Παρασκευή 13 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Σήμερα η συναυλία ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Στις 8.30 μ.μ. στο δημοτικό θέατρο στο Αλσος Νέας Σμύρνης

«Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Για την τελική νίκη των λαών». Αυτό είναι το σύνθημα της συναυλίας που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, σήμερα Παρασκευή, στις 8.30 μ.μ., στο δημοτικό θέατρο στο Αλσος Νέας Σμύρνης.

Με μια πρωτοβουλία που δίνει συνέχεια στην πολύμορφη δράση του ενάντια στην ενιαία επίθεση του κεφαλαίου και στη βαθύτερη εμπλοκή του λαού και της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ, το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους και το λαό της Αττικής να παρακολουθήσουν το αφιέρωμα στους μεγάλους ποιητές της εργατικής τάξης της Τουρκίας και της Ελλάδας, Γιάννη Ρίτσο και Ναζίμ Χικμέτ, από τους καλλιτέχνες του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και του Πολιτιστικού Κέντρου «Ναζίμ Χικμέτ» της Κωνσταντινούπολης.

Σε ανακοίνωσή του για τη συναυλία, η οποία διακινήθηκε σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, το ΠΑΜΕ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Τη στιγμή που οι ανταγωνισμοί ΗΠΑ - ΕΕ - Ρωσίας - Κίνας σαλπίζουν νέα κλιμάκωση της επίθεσης ενάντια στους λαούς, στις 10 - 11 Ιούλη το ΝΑΤΟ και ΕΕ προετοιμάζουν με τη Σύνοδό τους τα επόμενα βήματα. Οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρα θα πρέπει να αντιταχθούν στα νέα πολεμικά σχέδια. Οι ιμπεριαλιστές με των λαών το αίμα τη Γη ξαναμοιράζουν, για αυτό καλλιεργούν τις εθνικιστικές έχθρες ανάμεσα στους λαούς (...). Οι εργαζόμενοι δίνουμε τη δική μας απάντηση! Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Στεκόμαστε αγωνιστικά ενάντια στο δηλητήριο του εθνικισμού, της ξενοφοβίας. Αντιπαλεύουμε το φασισμό που τρέφει και οξύνει το ρατσισμό, που τρομοκρατεί και ποδοπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα, που στοχοποιεί τους μετανάστες - πρόσφυγες γιατί μισεί τους εργάτες και το κίνημά τους. Δυναμώνουμε τον αγώνα για την τελική νίκη των λαών! (...) Παλεύουμε ενάντια στους άδικους πολέμους, για την εξάλειψη των αιτιών που τους προκαλούν! Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με την εργατική τάξη των άλλων χωρών, με τους λαούς. Αντίθετα, μας ενώνει το κοινό συμφέρον της πάλης για μία ζωή χωρίς πλούτο και φτώχεια, χωρίς αφεντικά, αυτή είναι η ζωή που μας ανήκει».

  • Η πρόσβαση στο χώρο της συναυλίας μπορεί να γίνει είτε από την κεντρική είσοδο του Αλσους (Ελ. Βενιζέλου και Πατριάρχου Ιωακείμ), είτε από τη δεύτερη είσοδο (Ελ. Βενιζέλου και Εφέσου). Στο Αλσος Νέας Σμύρνης μπορεί να φτάσει κανείς είτε με το τραμ (στάση Αγίας Φωτεινής) είτε με τα λεωφορεία των γραμμών 218 και 219 (στάση πλατεία Νέας Σμύρνης).
Σε Ηράκλειο και Λέσβο

Εργατικά Φεστιβάλ με το ίδιο θέμα διοργανώνονται επίσης από ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις στο Ηράκλειο και τη Λέσβο:

-- Στο Ηράκλειο, το Εργατικό Φεστιβάλ διοργανώνεται το Σάββατο 21/7, στις 6.30 μ.μ., στο πάρκο Γεωργιάδη, με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου, της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, του Σωματείου Εκπαιδευτικών στην Ιδιωτική Εκπαίδευση και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν ομιλία και γλέντι με ζωντανή μουσική, ενώ στο χώρο θα λειτουργούν περίπτερα των σωματείων και μεταναστών.

-- Στη Λέσβο το 3ο Εργατικό Φεστιβάλ του Εργατικού Κέντρου θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 20-22 Ιούλη, στο Αρχοντικό Γεωργιάδη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πλήθος πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, με τη συμμετοχή φορέων, καλλιτεχνικών σχημάτων και σωματείων του Εργατικού Κέντρου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ