Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απορρίφθηκαν από την Ολομέλεια

Απορρίφθηκαν χτες από την Ολομέλεια της Βουλής οι εισαγγελικές προτάσεις για την άρση ασυλίας δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργού Χρ. Σπίρτζη, του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκη και 83 βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Οσον αφορά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πρόκειται για τους Αν. Χριστοδουλοπούλου και Σπ. Λάππα, οι οποίοι κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμιση μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννης, ότι ως πρόεδρος και μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αντίστοιχα, δημοσιοποίησαν στοιχεία «πόθεν έσχες» του. Για την υπόθεση αυτή, από τους 176 παρόντες βουλευτές υπέρ της άρσης ψήφισαν 2 βουλευτές, κατά 162, 11 βουλευτές «παρών» και ένας άκυρο. Το ΚΚΕ ψήφισε κατά της άρσης.

Η υπόθεση του Κ. Κατσίκη αφορά την περίοδο που ήταν μέλος Επιτροπής του υπουργείου Εξωτερικών της οποίας τα μέλη κατηγορούνται για συμβάσεις με απευθείας αναθέσεις κ.ά. Υπέρ της άρσης ψήφισαν 27 βουλευτές, όχι 135, «παρών» 10 βουλευτές, 2 λευκό και ένας άκυρο. Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών».

Η κατηγορία των 83 βουλευτών είναι από τις συνηθισμένες μετά από μηνύσεις που καταθέτουν διάφοροι περί «εσχάτης προδοσίας», «παράβασης καθήκοντος» κ.ο.κ. Κανείς βουλευτής δεν ψήφισε υπέρ της άρσης. Τρεις βουλευτές ψήφισαν «παρών», 2 λευκό και ένα άκυρο. Το ΚΚΕ ψήφισε κατά.

Αντίστοιχη ήταν η υπόθεση και του Χρ. Σπίρτζη. Κατά της άρσης ασυλίας του ψήφισαν 136 βουλευτές, 5 υπέρ, 5 λευκό και ένας άκυρο. Το ΚΚΕ καταψήφισε.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ