Παρασκευή 13 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Ανωτάτη μπακαλική...

Ασκήσεις στην ...«ανωτάτη μπακαλική» κάνουν εντατικά τα στελέχη της κυβέρνησης, στην προσπάθειά τους να πείσουν το λαό για το «θεάρεστο» έργο του ΝΑΤΟ, στο οποίο τον εμπλέκουν όλο και βαθύτερα. Στο ρεσιτάλ εξαπάτησης αξιοποιείται και η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία με αβάσιμες κατηγορίες. Σε χτεσινή του συνέντευξη ο αναπ. ΥΠΕΞ Γ. Κατρούγκαλος ισχυρίστηκε ότι τώρα «υπάρχουν περισσότερες ελπίδες» για απελευθέρωση, επειδή η Τουρκία δεν τα πάει καλά «με την Ευρώπη και τη Δύση». Και επειδή - λογικά - η τουρκική κυβέρνηση επιδιώκει εξομάλυνση των σχέσεών της με τη «Δύση», δηλαδή με το ΝΑΤΟ, (πάλι ...λογικά) θα απελευθερωθούν οι δύο στρατιωτικοί! Μιλάμε για συλλογιστική που σπάει κόκαλα. Η κυβέρνηση ουσιαστικά δικαιολογεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στα ΝΑΤΟικά σχέδια, λέγοντας ότι έτσι, αν η Τουρκία θελήσει να «καλοπιάσει» το ΝΑΤΟ, θα το κάνει μέσω της απελευθέρωσης των «2»... Την ίδια στιγμή, βέβαια, η πολύμηνη φυλάκιση συνεχίζεται από χώρα - «σύμμαχο» της Ελλάδας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, ενώ η ίδια η «συμμαχία» με κάθε ευκαιρία δείχνει πως δεν ιδρώνει το αυτί της και επαναλαμβάνει ότι «νίπτει τας χείρας της». Αυτό όμως που «καίει» την κυβέρνηση είναι ο λαός να μην αμφισβητήσει ούτε κατά διάνοια τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και στα βρώμικα σχέδιά του. Γι' αυτό ανακαλύπτει διάφορες σοφιστείες, παίζοντας ακόμα και με τους φυλακισμένους στρατιωτικούς.

Παρελθόν

Το ελληνικό κράτος «δεσμεύτηκε στο Γιούρογκρουπ να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις βασικές μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο του μνημονίου. Εχει δεσμευτεί επίσης να εφαρμόσει συγκεκριμένες δράσεις στους τομείς της φορολογικής και δημοσιονομικής διαρθρωτικής πολιτικής, της κοινωνικής πρόνοιας, της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, των αγορών εργασίας και προϊόντων, των ιδιωτικοποιήσεων και της δημόσιας διοίκησης». Η ατελείωτη λίστα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης περιλαμβάνεται στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Τετάρτης με την οποία η Κομισιόν ενεργοποίησε το μηχανισμό της μόνιμης εποπτείας για τα επόμενα χρόνια. Σε αυτόν καταγράφονται δηλαδή «χαρτί και καλαμάρι» οι δεκάδες αντιλαϊκές παρεμβάσεις των επόμενων χρόνων, που είναι η «βάση» για τα περαιτέρω. Με τη σειρά του ο Π. Μοσκοβισί σημείωνε ότι «το πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας έχει στόχο να υποστηρίξει την ολοκλήρωση και εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων». Η δε κυβέρνηση διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους ότι οι «μεταρρυθμίσεις» είναι σαν το ποδήλατο - «αν σταματήσεις πέφτεις» - και γι' αυτό ο λαός θα συνεχίσει να κάνει πετάλι στην ανηφόρα του κεφαλαίου. Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά εμείς πειστήκαμε: Τα μνημόνια είναι... παρελθόν.

Μέσα... καταμέσα

Ως «κόκκινη γραμμή απέναντι στις εξωτερικές παρεμβάσεις» επιχείρησε να παρουσιάσει η κυβέρνηση την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, και γέλασαν μέχρι και τα τσιμέντα έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, με ταχύτητες που ζάλισαν (ούτε «νήμα» να τους έδενε), μια σειρά από ιστοσελίδες και Μέσα έσπευσαν να αναπαράγουν το «αφήγημα» της «ανεξάρτητης» πολιτικής της κυβέρνησης και μαζί όλα τα υπόλοιπα περί «υβριδικού πολέμου» κ.ο.κ. Οσο βέβαια κι αν η κυβέρνηση επιχειρεί να παραστήσει την «υπεράνω» των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, δεν κρύβεται με τίποτα ότι είναι «μέσα καταμέσα» στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, που οδηγούν σε μετωπική αντιπαράθεση με τη Ρωσία και άλλες δυνάμεις και το λαό μας σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια. Η στοίχιση αυτή εξάλλου «φώναζε» στην παρέμβαση του πρωθυπουργού, την ίδια μέρα, από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Η άμεση απεμπλοκή από αυτούς τους σχεδιασμούς και η έξοδος από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς είναι η μόνη διέξοδος για το λαό μας.

Σε 7 λεπτά καθαρίζεις...

Θυμάστε τον πρόσφατο σαματά που σηκώθηκε στην Ελλάδα και διεθνώς για το πώς το «Facebook» πούλησε στην εταιρεία «British Analytica» τα στοιχεία 87 εκατομμυρίων χρηστών, και εκείνη τα χρησιμοποίησε για την προεκλογική καμπάνια του Ντ. Τραμπ, επηρεάζοντας τους χρήστες; Θυμάστε τις μεγάλες κουβέντες για τις «ρυθμιστικές αρχές», τις «ανακρίσεις» του ιδιοκτήτη της «Facebook» από τις ειδικές επιτροπές του Κογκρέσου και του Ευρωκοινοβουλίου, τα «παχιά λόγια» για το φρένο που θα μπει στους επιχειρηματικούς κολοσσούς που εμπορεύονται και τα πιο ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, ενώ λειτουργούν ως ένας τρομακτικός μηχανισμός χειραγώγησης των συνειδήσεων, τον οποίο αξιοποιούν σταθερά κυβερνήσεις, κρατικοί μηχανισμοί και υπηρεσίες; Ε, λοιπόν, το «ξήλωμα» ξεκίνησε από τη Βρετανία, με τις αρχές της να ρίχνουν «καμπάνα» 565.000 ευρώ στον αμερικανικό κολοσσό για την υπόθεση. Σύμφωνα δε με τον υπολογισμό που κάνουν οι «Financial Times», η εταιρεία θα χρειαστεί... 7 ολόκληρα λεπτά για να συγκεντρώσει το ποσό αυτό, σε περίπτωση πάντα που δεν δικαιωθεί στην έφεση που κατέθεσε για να ακυρωθεί το πρόστιμο. Είναι λοιπόν φανερό: Το σάπιο σύστημα έχει τους τρόπους να... εξυγιαίνεται.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ