Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η εργατική τάξη να δώσει απάντηση στη στρατηγική του κεφαλαίου

Εκατοντάδες μέλη και φίλοι του ΚΚΕ, στελέχη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, πρωτοπόροι αγωνιστές εργατοϋπάλληλοι που δίνουν μαζί με τους κομμουνιστές τις μάχες στους τόπους δουλειάς και τους κλάδους έδωσαν χτες το «παρών» στην εκδήλωση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ με θέμα «Η απάντηση της εργατικής τάξης στη στρατηγική του κεφαλαίου για την καπιταλιστική ανάπτυξη». Μια πρωτοβουλία που προετοιμάστηκε και πραγματοποιήθηκε μέσα στη φωτιά της μάχης, των εργατικών αγώνων ενάντια στην αντιλαϊκή εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ακολούθησαν παρεμβάσεις από εκλεγμένους συνδικαλιστές.

Το θέμα της εκδήλωσης έγινε αφορμή για να συζητηθούν ανάμεσα σε ριζοσπάστες εργάτες, ανθρώπους που τώρα έρχονται σε επαφή με το ΚΚΕ ή μετά από πολύ καιρό ξαναβγαίνουν στο δρόμο του αγώνα, βασικά συμπεράσματα και πείρα από τις πολιτικές εξελίξεις και την οργάνωση των εργατικών αγώνων. Αντικειμενικά, αυτή η πρωτοβουλία έδωσε πλούσιο υλικό, εξοπλισμό και επιχειρήματα στους συγκεντρωμένους για να δώσουν καλύτερα τη μάχη της οργάνωσης της πανεργατικής απεργίας στις 14 Δεκέμβρη. Αναδείχθηκε η αναγκαιότητα μέσα από τις καθημερινές μάχες να εδραιώνεται το ταξικό κριτήριο σε περισσότερες εργατικές δυνάμεις, να αυξάνεται η επιρροή του Κόμματος στην εργατική τάξη για να περάσει το κίνημα στην αντεπίθεση. Οπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, τα παραπάνω είναι όρος για να μην μπορούν η κυβέρνηση και η εργοδοσία να βάζουν εμπόδια στην πάλη, πότε με το καρότο και πότε με το μαστίγιο. Από τις ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις εκλεγμένων συνδικαλιστών μεταφέρθηκε πείρα από τους χώρους δουλειάς. Με αναφορές στην κατάσταση που επικρατεί στους τόπους δουλειάς, στην τακτική της εργοδοσίας, αλλά και στο ρόλο του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού αναδείχθηκαν οι δυσκολίες αλλά και τα περιθώρια που υπάρχουν για να διαδοθεί πιο πλατιά το κάλεσμα συστράτευσης με το ΚΚΕ, να προχωρήσει το έργο της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος.

  • Ολόκληρη η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα θα δημοσιευτεί στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», που θα κυκλοφορήσει το Σάββατο 9 Δεκέμβρη.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org