Παρασκευή 13 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι νησιώτες θύματα της «κανονικότητας» κυβέρνησης - κεφαλαίου

Στον Εύδηλο μίλησε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Μιλώντας στη χτεσινή συγκέντρωση στον Εύδηλο, ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο παραμύθι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ περί «καθαρής εξόδου από τα μνημόνια», αλλά και στα περί «ανάπτυξης που δεν θα αφήνει κανέναν πίσω» της ΝΔ, λέγοντας ότι και οι δύο κοροϊδεύουν το λαό.

«Ας μας πουν οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, σήμερα, στον 21ο αιώνα, σε ποια χώρα του κόσμου εφαρμόζεται το μοντέλο της δίκαιης ανάπτυξης για όλους και όλες; Σε ποια χώρα του κόσμου η καπιταλιστική ανάπτυξη είναι κοινωνικά δίκαιη, δεν αφήνει κανέναν πίσω, είναι για όλους; Δεν υπάρχει πουθενά. Και ξέρετε γιατί;

Γιατί το καπιταλιστικό σύστημα δεν είναι μόνο ταξικό, εκμεταλλευτικό, άδικο, αλλά και βαθιά σάπιο, γερασμένο, γι' αυτό και γίνεται όλο και πιο αντιδραστικό και άδικο», σημείωσε.

Στη συνέχεια στάθηκε στα οξυμένα προβλήματα που βασανίζουν τους Ικαριώτες, ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Στάθηκε στις σοβαρές ελλείψεις στις υγειονομικές υπηρεσίες, στο πρόβλημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, αλλά και συνολικά στις υποβαθμισμένες υποδομές του νησιού, σημειώνοντας ότι η Ικαρία «αποτελεί ίσως την πλέον αδικημένη περιοχή της χώρας μας στον τομέα της υλοποίησης έργων υποδομών».


Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα προβλήματα των κτηνοτρόφων στο νησί, αναλύοντας τις διεκδικήσεις που προβάλλει το ΚΚΕ και εξηγώντας ότι η «επιστροφή στην κανονικότητα» της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνει τη στήριξή τους.

Συνεχίζοντας, ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος αναφέρθηκε στη νέα αντιδραστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την Τοπική Διοίκηση («Κλεισθένης 1»), λέγοντας ότι με αυτήν «η αγωνιστική δημοτική αρχή της Ικαρίας θα έχει να αντιμετωπίσει ένα πιο ασφυκτικό αντιλαϊκό πλαίσιο.

Μιλάμε για ένα νέο πακέτο αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην Τοπική Διοίκηση, στη βάση της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που σπρώχνει ακόμα πιο βαθιά δήμους και Περιφέρειες στην εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών, στην ανταποδοτικότητα και επιχειρηματικότητα, στη λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων, ώστε να ανοίγονται νέα κερδοφόρα πεδία για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων».

Οι ψευτοκαβγάδες δεν μπορούν να κρύψουν τη στρατηγική σύμπλευση

Σχολιάζοντας τους ψευτοκαβγάδες ανάμεσα στην κυβέρνηση, στη ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, σημείωσε ότι στήνουν ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές για να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση. Υπογράμμισε ότι «κανένας καβγάς δεν μπορεί να κρύψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ στηρίζουν την περιβόητη γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας, δηλαδή το στόχο της ελληνικής αστικής τάξης για μεγαλύτερη γεωστρατηγική εμπλοκή, για να πάρει μέρος στη μοιρασιά της λείας και των αγορών στην ευρύτερη περιοχή, ματώνοντας το λαό».

«Κοροϊδεύει (σ.σ. η κυβέρνηση) λέγοντας ότι οι δολοφόνοι των λαών, ΝΑΤΟ - ΕΕ, εγγυώνται την ειρήνη και την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας», τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας και συνέχισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση ως «σημαιοφόρος στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με προοπτική την "ευρωατλαντική ολοκλήρωση" στα Δυτικά Βαλκάνια.

Η πρόσφατη μάλιστα συμφωνία με την ΠΓΔΜ αυτόν ακριβώς το στόχο προωθεί. Για να μπάσουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Ολα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

Γι' αυτό και δεν αποτελεί λύση για τους λαούς, όχι μόνο της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, αλλά συνολικά των Βαλκανίων.

Και η λεγόμενη "ευρωατλαντική ολοκλήρωση" στα Βαλκάνια όχι μόνο δεν διασφαλίζει τη σταθερότητα και την ειρήνη, αλλά ανοίγει δρόμους για μεγαλύτερη αποσταθεροποίηση στην περιοχή (...)

Τώρα πρέπει ο καθένας και η καθεμιά να σκεφτεί τι κέρδισε και τι κερδίζει ο λαός μας από τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ, από τη μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο με βάσεις, στρατηγεία, αεροδρόμια, με βάσεις που μπορούν να φιλοξενήσουν ακόμα και πυρηνικά.

Τι κέρδισε ο λαός από τη μετατροπή της χώρας σε βάση του ΝΑΤΟ για τις επιδρομές, τις επιθέσεις, τους πολέμους και τους σφαγιασμούς των λαών;

Πέρα από την επικίνδυνη εμπλοκή - συμμετοχή της Ελλάδας στο μακέλεμα άλλων λαών με τους οποίους δεν έχει να χωρίσει τίποτα.

Εντείνεται η πολεμική προετοιμασία του ΝΑΤΟ

Κι αν ορισμένοι επιμένουν να λένε "ότι αν δεν ήταν το ΝΑΤΟ, θα είχαμε χειρότερα", μάλλον θέλουν να κρύψουν τα χειρότερα που έχει κάνει το ΝΑΤΟ και αυτά που χτες αποφάσισαν στη Σύνοδο Κορυφής και με τη σύμφωνη γνώμη και της ελληνικής κυβέρνησης που συνιστούν μεταξύ άλλων και στενότερη πολεμική συνεργασία με την ΕΕ.

Προφανώς πρόκειται για συνέχεια στην πολεμική προετοιμασία με τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με τη Ρωσία, όπως ήδη έχουν αποφασίσει σε προηγούμενες Συνόδους του ΝΑΤΟ.

Αυτά είναι τα χειρότερα και είναι τα επικίνδυνα σχέδια στα οποία μας έχουν μπλέξει οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και οι συμμαχίες τους με τους ιμπεριαλιστές και ειδικά η σημερινή που δείχνει μάλιστα ιδιαίτερη προθυμία.

Να, λοιπόν, γιατί τώρα πρέπει να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση της χώρας από ΝΑΤΟ - ΕΕ, για να κλείσουν οι βάσεις και τα ξένα στρατηγεία, για να επιστρέψουν ΤΩΡΑ όλοι οι στρατιωτικοί από τις αποστολές εκτός συνόρων».

«Κανονικότητα» είναι να ικανοποιούνται οι λαϊκές ανάγκες

Ολοκληρώνοντας, ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «σήμερα, το 2018, το να ζούμε όλοι σε μια κανονική χώρα, σημαίνει να απολαμβάνουμε όλοι τον πλούτο που εμείς παράγουμε.

Να χρησιμοποιούνται τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, όλες οι δυνατότητες που η εργατική τάξη, ο λαός μας, με τη δουλειά τους δημιουργούν.

Για να δουλεύουμε με καλύτερες συνθήκες, με λιγότερο γενικό εργάσιμο χρόνο, αλλά και με εργασιακό εισόδημα και κοινωνικές υπηρεσίες που θα εξασφαλίζουν πολύ καλύτερο επίπεδο ζωής (...)

Στο πλαίσιο βέβαια του σημερινού συστήματος, του καπιταλισμού, είναι αδύνατο να αξιοποιούνται ολοκληρωμένα οι παραγωγικές δυνατότητες προς όφελος των εργαζομένων και όλου του ελληνικού λαού.

Αυτή η παραγωγή μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα και να απογειωθεί, αν απαλλαγεί απ' τις αλυσίδες της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, από τις αλυσίδες ενός συστήματος που το τι παράγεται καθορίζεται από το αν φέρνει κέρδος σε κάποιους καπιταλιστές.

Προϋπόθεση για φιλολαϊκή ανάπτυξη είναι η κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη, το λαό.

Η κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής.

Η συγκρότηση παραγωγικών συνεταιρισμών στην αγροτική παραγωγή.

Η αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού και των παραγωγικών δυνατοτήτων της περιοχής στο πλαίσιο ενός πανεθνικού επιστημονικού κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πυροτεχνήματα...(2019-12-18 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2019-12-18 00:00:00.0)
Ισχυρό ΚΚΕ παντού! Δύναμη στα χέρια του λαού(2019-05-04 00:00:00.0)
Κριτήριο για το λαό οι ΝΑΤΟικές αποστολές που αναλαμβάνει η κυβέρνηση(2019-02-02 00:00:00.0)
"Ψηφίζουμε και στηρίζουμε ΚΚΕ"(1999-05-26 00:00:00.0)
Μαζική - μαχητική διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη(1996-01-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ