Τετάρτη 24 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Σταθερά στο μονόδρομο που τσακίζει το λαό

Ελιγμοί ανάμεσα σε συναίνεση και αντιπαράθεση στο ίδιο στρατηγικό πλαίσιο

Eurokinissi

Συναίνεση στην κυβέρνηση με ταυτόχρονη οικοδόμηση δίπολου με τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να διασφαλίζεται η εναλλαγή στην αστική διαχείριση, προσπαθεί να προβάλλει η ΝΔ. Βεβαίως, παρουσιάζει ως μονόδρομο την αντιλαϊκή πολιτική, στην εφαρμογή της οποίας πρωταγωνίστησε ως κυβέρνηση.

Ενδεικτικά, μιλώντας αργά προχτές το βράδυ στο «STAR», ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, είπε για το Προσφυγικό και τις πρόσφατες επαφές του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα: «Πήγα στις Βρυξέλλες. Φόρεσα τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος. Δεν άσκησα καμία κριτική (σ.σ. στην κυβέρνηση) για τις καθυστερήσεις και το χαμένο εξάμηνο. Είπα ότι η κυβέρνηση κάνει μια προσπάθεια, όταν η Ευρώπη δεν έχει κάνει αυτά που πρέπει. Εγώ έκανα τη δουλειά μου και τήρησα υπεύθυνη στάση». Σημειωτέον επ' αυτού, το Προσφυγικό ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης της συντονιστικής ομάδας εργασίας του κοινοβουλευτικού έργου της ΝΔ, που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή υπό την προεδρία του Κυρ. Μητσοτάκη. Οπως είπε σχετικά ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος: «Συζητήθηκαν σε βάθος όλες οι πτυχές και οι διαστάσεις της δραματικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό».

Κατά τ' άλλα, ο Κυρ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι έχει χάσει την «εμπιστοσύνη» του στον Αλ. Τσίπρα. Απέναντι, μάλιστα, στο ενδεχόμενο σχηματισμού «οικουμενικής» κυβέρνησης, επέμεινε ότι κανείς δεν θέτει κάτι τέτοιο. Υποστήριξε, εξάλλου, ότι με εξαίρεση το Προσφυγικό και τα εθνικά θέματα, όπου - όπως είπε - μπορεί να υπάρχει ένα πλαίσιο συνεννόησης, χωρίζει άβυσσος την ουσία των πολιτικών που θέλουν να εφαρμόσουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

«Μεταξύ οικουμενικής και εκλογών διαλέγω τις εκλογές» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ απάντησε αρνητικά και στο ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας με άλλο πρωθυπουργό. «Αν ο κ. Τσίπρας χάσει τη δεδηλωμένη, θα συμβεί γιατί κάποιοι βουλευτές του δεν θα ψηφίσουν π.χ. το Ασφαλιστικό. Γιατί θα το ψηφίσουν με άλλον πρωθυπουργό;» διερωτήθηκε.

Ποιος ο καλύτερος αντιλαϊκός διαχειριστής

Παραπέρα, «υπεύθυνη» στάση για το κεφάλαιο και την οικονομία του επέδειξε και στο Αγροτικό, σημειώνοντας ότι συναντήθηκε με κάποιους εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου και επανέλαβε την πάγια θέση της ΝΔ ότι δεν στηρίζει μπλόκα. «Να θυμίσω τι έλεγε ο κ. Τσίπρας πάνω στα τρακτέρ. Εγώ Τσίπρας δεν θα γίνω» διαβεβαίωσε.

Επιπλέον, σπεύδοντας να εμφανίσει δικαιωμένη την αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσε ως κυβέρνηση η ΝΔ και γενικά μονόδρομο την πολιτική υπέρ του κεφαλαίου που τσακίζει το λαό, είπε π.χ. για την κυβέρνηση Σαμαρά, ότι, με τα όποια λάθη της, παρέδωσε μια χώρα σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι την παρέλαβε, κάτι που, όπως σημείωσε, δεν μπορούν να πουν οι Παπανδρέου και Τσίπρας. Στο ίδιο μοτίβο, υποστήριξε για τον Κ. Καραμανλή να πει την «αλήθεια» και να μιλήσει για «αναγκαίες παρεμβάσεις», όπως πάγωμα μισθών και περικοπές...

Να καταγραφεί, τέλος, ότι χτες ο Κυρ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε τον Αρειο Πάγο και είχε συναντήσεις με την πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Βασιλική Θάνου και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Εκεί δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «στα ζητήματα της ανεξαρτησίας, αλλά και της σωστής λειτουργίας της Δικαιοσύνης, πρέπει να υπάρχει και μια ευρύτερη διακομματική συμφωνία». Και ακόμα: «Η Δικαιοσύνη πρέπει να απονέμεται και με την απαραίτητη ταχύτητα, ώστε να δίνεται και η εντύπωση στους πολίτες ότι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη δεν είναι μια υπόθεση η οποία θα διαιωνιστεί μέσα από συνεχείς καθυστερήσεις. Γνωρίζετε καλά ότι η πρόσφατη αποφυλάκιση Ρουπακιά προκάλεσε την κοινωνία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προκλητική και αδιάλλακτη, ψάχνει τρόπο να κάμψει τη λαϊκή διαμαρτυρία(2020-02-27 00:00:00.0)
Ζήτησε τα εύσημα ως ικανότερος στη στήριξη του κεφαλαίου(2018-12-19 00:00:00.0)
Οι τοποθετήσεις των άλλων κομμάτων...(2016-10-11 00:00:00.0)
Στοίχιση στην «εθνική γραμμή» του κεφαλαίου(2016-03-05 00:00:00.0)
Αντιλαϊκά σενάρια στο φόντο αντικειμενικών δυσκολιών(2016-02-28 00:00:00.0)
Αξιοποιεί τη δικομματική κοκορομαχία για την εύνοια του κεφαλαίου(2016-02-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ