάλλουν στην προσπάθεια αλλαγής συσχετισμών ώστε η λαϊκή συμμαχία που σήμερα διεκδικεί κατακτήσεις για το λαό, αύριο να διεκδικήσει μια άλλη εξουσία, τη Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η στήριξη στη «Λαϊκή Συσπείρωση» θα επιστραφεί πολλαπλάσια(2010-11-05 00:00:00.0)
«Να σηκωθεί ένα μπόι ψηλότερα η κοινωνική συνείδηση»(2010-10-14 00:00:00.0)
Μ' όλες μας τις δυνάμεις(2006-09-29 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία...(2006-09-27 00:00:00.0)
Μπορούμε ν' αλλάξουμε τους συσχετισμούς(2006-09-19 00:00:00.0)
Μεγάλη Πανεξόρμηση σ' όλη τη χώρα(2005-10-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ