Τετάρτη 24 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδήλωση της ΟΠ Αττικής της ΚΝΕ για τα 73 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ

Με μία λιτή εκδήλωση, η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ τίμησε χτες την 73η επέτειο από την ίδρυση της Ενιαίας Πανελλαδικής Οργάνωσης Νέων (ΕΠΟΝ). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο σπίτι όπου ιδρύθηκε η Οργάνωση στις 23 Φλεβάρη 1943, το λεγόμενο και «Σπίτι της ΕΠΟΝ» στους Αμπελόκηπους (Δουκίσσης Πλακεντίας 3).

Εκ μέρους της ΚΝΕ, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η Βιβή Σιώρα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, που αναφέρθηκε στην πολύμορφη δράση που ανέπτυξε η ΕΠΟΝ την περίοδο της Κατοχής. Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι: «Τα μέλη και τα στελέχη της ΚΝΕ είμαστε περήφανοι γιατί είμαστε οι συνεχιστές της ΟΚΝΕ, της ψυχής της ΕΠΟΝ. Με σεβασμό υποκλινόμαστε σε όσους και όσες έδωσαν τη ζωή τους, σ' αυτούς συνολικά που αγωνίστηκαν κατά των εισβολέων κατακτητών. Εκείνους κι εκείνες που κράτησαν ηρωική στάση με το όπλο και τα χωνιά και την προκήρυξη, που πήραν μέρος στις διαδηλώσεις, τις απεργίες, τα σαμποτάζ. Υποκλινόμαστε με σεβασμό σε αυτούς που συνέχισαν ξανά με το όπλο με τον ΔΣΕ, σε αυτούς που μας έχουν διδάξει ένα αξιοπρεπές πρότυπο ζωής: Του αφοσιωμένου, αταλάντευτου αγωνιστή για τα λαϊκά συμφέροντα σε όλες τις συνθήκες, του επαναστάτη, του μέλους του ΚΚΕ».

Επίσης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, μία «σύντομη» ξενάγηση στο «Σπίτι της ΕΠΟΝ» έκανε ο Γιάννης Πρωτόπαππας, πρόεδρος του Παραρτήματος Αμπελοκήπων της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ). Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων στην πλατεία της ΕΠΟΝ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org