Παρασκευή 21 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Από τα χαράματα στη μάχη της ενημέρωσης

Από τα χαράματα χτες οι κομμουνιστές, οι φίλοι του Κόμματος, οι Κνίτες της Θεσσαλονίκης ρίχτηκαν στη μάχη για την ενημέρωση του λαού μας σχετικά με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και την επικείμενη αναθεώρησή της. Κλιμάκιο της ΚΟΘ εξόρμησε στην κεντρική αγορά, μέλη και στελέχη της Εργατοϋπαλληλικής Αχτίδας μοίρασαν υλικό από τις 6 το πρωί στην Πλατεία Δημοκρατίας, Κνίτες πραγματοποίησαν περιοδείες σε σχολές του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και παράλληλα συνοικιακές Οργανώσεις του Κόμματος άρχισαν στις περιοχές τους ενημερωτικές εξορμήσεις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο κόσμος και συζήτησε με τους κομμουνιστές στη διάρκεια της εξόρμησης, που πραγματοποίησε χτες το πρωί στο εμπορικό κέντρο της πόλης κλιμάκιο της ΚΟΘ, με επικεφαλής τον γραμματέα της Οργάνωσης, Θεοδ. Κωνσταντινίδη,ενώ στην περιοδεία πήρε μέρος και ο Γ. Κατσαρός,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. "Οταν πριν πέντε χρόνια ξεκινούσαμε την καμπάνια κατά του Μάαστριχτ, δημοσιεύοντας τότε τη Συνθήκη, συναντούσαμε ένα τείχος άγνοιας, σιωπής, ερωτημάτων. Σήμερα - βοήθησε προφανώς και η εμπειρία που απόχτησε ο λαός σ' αυτό το διάστημα - υπάρχει ένα διάχυτο ενδιαφέρον του κόσμου να συζητήσει με τους κομμουνιστές, να πληροφορηθεί τις απόψεις μας και φυσικά να καταλάβει περισσότερο πώς κάτω από αυτή τη Συνθήκη συμπιέζεται ασφυκτικά το εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων", δήλωσε μετά την περιοδεία ο Θ. Κωνσταντινίδης.

Εντονη αναμένεται να είναι η δραστηριότητα των κομμουνιστών της Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της καμπάνιας και τις αμέσως επόμενες μέρες. Ηδη ανακοινώθηκε η διοργάνωση ανοιχτής συγκέντρωσης στις 27/2 στην Αίθουσα του ΕΚΘ, ενώ υπάρχει μια πληθώρα περιοδειών σε γειτονιές, εργασιακούς χώρους, λαϊκές αγορές κλπ.

  • Η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ διοργανώνει στα πλαίσια της καμπάνιας συνέντευξη Τύπου, σήμερα Παρασκευή, στις 11.30 π.μ., στο ξενοδοχείο "Γαλαξίας".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ