Παρασκευή 13 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης ενόψει και της ΔΕΘ

Στις 8 Σεπτέμβρη το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Από την προχτεσινή σύσκεψη συνδικαλιστών
Από την προχτεσινή σύσκεψη συνδικαλιστών
Η οργάνωση της πάλης ενάντια στη συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη αντεργατική πολιτική και η προετοιμασία της απάντησης της εργατικής τάξης ενόψει και της 83ης ΔΕΘ το Σεπτέμβρη, όπου η κυβέρνηση θα κορυφώσει την κάλπικη προπαγάνδα περί «τέλους των μνημονίων» και «επιστροφής στην κανονικότητα», βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης μελών Διοικητικών Συμβουλίων Σωματείων και Επιτροπών Αγώνα που οργάνωσε την Τετάρτη 11/7 η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε ότι το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ θα γίνει στις 8 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στις 23 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί πλατιά σύσκεψη του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ.

Για τις προετοιμαζόμενες πρωτοβουλίες και το περιεχόμενό τους, τις αμέσως επόμενες μέρες η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Με έμφαση στους χώρους δουλειάς και στην είσοδο νέων δυνάμεων

«Συνεχίζουμε στον ίδιο προσανατολισμό, δεν πρέπει να επιτρέψουμε κανένας εργαζόμενος να παρασυρθεί από τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης που τάζει λαγούς με πετραχήλια όσον αφορά τις Συλλογικές Συμβάσεις και τον κατώτερο μισθό. Η "μεταμνημονιακή Ελλάδα" όχι μόνο δεν φέρνει ανάκτηση των απωλειών και ανακούφιση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ», υπογράμμισε στη σύσκεψη ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, τονίζοντας την ανάγκη «συσπείρωσης δυνάμεων σε κάθε κλάδο σε κάθε χώρο δουλειάς, με σχέδιο, με αποφασιστικότητα, με πείσμα να φτάσουμε παντού ακόμη και αυτές τις καλοκαιρινές ημέρες»...

Ειδικότερα, υπογράμμισε τη σημασία της συνέχισης των παρεμβάσεων και της δράσης των Συνδικάτων, όπως η επικείμενη απεργία στις 15 Ιούλη στο Εμπόριο και ο συντονισμός των εμποροϋπαλλήλων με τους ΕΒΕ, στον κλάδο του Τουρισμού να συνεχιστεί η οργανωμένη παρέμβαση που έχει ξεκινήσει στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στη Χαλκιδική και την Κατερίνη, να ενισχυθούν οι παρεμβάσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς σε βάρος εργατικών - λαϊκών οικογενειών, να δυναμώσει η πάλη για το πολύ σοβαρό μέτωπο της Υγείας, όπως και η δράση γύρω από τις συνθήκες εργασίας και τα εργατικά «ατυχήματα», να συνεχιστεί η δράση στους οικοδόμους και να επιδιωχτεί η επέκταση της σύμβασης και στους υπόλοιπους εργολάβους του ΜΕΤΡΟ.

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο δουλειάς που πρέπει να αναπτύξει κάθε σωματείο, ο Λ. Στολτίδης επισήμανε την ανάγκη το άνοιγμα στους χώρους δουλειάς να συνδυαστεί με νέες εγγραφές στα σωματεία, να οργανωθούν συσκέψεις μέσα και έξω από χώρους εργασίας, να γίνουν προσπάθειες ενεργοποίησης μεγαλύτερου αριθμού εργαζομένων και να προετοιμαστούν Γενικές Συνελεύσεις προς το τέλος Αυγούστου.

Συζήτηση για τα προβλήματα και την αγωνιστική πείρα στους κλάδους

Στη συζήτηση που ακολούθησε, τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι από διάφορους κλάδους, μεταφέροντας την εικόνα των προβλημάτων που κυριαρχούν από την επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας, αλλά και την πείρα από την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων.

Εκπρόσωποι σωματείων όπως των Εμποροϋπαλλήλων μετέφεραν πείρα από την προετοιμασία και τη δράση που ξεδιπλώνεται μπροστά στην απεργία στο Εμπόριο την Κυριακή 15 Ιούλη. Από άλλους χώρους δουλειάς μεταφέρθηκε η εμπειρία της προσπάθειας της εργοδοσίας να κάμψει την προσπάθεια οργάνωσης των εργαζομένων, όπως στη «Γεωανάλυση», αλλά και την αποφασιστική τους απάντηση, έχοντας στο πλευρό τους το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας. Ακόμα, το λόγο έλαβαν συνδικαλιστές από τους Οικοδόμους, τον Επισιτισμό - Τουρισμό, ενώ μεταφέρθηκε η εμπειρία του αγώνα που δόθηκε από την Επιτροπή του ΠΑΜΕ κατά των πλειστηριασμών, στις Συκιές, ενάντια στον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας εργαζομένου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ