Τετάρτη 24 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εμφανίζεται ανυποχώρητη στο αντιλαϊκό της «βασικό σχέδιο»

Για «ικανοποιητική σύγκλιση» στα αντιλαϊκά παζάρια με τους «θεσμούς» έκανε λόγο η Ολ. Γεροβασίλη

Ανυποχώρητη εμφανίζεται η κυβέρνηση στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων για λογαριασμό του κεφαλαίου, διαμηνύοντας στους «θεσμούς» την αποφασιστικότητά της να κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να «ξεκολλήσει» η «αξιολόγηση».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, στη χτεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, αναφερόμενη στις διαβουλεύσεις με το κουαρτέτο, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτό θα επιστρέψει στην Αθήνα, διατηρώντας ερωτήματα για τη στάση του ΔΝΤ. Επανέλαβε ότι τα χρονοδιαγράμματα δεν έχουν παραβιαστεί, καθώς οι «θεσμοί» αναμένονταν - όπως είπε - αυτή τη βδομάδα. Πρόσθεσε ότι οι θέσεις της κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών «θεσμών» «συγκλίνουν αρκετά ικανοποιητικά», καταδεικνύοντας το ΔΝΤ σαν υπαίτιο της καθυστέρησης και επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα την ταύτιση στην αντιλαϊκή κατεύθυνση των διαπραγματεύσεων.

Από την ενημέρωση δεν απουσίασαν φυσικά τα περί διαφθοράς, με τα οποία η κυβέρνηση στήνει επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς από το περιεχόμενο της πολιτικής της. Η Ολ. Γεροβασίλη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τις ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης για τη «λίστα Μπόργιανς», ενώ υποστήριξε ότι ένας από τους συλληφθέντες του κυκλώματος εκβιαστών σχετίζεται με πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους της ΝΔ.

«Το βέβαιο είναι ότι υπήρχαν στοιχεία τα οποία αρνήθηκε η τότε κυβέρνηση έστω και να εξετάσει. Αντίθετα, η σημερινή κυβέρνηση όχι μόνο είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα ώστε ο εξονυχιστικός έλεγχος να αποδώσει καρπούς οικονομικούς και ποινικούς, αλλά και να διερευνήσει το θέμα της απαράδεκτης άρνησης της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ μέχρι τέλους. Πολύ σύντομα, λοιπόν, θα υπάρξει πολιτική συνέχεια» ανέφερε χαρακτηριστικά, στήνοντας καυγά με τη ΝΔ σε ένα βολικό και για τα δύο κόμματα πεδίο.

Να σημειωθεί τέλος ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος άφησε ορθάνοιχτο το να κληθεί ο πρωθυπουργός ως παρατηρητής στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, υποστηρίζοντας πάντως ότι δεν υπάρχει θέμα μεταγραφής σε άλλη ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο δε γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, επιχείρησε ξανά να νομιμοποιήσει την κυβερνητική πολιτική, αναπαράγοντας το γνωστό προκλητικό ισχυρισμό ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εκλέχτηκε από το λαό για να συνεχίσει με βάση αυτά τα δεδομένα». Στη συνέχεια, προσπάθησε να ενοχοποιήσει τους αγώνες, λέγοντας ότι «οι κοινωνικές ομάδες σωστά διεκδικούν ορισμένα πράγματα, πράγμα που ενισχύει και τη διαπραγμάτευση. Δεν πρέπει, όμως, μέσα από αυτή τη διαδικασία να αφήνουν τα περιθώρια σε πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να δημιουργήσουν έκρυθμη κατάσταση, να εκμεταλλεύονται το δικό τους αγώνα».

Αργά χτες, εξάλλου, έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση που είχε θέσει στη διάθεσή του ο υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Π. Σγουρίδης, μετά τις δηλώσεις του ότι ο Αλ. Τσίπρας εξαπάτησε τους αγρότες όπως και οι προκάτοχοί του.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org