Παρασκευή 13 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
ΚΚΕ
Οι κυβερνητικοί ύμνοι στο ΝΑΤΟ προσβάλλουν και προκαλούν τον ελληνικό λαό

Σε ανακοίνωσή του για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ κατέληξε, με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σε πολύ επικίνδυνες αποφάσεις και σχεδιασμούς πολεμικής προετοιμασίας, μέρος των οποίων είναι και η επίσπευση της ένταξης νέων χωρών στη δολοφονική συμμαχία.

Στο πλαίσιο της επιδίωξης για τον ευρωατλαντικό έλεγχο των Δυτικών Βαλκανίων και της Μαύρης Θάλασσας δρομολογείται η ένταξη στο ΝΑΤΟ της ΠΓΔΜ, όπως επίσης της Ουκρανίας και της Γεωργίας.

Αποδείχτηκε ότι πίσω από τη βιασύνη για το κλείσιμο των διαπραγματεύσεων με τη FYROM βρισκόταν ο στόχος για ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, το οποίο έβαλε και τη σφραγίδα του στην πρόσφατη συμφωνία των Πρεσπών ανάμεσα στις κυβερνήσεις Ελλάδας - ΠΓΔΜ.

Η Σύνοδος Κορυφής αποφάσισε να προχωρήσει η διεύρυνση του ΝΑΤΟ, να αυξηθούν οι ΝΑΤΟικές δαπάνες από τα κράτη - μέλη, να δημιουργηθούν νέοι και μεγαλύτεροι στρατιωτικοί σχηματισμοί πολεμικής προετοιμασίας με δυνατότητα γρήγορης μετακίνησης προς την Ανατολή και με στόχο την περικύκλωση της Ρωσίας. Είναι χαρακτηριστική η απόφαση για τα τέσσερα "30άρια", δηλαδή μέχρι το 2020 να έχουν στήσει 30 τάγματα, 30 αεροπορικές μοίρες και 30 πλοία μάχης, για να είναι έτοιμα να αναπτυχθούν οπουδήποτε το πολύ σε 30 μέρες.

Επίσης, με το γνωστό πρόσχημα της "αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και της αστάθειας", μεθοδεύονται νέες επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Οι συγκεκριμένες αποφάσεις αυξάνουν τον κίνδυνο για νέους πολέμους, ακόμη και έναν πιο γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, με μεγάλο θύμα τους λαούς.

Οι αντιθέσεις, που εκφράστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής, κυρίως ανάμεσα στις ΗΠΑ και χώρες της ΕΕ, γύρω από τα ζητήματα της αύξησης των ΝΑΤΟικών δαπανών και τη στρατιωτικοποίηση της ΕΕ, είναι μέρος του συνολικότερου οικονομικού - εμπορικού πολέμου, που διεξάγεται. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν αναιρείται η κοινή στόχευση για την απόκτηση νέων αγορών, πηγών και σφαιρών επιρροής, για την εκμετάλλευση των λαών, που κάθε δύναμη υπηρετεί για λογαριασμό των δικών της μονοπωλίων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αναδεικνύεται στην πιο συνεπή φιλοΝΑΤΟική δύναμη. Η ομιλία Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής ήταν ένας "ύμνος" στο ΝΑΤΟ, που προσβάλλει και προκαλεί τον ελληνικό λαό.

Η κυβέρνηση στηρίζει όλες τις επικίνδυνες αποφάσεις. Καμαρώνει για το ότι βρίσκεται στην κορυφή των χωρών με τις υψηλότερες ΝΑΤΟικές δαπάνες. Υιοθετεί όλα τα προσχήματα που οδηγούν σε νέους πολέμους και επεμβάσεις. Γενικότερα, επιχειρεί να παίξει αναβαθμισμένο ρόλο στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, για λογαριασμό της ελληνικής άρχουσας τάξης, εμπλέκοντας τον ελληνικό λαό σε μεγάλες περιπέτειες και κινδύνους. Και όλα αυτά τη στιγμή που το ΝΑΤΟ συστηματικά "νίπτει τας χείρας του" τόσο για την τουρκική επιθετικότητα όσο και για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς, που κρατούνται από τη - ΝΑΤΟική "σύμμαχο" - Τουρκία.

Ο ελληνικός λαός, με βάση και την πλούσια πείρα του, μπορεί να καταλάβει τι κρύβεται πίσω από αυτές τις αποφάσεις, να δει ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν είναι παράγοντες ασφάλειας και ειρήνης, όπως λένε όλα τα άλλα κόμματα. Με την πάλη του να ανοίξει το δρόμο για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για την αποδέσμευση της χώρας από αυτές τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ