Παρασκευή 13 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΤΟ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Διεκδικεί άμεσα μέτρα αντιπυρικής προστασίας για το Πάρκο Τρίτση

Από παλιότερη «εξόρμηση» μελών της ΚΝΕ για τον καθαρισμό του πάρκου
Από παλιότερη «εξόρμηση» μελών της ΚΝΕ για τον καθαρισμό του πάρκου
Μήνυμα διεκδίκησης άμεσων μέτρων προστασίας του Πάρκου Τρίτση, που αποτελεί πνεύμονα πρασίνου στη Δυτική Αθήνα, έστειλε η χτεσινή εκδήλωση της, που πραγματοποιήθηκε μέσα στο πάρκο.

Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν η λήψη μέτρων για την αντιπυρική του θωράκιση, καθώς στο πλαίσιο της υποβάθμισης του πάρκου οι κίνδυνοι μιας καταστροφής από πυρκαγιά είναι πολύ μεγάλοι. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα (13 Μάη) ξέσπασε φωτιά στο νότιο μέρος του πάρκου, με τους πυροσβέστες να έχουν να αντιμετωπίσουν, εκτός από τις φλόγες, και την παντελή έλλειψη υποδομών πυρόσβεσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σε μια έκταση 1.200 στρεμμάτων που καταλαμβάνει το πάρκο, για να ανεφοδιαστούν τα οχήματα της Πυροσβεστικής έπρεπε να αναζητηθούν υδροστόμια εκτός του πάρκου, στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το σημείο της πυρκαγιάς και χρειάστηκε να σπάσουν το λουκέτο της κλειδωμένης μπάρας στην είσοδο του πάρκου.

Στη χτεσινή εκδήλωση εισηγήθηκε η Σταυρούλα Τσίτσου, Γραμματέας της ΤΕ Δυτικών Συνοικιών Αθήνας του ΚΚΕ, η οποία αναφέρθηκε στην κατάσταση του πάρκου και τις διεκδικήσεις του ΚΚΕ. Ο Διονύσης Βορίσης, αντιστράτηγος Πυροσβεστικού Σώματος ε.α., δασολόγος και διδάκτωρ του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται για να μην κινδυνεύει το πάρκο. Ο Δήμος Γαλανόπουλος, Γραμματέας του ΤΣ Δυτικών Συνοικιών της ΚΝΕ, στάθηκε στο Φεστιβάλ της Οργάνωσης που διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια στο πάρκο και το οποίο δίνει κάθε χρόνο ανάσα ζωής στην τεράστια αυτή έκταση.

Από τη χτεσινή εκδήλωση
Από τη χτεσινή εκδήλωση
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, ο Νίκος Μαλαθρίτης, αντιδήμαρχος Πετρούπολης καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από τους δήμους Ιλίου και Αγ. Αναργύρων - Καματερού.

(Αποσπάσματα από τις ομιλίες θα δημοσιευτούν στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 14 - 15/7).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ