Παρασκευή 13 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΔΥΕΘ
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

MotionTeam

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χτες η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Αντιπροσωπεία της ΕΔΥΕΘ κατέθεσε στο υπουργείο το ψήφισμα με τα αιτήματα των διαδηλωτών, ενώ συνθήματα της συγκέντρωσης ήταν μεταξύ άλλων «Δώστε λεφτά για την Υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία» και «Κλείστε τις βάσεις και τα στρατηγεία, καμιά συμμετοχή στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία».

Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και κατήγγειλαν την κοινή δράση και στενή συνεργασία των ΝΑΤΟ και ΕΕ, για την παραπέρα βελτίωση στους χρόνους μετακίνησης και αποστολής δυνάμεων στα μέτωπα των ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων.

Επίσης, καταδίκασαν τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που σε σύμπλευση με τις υπόλοιπες αστικές δυνάμεις μετατρέπει την Ελλάδα σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο, για τη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της χώρας και για τα συμφέροντα της ελληνικής άρχουσας τάξης.

Οι διαδηλωτές απαίτησαν:

  • Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Καμία αλλαγή συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις, στρατηγεία και υποδομές.
  • Να επιστρέψουν όλοι οι Ελληνες ένστολοι από αποστολές στο εξωτερικό.
  • Οχι δαπάνες ΝΑΤΟικές, σχολειά και κατοικίες εργατικές, αντιπλημμυρικά έργα, έργα αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας, λεφτά για Υγεία - Παιδεία - Πρόνοια, για τον πολιτισμό και την άθληση των νέων.

Οι εξορμήσεις και παρεμβάσεις Επιτροπών Ειρήνης ενάντια στη ΝΑΤΟική Σύνοδο συνεχίζονται ως εξής:

Αύριο Σάββατο, στις 11 π.μ., από την Επιτροπή Ειρήνης Χαλανδρίου, στη λαϊκή αγορά Κάτω Χαλανδρίου.

Την Τρίτη 17 Ιούλη, στις 7.15 μ.μ., η Επιτροπή Ειρήνης της 2ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας (Γούβα, Νέος Κόσμος, Παγκράτι) καλεί σε εξόρμηση και πικετοφορία, με σημείο εκκίνησης το ΙΚΑ Νέου Κόσμου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ