Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Προϋπόθεση αντεπίθεσης η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στους τόπους δουλειάς

Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα καταγραφεί ως η κυβέρνηση η οποία ξεπέρασε κάθε ρεκόρ πολιτικής ξετσιπωσιάς και αθλιότητας.

Η κατάθεση στη Βουλή της τροπολογίας για να ξεκινήσει το ξήλωμα της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης, που είναι το δικαίωμα στην απεργία, είναι η πιο τρανταχτή απόδειξη.

Φυσικά και δεν μας εφησυχάζει ότι απέσυρε την τροπολογία για να την επαναφέρει ως ξεχωριστό νομοσχέδιο σε επόμενη φάση.

Το αντίθετο.

Τους προειδοποιούμε: Το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αίμα και θυσίες, είναι αδιαπραγμάτευτο και όποιος τολμήσει να το αγγίξει, θα βρει απέναντί του τους εργαζόμενους και το ταξικό κίνημά τους.

Και όσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ώρες αναμασούν την καραμέλα του Μαξίμου, ότι δεν αποτελεί πρόβλημα το 50% συν 1 για την απαρτία, ότι ενισχύει τη δημοκρατία, τους ρωτάμε:

Εσείς, καλόπαιδα, κυβερνάτε με το 50% συν 1 του ελληνικού λαού; Οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα εκλέγονται με το 50% συν 1 του συνόλου;

Το 22% εκπροσωπείτε, αν το έχει ακριβώς υπολογίσει στην πραγματικότητα, με βάση όσους έχουν δικαίωμα ψήφου.

Και με αυτό το σαθρό 22% - που είναι αυτό το πραγματικό σας ποσοστό - και που σήμερα βέβαια έχει γίνει και κατά πολύ μικρότερο, φέρνετε ένα νόμο που απαιτεί από τους εργαζόμενους, από τους εργάτες μέσα στα γκέτο που δουλεύουν, να έχουν το 50% συν 1 του συνόλου των μελών τους σε παρουσία στη συνέλευση και στην κάλπη, κάτω από τον εκβιασμό και μπροστά στη μεγάλη εργοδοσία, στις απειλές, για να αποφασίσουν μια απεργία, για να διεκδικήσουν το δίκιο τους.

Για την κυβέρνηση «δίκαιο» είναι ό,τι συμφέρει τα μονοπώλια

Πρόκειται για μια αδίστακτη κυβέρνηση, που δεν έχει καμία αναστολή, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, πάγια επιδίωξη του οποίου είναι το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, για να υπάρχει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς.


Γι' αυτόν το λόγο, παίρνει τα εύσημα των «εταίρων» της στην ΕΕ, γι' αυτόν το λόγο κλείνει γρήγορα τις αντεργατικές - αντιλαϊκές «αξιολογήσεις» και παίρνει το βραβείο για το πιο «γρήγορο πιστόλι» του κεφαλαίου, της ΕΕ.

Ονομάζει «δίκαιο» ό,τι συμφέρει τα μονοπώλια και χωρίς καθυστέρηση το κάνει πράξη.

Γι' αυτό και συμφώνησε άρον άρον με το κουαρτέτο την επέκταση των πλειστηριασμών, μαζί μάλιστα με την ποινικοποίηση της δράσης ενάντιά τους, τις νέες ιδιωτικοποιήσεις, το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, το τσεκούρι στα κοινωνικά επιδόματα.

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν όλα όσα έχει ψηφίσει και θα ισχύουν από την αρχή του χρόνου, όπως για παράδειγμα το τσεκούρωμα του ΕΚΑΣ.

Χτες η κυβέρνηση πήρε μια πρώτη απάντηση από το ταξικό κίνημα.

Και απάντηση θα δίνεται κάθε μέρα στους δρόμους, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στις απεργιακές συγκεντρώσεις, στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών, με αποκορύφωμα την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 14 του Δεκέμβρη.

Γιατί ό,τι συμφέρει το λαό μπορεί να γίνει πράξη με την οργάνωση της πάλης και το δικό του σχέδιο για να μην πληρώσει τα σπασμένα, για να διεκδικήσει τις ανάγκες του.

Το «success story 2» της κυβέρνησης δεν μπορεί να κρύψει ότι οξύνεται το σύνολο των προβλημάτων της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.


Ξεκίνησαν στις 26 Νοέμβρη οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, από τον νέο χρόνο απελευθερώνονται, μπαίνει για ψήφιση ο κρατικός προϋπολογισμός, που έχει για παράδειγμα μόνο για τα νοσοκομεία περικοπές πάνω από 350 εκατομμύρια, την ίδια στιγμή που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κλείνει συμφωνίες δισεκατομμυρίων για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, που θα τα πληρώσουν οι Ελληνες εργαζόμενοι.

Η συνέχιση των αντιλαϊκών μέτρων σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, είναι ο δικός τους μονόδρομος για τη θωράκιση της ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας.

Είναι ώρα συγκέντρωσης δυνάμεων και πάλης

Δυναμώνουμε τη δουλειά μας στην εργατική τάξη και για την ανασύνταξη του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος.

Με αυτούς τους στόχους προγραμματίζουμε τη δράση μας σε μια σύνθετη περίοδο, όπου τρόικα, κυβέρνηση, εργοδοσία εξαπολύουν αλλεπάλληλα κύματα άγριων αντιλαϊκών μέτρων.

Δηλαδή, συμβάλλουμε ώστε όχι μόνο να οργανωθούν κάποιες κινητοποιήσεις, κάποιοι αγώνες για να εκφραστεί η υπάρχουσα δυσαρέσκεια.

Ασφαλώς, πρωτοστατούμε για να γεννιούνται εστίες αντίστασης παντού.

Να μην αποδεχτούν οι εργαζόμενοι την άθλια ζωή, οι άνεργοι να μένουν χωρίς προστασία.

Με φροντίδα ώστε οι αγώνες αυτοί να ασκούν τη μέγιστη πίεση, να έχουν τη μεγαλύτερη μαζικότητα, απήχηση, αλληλεγγύη, όπου μπορούμε να έχουν έστω και κάποιο αποτέλεσμα για την ανακούφιση των εργαζομένων, την παρεμπόδιση νέων μειώσεων, την επίλυση θεμάτων επιβίωσης και προστασίας για χιλιάδες ανθρώπους.

Πρωτοστατούμε με κύρια κατεύθυνση να εκφραστεί η αντίθεση σε αυτήν την πολιτική, με θέσεις και αιτήματα που φωτίζουν ταυτόχρονα την προοπτική να πληρώσει η πλουτοκρατία.

Φωτίζοντας τη διέξοδο προς όφελος του λαού, που είναι η αλλαγή τάξης στην εξουσία και όχι η εναλλαγή των κομμάτων στην αστική διακυβέρνηση.

Εχουμε γνώση των δυσκολιών και απόφαση να τις αντιπαλέψουμε με οργάνωση και τη δύναμη των μαζών.

Με όλη τη δράση μας φτιάχνουμε προϋποθέσεις αντεπίθεσης με την πιο σοβαρή και σίγουρη για αυτήν την υπόθεση προϋπόθεση.

Να δυναμώνει οργανωτικά το ΚΚΕ και πρώτα απ' όλα στην εργατική τάξη.

Είναι ώρα συγκέντρωσης δυνάμεων και πάλης με περιεχόμενο ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους, τους καπιταλιστές και τις κυβερνήσεις τους.

Με σχέδιο και οργάνωση που θα στηρίζεται πρώτα απ' όλα σε γερές Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, στους κλάδους στρατηγικής σημασίας, στην ηλεκτρική ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, λιμάνια και αεροδρόμια, εμπορικά κέντρα, μονάδες Υγείας και Πρόνοιας.

Και, ταυτόχρονα, με αύξηση της επιρροής και της οργάνωσης στους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τους χώρους μόρφωσης της νεολαίας, τους χώρους συγκέντρωσης των νέων των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Σε αυτήν την κύρια κατεύθυνση, της προώθησης των στόχων της ανασύνταξης, είναι ενταγμένη η επιλογή των μετώπων της ταξικής πάλης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι εργαζόμενοι θα ακυρώσουν κάθε προσπάθεια να μπει εμπόδιο στην πάλη τους(6/12/2017)
Η κυβέρνηση αποδεικνύεται το πιο «γρήγορο πιστόλι» κεφαλαίου και ΕΕ(5/12/2017)
Απεργούν σήμερα οι εργάτες(25/1/2013)
Ελιγμοί και ρητορεία υποταγμένα στην κάλπη(16/2/2011)
Δημοψήφισμα ανυπακοής και απειθαρχίας!(9/2/2010)
Την ανταγωνιστικότητα ...και τα μάτια τους!(22/6/2005)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org