Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Ολοκληρώθηκε χτες άλλη μια κατάθεση

Ολοκληρώθηκε χτες η κατάθεση του πέμπτου και τελευταίου «προστατευόμενου» μάρτυρα που εξετάστηκε από τους συνηγόρους υπερασπιστές των χρυσαυγιτών στη δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, από ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ΓΑΔΑ, παρουσία εισαγγελέα και πταισματοδίκη.

Η μάρτυρας επανέλαβε όσα είπε στην προηγούμενη κατάθεσή της, για την επίθεση της Χρυσής Αυγής το 2009 στο παλιό Εφετείο στην οδό Σωκράτους, με την... ιδιότητα των «αγανακτισμένων κατοίκων». Είχαν επιχειρήσει να εισβάλουν στο εγκαταλελειμμένο κτίριο και να το εκκενώσουν από τους μετανάστες, τραυματίζοντας κάποιους. Η μάρτυρας αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στις αυτοσχέδιες ρουκέτες και τα σκάγια που πετούσαν οι χρυσαυγίτες στους μετανάστες από την ταράτσα και τα έβλεπε με τα ίδια της τα μάτια. Οπως είπε, «όταν έπεφταν άκουγα ουρλιαχτά και φωνές και είδα και αίματα». Μάλιστα, κατέθεσε ότι είδε τους μετανάστες να μεταφέρονται με φορεία.

Επανέλαβε επίσης ότι οι χρυσαυγίτες όταν ξυλοκοπούσαν για τιμωρία κάποιο μέλος τους, που δεν ακολούθησε την εντολή, έβαζαν δυνατά μουσική για να μην ακούγεται έξω τίποτα και η ίδια έχει συνδυάσει αυτό το είδος μουσικής με τους ξυλοδαρμούς.

Κατέθεσε επίσης ότι είχε δει τη χρυσαυγίτικη ταυτότητα του στελέχους Βουλδή, που ήταν, όπως είπε, «δίπλα στον αρχηγό και που ποτέ δεν φαινόταν και γι' αυτό είναι εκεί που είναι». Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είδα με τα μάτια μου μια τέτοια ταυτότητα, του Βουλδή, στο σπίτι του οποίου είχα πρόσβαση. Με εντυπωσίασε το είδος του διακόσμου της ταυτότητας. Είχε κάποια ναζιστικά σύμβολα των SS στον διάκοσμο, στο κέντρο τον αετό των SS, αρίθμηση το 20 ή 21 είδα. Εγραφε "Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή" και είχε τον μαίανδρο».

Τέλος, να σημειωθεί ότι ξεκίνησε να καταθέτει μετά από αίτημα των χρυσαυγιτών και θα συνεχίσει σήμερα ο μάρτυρας Χρυσάφης Γωγουσάκης, υπάλληλος της ΕΘΕΛ, αποσπασμένος στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές με τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org