Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ η επιτροπεία και τα μέτρα θα είναι συνεχή

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Κρήτη TV» και τον δημοσιογράφο Γ. Σαχίνη, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ρωτήθηκε για την τρίτη «αξιολόγηση» και το αφήγημα της κυβέρνησης ότι «τον Αύγουστο το πρόγραμμα τελειώνει». Στην απάντησή του σημείωσε:

«Οι αξιολογήσεις αυτές αφορούν υποτίθεται το τρίτο μνημόνιο, το οποίο λήγει το 2018, όμως έχουν περάσει κι άλλα μέτρα χωρίς να το ονομάσουν μνημόνιο. Εμείς ήμασταν οι πρώτοι που το είπαμε στη Βουλή, πρόκειται για 4ο μνημόνιο. Τα μέτρα που έχουν νομοθετηθεί αφορούν το 2019, το 2020 και ορισμένα ακόμα παραπέρα, που σημαίνει ότι μιλάμε για πράγματα που ήδη έχουν νομοθετηθεί και άλλα που θα νομοθετηθούν μετά το τέλος του 3ου μνημονίου και αυτών των "αξιολογήσεων" τον Αύγουστο του 2018. Τον Αύγουστο του 2018 τελειώνει απλώς αυτό που είχαν υπογράψει και οι "αξιολογήσεις" που πέρασαν και έμειναν τώρα τα 95, πολύ σκληρά επίσης, προαπαιτούμενα που θα ισχύουν από το 2018. Αρα, λοιπόν, για να μιλάμε για τέλος των μνημονίων σημαίνει ότι πρέπει μια κυβέρνηση ή αυτή η κυβέρνηση που θα επιλέξει ο λαός, που θέλει όντως να τελειώσουμε με τα μνημόνια και να περάσουμε σε μια πραγματικά νέα εποχή με ριζικές αλλαγές και ανατροπές, να πει τι θα κάνει με τους εφαρμοστικούς νόμους όλων των προηγούμενων μνημονίων. Και των τριών που έχουν επίσημα ψηφιστεί στη Βουλή και του 4ου που προχωρά κάτω απ' το τραπέζι, με συγκεκριμένες νομοθετήσεις που αφορούν πέραν του τέλους του 3ου προγράμματος.

Αρα, λοιπόν, πρέπει να πουν τι θα κάνουν. Πρέπει να απαντήσεις στα ζητήματα του αυτόματου κόφτη, γιατί και αυτό έχει περάσει. Που σημαίνει ότι όταν δεν πιάνεις αυτό το ματωμένο πλεόνασμα, που πάλι το έχει πληρώσει ο λαός, για να βγει αυτό το 3,5%, θα σου κόβει σύνταξη, μισθό, προνοιακά επιδόματα, θα κόβει απ' την Υγεία, απ' την Παιδεία, θα σου βάζει επιπλέον φορολογία, που σημαίνει ότι θα πληρώνει πάλι ο ελληνικός λαός. Αρα, τι θα γίνει μ' αυτό;

Αλλο ζήτημα που άπτεται σε αυτό που λέμε ότι είμαστε σε μια λυκοσυμμαχία που λέγεται Ευρωπαϊκή Ενωση, όπου θα έχεις συνεχή επιτροπεία, θα έχεις συνεχή μέτρα και έλεγχο ανά εξάμηνο, στους προϋπολογισμούς μέχρι το 2060. Με αυτό τι θα γίνει, αυτά δεν είναι μνημόνια, αυτά δεν είναι αντιλαϊκά μέτρα, αυτά δεν είναι αναδιαρθρώσεις; Ο κ. Τσίπρας κάνει μια προπαγάνδα προσπαθώντας να πείσει έναν κόσμο, εργαζόμενους, απλούς ανθρώπους, που είχαν πιστέψει σ' αυτόν ή έχουν εναποθέσει ακόμη κάποιες ελπίδες, ότι "ρε παιδιά κάτι θα κάνω, θα προσπαθήσω, θα υπάρξει μια δίκαιη ανάπτυξη" κ.λπ. Απέναντι σε όλα αυτά, εμείς του λέμε να μην ακούει αυτά τα λόγια, που είναι τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, τα γνωστά των συγκεκριμένων ανθρώπων, που τους έχει γευτεί, τους έχει μάθει».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ