Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα η εκδήλωση στην Πτολεμαΐδα

Εκδήλωση με θέμα «Ενέργεια για τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες ή για τα κέρδη των καπιταλιστών;» διοργανώνει η ΤΟ Ενέργειας Δυτικής Μακεδονίας, τιμώντας τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση, αύριο Πέμπτη στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας (Πτολεμαΐδα). Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Γρηγόρης Λιονής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ενόψει της εκδήλωσης αλλά και της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, η ΤΟ Ενέργειας πραγματοποιεί πανεξόρμηση στους χώρους δουλειάς και περιοδείες με ομιλίες σε εργατικούς χώρους της ΔΕΗ.

Στο πλαίσιο αυτό, χτες, ο Σάκης Βαρδαλής, βουλευτής του ΚΚΕ, περιόδευσε στο Ορυχείο του Νότιου Πεδίου. Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχθηκε η αγωνία τους για τον κατακερματισμό των εργασιακών σχέσεων (μόνιμοι, 8μηνα, εργολαβίες).

Μιλώντας στους εργαζόμενους, ο Σ. Βαρδαλής ανέδειξε την ουσία των περαιτέρω βημάτων της «απελευθέρωσης» - ιδιωτικοποίησης της ηλεκτρικής ενέργειας. Τόνισε την ανάγκη αντίστασης και αγώνα κόντρα στους σχεδιασμούς ΕΕ - κεφαλαίου - κυβερνήσεων. Και τους κάλεσε να συμπορευτούν με το ΚΚΕ και να παλέψουν μαζί με τους κομμουνιστές για τη μοναδική ρεαλιστική προοπτική, την εργατική εξουσία.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org