Παρασκευή 13 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εχουμε φτάσει στα όριά μας»

«Καθημερινά προκύπτουν νέα βάρη σε βάρος των κατοίκων της Ικαρίας», ανέφερε ο δήμαρχος του νησιού Στέλιος Σταμούλος, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κατά την διάρκεια της συνάντησης που έγινε με τον Δημήτρη Κουτσούμπα στο δημοτικό κτίριο στον Εύδηλο, με τη συμμετοχή των αντιδημάρχων και άλλων δημοτικών συμβούλων.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην υποστελέχωση των υπηρεσιών, αφού παρά τα συνεχή αιτήματα του δήμου, μέχρι και σήμερα στη μέση της τουριστικής περιόδου, όπου οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται, π.χ. στην καθαριότητα, δεν έχει εγκριθεί καμία πρόσληψη όχι μόνιμου, αλλά ούτε συμβασιούχου, με αποτέλεσμα «να μην μπορούμε να λειτουργήσουμε», όπως σημείωσε.

Εκανε σαφές ότι η δημοτική αρχή δεν πρόκειται να επιτρέψει πλειστηριασμό σε βάρος λαϊκής περιουσίας από χρέη προς το δήμο και ότι είναι αποφασισμένη να βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων, των ανθρώπων του μόχθου του νησιού, να συμβάλλει στην οργάνωση της πάλης τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «δήμος - δήμιος δεν θα γίνουμε».

Αποκαλυπτικά για την κατάσταση που έχει διαμορφώσει η αντιλαϊκή πολιτική στο νησί ήταν τα όσα ανέφεραν οι εκπρόσωποι των φορέων στη σύσκεψη που ακολούθησε:

Η Νατάσα Σωτηρίου, από το σωματείο των δασκάλων, αναφέρθηκε στα κενά των σχολείων, στη μάχη που δίνουν οι δάσκαλοι για να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες του νησιού, με τα ενοίκια και το κόστος μεταφοράς να τους τρώνε τους πενιχρούς μισθούς. Ακόμα, ανέδειξε το πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών, αφού μετά τον «Καποδίστρια» έκλεισαν σχολεία σε μικρά χωριά, με αποτέλεσμα, λόγω των μεγάλων αποστάσεων, η μεταφορά να είναι πολύ δύσκολη, και ειδικά όταν έχει κακοκαιρία να εμποδίζεται η απρόσκοπτη εκπαίδευσή τους.

Ο Λευτέρης Φλιτζάνης, από τον Σύλλογο Συνταξιούχων, επεσήμανε το πετσόκομμα των συντάξεων και τα προβλήματα στις δημόσιες δομές Υγείας, που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Ο Φανούρης Καρούτσος, από το Συνδικάτο Οικοδόμων, στάθηκε στη μεγάλη ανεργία, αφού η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος του νησιού δεν επιτρέπει θεμελίωση σπιτιού, αλλά ούτε συντήρησή του.

Η Πόπη Μπουζάκη, από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, αναφέρθηκε στις τεράστιες ελλείψεις στο νοσοκομείο, αποκαλύπτοντας ότι σε δύο μήνες δεν θα υπάρχει ούτε γυναικολόγος στο νησί, αφού φεύγει ο ένας και μοναδικός.

Η Βαγγελία Λάκκα, από το σωματείο των εργαζομένων στους ΟΤΑ, ανέφερε ενδεικτικά ότι στην υπηρεσία της καθαριότητας υπάρχει μόνο ένας μόνιμος εργαζόμενος και την ίδια ώρα «τρέχει» και η αντιδραστική «αξιολόγηση» που επέβαλε η κυβέρνηση.

Η Κατερίνα Χατζηαργυρίου, από το σωματείο των ξενοδοχοϋπαλλήλων, αναφέρθηκε στις εργασιακές σχέσεις - ζούγκλα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, και στην τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουν τους χειμερινούς μήνες. «Θα είμαστε τα πρώτα θύματα αν περάσουν οι πλειστηριασμοί από τους δήμους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Μιχάλης Τσάκαλος, από τους ΕΒΕ, σημείωσε ότι ένα μεγάλο κομμάτι αυτοαπασχολούμενων του νησιού «είναι σταθερά ανασφάλιστο», κατάσταση που θα γίνει χειρότερη με την αύξηση του ΦΠΑ.

Η Πόπη Λάκκα, από την Ενωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας, ανέφερε για τις γυναίκες ότι «έχουμε φτάσει στα όριά μας με τις τραγικές ελλείψεις στην Υγεία και στην Παιδεία» τις οποίες αντιμετωπίζει το νησί.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org