Τετάρτη 24 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση - καταγγελία για την αναβαθμισμένη παρουσία του ΝΑΤΟ

Σε συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο με τον γγ του ΝΑΤΟ παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κ. Παπαδάκης

Στη συζήτηση με τον γγ του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλτενμπεργκ, στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, για τις προτεραιότητες της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας για το 2016, παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, καταγγέλλοντας την αναβαθμισμένη παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα το Προσφυγικό και τους κινδύνους που συνεπάγεται.

Στην παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τόνισε τα παρακάτω:

«Το Προσφυγικό είναι πρόβλημα που προέκυψε κι ενισχύεται από τους δικούς σας ιμπεριαλιστικούς πολέμους, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, με τους ανταγωνιστές σας σε Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη. Σήμερα, ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης και της πολιτικής της ΕΕ, εγκλωβίζονται μαζικά χιλιάδες απελπισμένοι πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Με πρόσχημα το Προσφυγικό, η αναβαθμισμένη παρουσία του ΝΑΤΟ με ναυτική δύναμη στο Αιγαίο, με τη συμφωνία και της ελληνικής κυβέρνησης, συνδέεται με τους οξυνόμενους ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Δεδομένου ότι το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα ανάμεσα στα κράτη - μέλη του, στην ουσία ενισχύει τις επικίνδυνες βλέψεις της Τουρκίας για γκριζάρισμα του Αιγαίου. Αυτό μαρτυρά και το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ καθώς και η ΕΕ όχι μόνο δεν βγάζουν κουβέντα, αλλά παρέχουν και ασυλία για τις συστηματικές παραβιάσεις από την Τουρκία χωρικών υδάτων και εναέριου χώρου της Ελλάδας.

Ποιος είναι, λοιπόν, ο πραγματικός στόχος τέτοιας διευρυμένης παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο;».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org