Πέμπτη 21 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Απορρίφθηκε το αίτημα για άρση της ασυλίας

Την εντεινόμενη προσπάθεια για ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων κατήγγειλε ο βουλευτής του Κόμματος Αντ. Σκυλλάκος

Απορρίφθηκαν χτες από την Ολομέλεια της Βουλής οι προτάσεις για άρση ασυλίας των βουλευτών του ΚΚΕ Γ. Μαρίνου (για τη συμμετοχή του σε κινητοποίηση ενάντια στο χαράτσι των διοδίων), Σ. Καλαντίδου και Γ. Ζιώγα (για την παρουσία τους σε εργατική κινητοποίηση έξω από κατάστημα της πολυεθνικής εταιρίας «Τζάμπο», με το αίτημα της ανάκληση απόλυσης).

Στις ψηφοφορίες που έγιναν και σε σύνολο 242 παρόντων βουλευτών, κατά της άρσης της ασυλίας των βουλευτών Γ. Ζιώγα και Σ. Καλαντίδου τάχθηκαν 234 βουλευτές, υπέρ ψήφισαν 5, 2 παρών και μία ψήφος ήταν άκυρη. Κατά της άρσης ασυλίας του Γ. Μαρίνου τάχθηκαν 237 βουλευτές, 3 υπέρ, 1 «παρών» και υπήρξε μία άκυρη ψήφος.

Παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, κατήγγειλε τις αλλεπάλληλες προσπάθειες να ποινικοποιηθεί η δράση βουλευτών που παλεύουν μαζί με το λαό για το δίκιο του και τόνισε πως είναι υποχρέωση των βουλευτών του ΚΚΕ να υπερασπίζονται τα λαϊκά - εργατικά δικαιώματα. Παράλληλα, σημείωσε ότι «έχουν πάρει έκταση αιτήματα από εισαγγελείς για να αρθεί η ασυλία» σε τέτοιες περιπτώσεις.

Στην ίδια παρέμβαση, αναφέρθηκε συνολικά στο κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση λέγοντας πως «ανησυχούμε γιατί είναι σε εξέλιξη οι αγροτικοί αγώνες και η συνδικαλιστική δράση πάει να ποινικοποιηθεί».

Σαν απόδειξη του παραπάνω, υπενθύμισε την εγκύκλιο του εισαγγελέα του Α. Πάγου Κ. Τενέ, σύμφωνα με την οποία «εάν κλείσουν οι δρόμοι από τους αγρότες θα πρέπει να ασκηθεί δίωξη», καθώς και ανακοινώσεις περί «κοινωνικής αναταραχής» που θυμίζουν τον κοινωνικό αυτοματισμό, τον οποίο αξιοποίησε κατά καιρούς και η κυβέρνηση της ΝΔ. Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι «δίνετε πράσινο φως σε κάθε εισαγγελέα να ποινικοποιεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ