Παρασκευή 13 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ εκτοξεύει και άλλο τις τιμές

«Φωτιά» έχει βάλει στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στην Ικαρία, κάνοντας αφόρητο το κόστος διαβίωσης των κατοίκων, στην πλειοψηφία τους αυτοαπασχολούμενοι, μικροί επαγγελματίες, μικρομεσαίοι αγρότες, συνταξιούχοι.

«Εχουμε χάσει τον μπούσουλα», ανέφερε ο αγροτοκτηνοτρόφος Χ. Τσακωνίτης, λέγοντας ότι για τις ζωοτροφές (πίτουρο, καλαμπόκι, τριφύλλι) με την αύξηση του ΦΠΑ δίνει πλέον το μήνα επιπλέον πάνω από 1.200 ευρώ!

«Στα φρούτα, το γάλα, τα τυριά έχουν τρελαθεί οι τιμές», λέει η Κωνσταντίνα Γιαγουρτά, αυτοαπασχολούμενη στον Εύδηλο, η οποία αναφέρει ότι τα προϊόντα ήδη ήταν ακριβά λόγω του κόστους μεταφοράς με τα πανάκριβα ναύλα των ακτοπλοϊκών πλοίων. Ομως τώρα «η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο».

Οσο για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες, «όποιος έχει κανένα μποστάνι έχει καλώς. Διαφορετικά είναι βέβαιο ότι στο νησί θα υπάρξουν οικογένειες που θα πεινάσουν. Να έρθει εδώ ο πρωθυπουργός να μας πει για τη δίκαιη ανάπτυξη», είπε η Ευγενία, που είναι συνταξιούχος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ