Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» η σ. Ολγα Ιωαννίδου

Χτες, 6 Δεκέμβρη, «έφυγε» από τη ζωή η σ. Ολγα Ιωαννίδου, γεννημένη το 1926 στο χωριό Αγ. Παρασκευή του ν. Κιλκίς. Η σ. Ολγα τελειώνοντας το Δημοτικό βοηθούσε τους γονείς της στις αγροτικές εργασίες. Το 1941 οργανώθηκε στο ΕΑΜ και έγινε μέλος του ΚΚΕ. Με τις διώξεις μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας αναγκάστηκε να καταφύγει στο βουνό το 1946 και στο τέλος του ίδιου χρόνου βρέθηκε στο Μπούλκες της Γιουγκοσλαβίας. Στις αρχές του 1948 επέστρεψε στην Ελλάδα και κατετάγη στον ΔΣΕ.

Τελείωσε την Υγειονομική Σχολή του Γενικού Αρχηγείου του ΔΣΕ και στις 14/3/1949 ορκίστηκε νοσοκόμα. Για τις υγειονομικές της υπηρεσίες στους μαχητές του ΔΣΕ ονομάστηκε ανθυπολοχαγός Υγειονομικής Υπηρεσίας.

Με την οπισθοχώρηση του ΔΣΕ βρέθηκε με πολλούς αγωνιστές στην Τασκένδη. Εκεί εργάστηκε στην παραγωγή και στη συνέχεια σπούδασε στην Ανώτερη Υγειονομική Σχολή, και από το 1954 έως το 1982 εργάστηκε ως μαία στο Μαιευτήριο της Τασκένδης. Το 1984 επαναπατρίσθηκε με την οικογένειά της. Παρέμεινε πιστή στα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού και τίμησε καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής της την ιδιότητα του μέλους του ΚΚΕ, σαν κομματικό μέλος στην ΚΟΒ Αγ. Μαρίνας Ηλιούπολης.

Οι ΚΟ Ηλιούπολης του ΚΚΕ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στον γιο της Πέτρο, την κόρη της Ελένη και τον σύζυγό της, καθώς και στις εγγονές της, σημειώνοντας ότι το παράδειγμά της θα εμπνέει και θα δίνει δύναμη στους δύσκολους αγώνες που βρίσκονται ακόμη μπροστά μας.

Η κηδεία της θα γίνει σήμερα Πέμπτη στις 10.45 π.μ., στο νεκροταφείο Ζωγράφου.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org